V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

26 avgusta 2017 Šport


Na eni  najtežjih enodnevnih  kolesarskih dirk v avstrijskem Sőldnu je Simon Špilak iz Tropovec član ruskega kolesarskega kluba Katjuša Alpecin  osvojil odlično drugo mesto. Na 217 km dolgi progi  z višinsko razliko 5500 metrov  in štirimi gorskimi cilji  je Špilaka premagal le Čeh Roman Kreuziger. Po drugem mestu je Simon Špilak na kratko povedal, da je bil srečen ker je bila kolesarska dirka težka in osebno se  ne spominja kdaj je nazadnje  prekolesaril 5500 metrov višinske razlike.

Prvi dan dvodnevnega mednarodnega tekmovanja strelcev s serijsko zračno puško za  20. pokal Lendave je svoj nastop v Lendavi  opravilo 33 strelcev iz sedmih strelskih društev. Moštveno so po prvem dnevu v vodstvu člani Strelskega društva Janka Jurkoviča iz Vidma ob Ščavnici pred II. ekipo Varstroja iz Lendave tretja pa je I .ekipa Varstroja. Med člani posamično vodi Mirko Tenšek  pred Francem Kurnikom oba iz Janka Jurkoviča tretji pa je Tomaž Feher iz  Varstroja. Med pionirkami vodi Katja Zver in med pionirkami Luka Legenič oba iz Varstroja.

V drugem kolu kvalifikacijskega nogometnega  turnirja za  žensko ligo prvakinj  je beloruski Minsk v Ljubljani premagal aktualno državno prvakinjo Olimpijo z rezultatom 5:0, ob polčasu je bil rezultat 1:0. Za Olimpijo je do 83. minute igrala tudi Tjaša Tibaut iz Puconec, ki se je v novi sezoni iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci preselila k aktualnim državnim prvakinjam. Ker je Olimpija izgubila tudi prvo tekmo proti Zürichu z rezultatom 2:1 so tako Ljubljančanke ostale že brez možnosti napredovanja.

Slovenski selektor Srečko Katanec  je za kvalifikacijski nogometni tekmi za svetovno prvenstvo  v petek prvega septembra v Trnavi proti Slovaški in v ponedeljek 4. septembra v Stožicah proti Litvi v slovensko izbrano vrsto povabil tudi Damjana Boharja, doma iz Mačkovec, člana Maribora.

V drugem kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod  U – 15  sta obe pomurski ekipi ostali brez zmage. Koroška je v Dravogradu premagala Vipol iz Veržeja z 1:0. Mura pa je v Murski Soboti igrala proti ptujski Dravi 2:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Alen Novak in Jan Bruno Kralj.

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote , ki s člansko ekipo nastopa v 2. slovenski ligi  je letos že šestič sodeloval v krvodajalski akciji. Tokrat je v akciji sodelovalo  8 članov iz vodstva rokometnega kluba med katerimi je bil tudi predsednik soboških rokometašev, ki je sočasno tudi predsednik soboške športne zveze Andrej Gomboši.

Na 24. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 10 točk. Na drugo mesto se je uvrstil  Andre Keglević z osmimi točkami in na tretje Jurij Ojsteršek s šestimi točkami.