V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

3 februarja 2017 Šport


 

Na mednarodnih kasaških dirkah Krieau na Dunaju so ta teden, ob – 7 stopinjah Celzija ,   so nastopili tudi trije  vozniki iz Kasaškega kluba Ljutomer. V prvi dirki je Rio de Alar na vajetih Davorina Puharja na 2100 metrov dolgi progi zasedel četrto mesto s kilometrskim časom 1:23,7.  V drugi dirki  je bil Ariverd Star pod taktirko Marka Slaviča starejšega z kilometrskim časom 1:20,2 prav tako četrti,  na 9. mesto pa se je uvrstil De Luks, ki ga je vodil Mitja Slavič  – dosegla pa sta kilometrski čas 1:21,1.

Na drugem  badmintonskem turnirju za lestvico Badmintonske zveze Slovenije za   igralce stare do 13 let so se v Lendavi  odlično uvrstili   mladi igralci  iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Med fanti posamično je zmagal Anel Hac Győrkőš iz Lendave, ki je bil v finalu boljši proti Kevinu Linu Lenarčiču iz Medvod z rezultatom 2:0. V mešanih dvojicah je zmagala dvojica: Anel Hac Győrkőš iz Lendave in Špela Alič  iz Olimpije, ki sta bila v finalu boljša od   dvojice: Kevin Lin Lenarčič – Lina Pipan oba iz Medvod. Na tretje mesto stase uvrstila Lendavčana: Dorian Hranilović – Nika Bedič oba iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je  Novi Gorici pripravila preverjanje telesne pripravljenosti za nogometne sodnike. Med lendavskimi glavnimi sodniki sta bila na preverjanju: Bojan Mertik in Miran Bukovec ter Robert Horvat in Erik Herženjak kot pomočnika. Med soboškimi glavnimi sodniki so bili na preverjanju: Darjan Kovačič, Matej Čontala, Slavko Nemet in mladi sodnik Tilen Kocbek; med pomočniki  so bili  na preverjanju telesne pripravljenosti mednarodni pomočnik Robert Vukan, Simon Smej Borut Anželj, Gorazd Topolnik, Luka Perš, Nejc Tušak, Tomaž Kranjc, Pavel Zakal ter mednarodna pomočnica Staša Špur in Tanja Vrabel, ki so vsi uspešno opravili teste iz telesne pripravljenosti. Sicer pa bodo nekaterih sodniki iz soboške in lendavske sodniške organizacije v prihodnjem tednu sodelovali na posebnem izobraževanju v Turčiji.

 Iz Ženskega košarkarske kluba Pomurje  iz Murske Sobote  so nas  obvestili, da za jutri načrtovana  košarkarska tekma mednarodne lige   med soboškim  Pomurjem in Feliksom iz Zasavja, ki bi morala biti jutri ob 16.uri v Murski Soboti odpade zaradi obolelosti soboških košarkaric

V 7. kolu druge slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 19 je Šmarje pri Jelšah premagalo Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom: 85:61. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Jan Copot 23, Domen Ziško 11 in Dion Zajmi 10 točk; pri zmagovalni ekipi Šmarja je blestel Žiga Anderlič z 32.točkami.

V 11. kolu v prvi  križevski pikado ligi  je vodilni Boosters iz Križevec premagal Bazo bar iz Logarovec s 6:4 in še naprej vodi na lestvici brez poraza. V drugi križevski pikado ligi pa je II. ekipa Grab, ki je tudi  še brez poraza bila boljša od Pikado kluba Berkovci z rezultatom 7:3.

V Novi Gorici  je bil včeraj končan enotedenski  22. mednarodni  šahovski turnir ,ki je veljal tudi za absolutno mladinsko državno prvenstvo.  V absolutni konkurenci se je Hana Nemec s petimi točkami uvrstila na 34, mesto, v državnem prvenstvu  mladink pa je zasedla odlično tretje mesto. Jaka Meglič je bil s štirimi točkami in pol 45., med igralci z ratingom do 2000 točk pa je dobil priznanje za osvojeno tretje mesto.