V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

27 avgusta 2017 Šport


Na 29. poletni univerzijadi v Taipehu na Tajvanu je  hitrostna rolerka Tadeja Donko iz Lendave kot članica slovenske  univerzitetne reprezentance nastopila še v zadnji disciplini v maratonu. Po padcu v disciplini na 10 km je Donkova bila osma,  po poškodbi in šivih kljub  poizkušala  še z nastopom tudi v maratonu. Žal je bila njena poškodba prehuda in je predčasno odstopila na zadnji  tekmi hitrostnih rolerk.

Na atletskem šestereboju veteranov na Ptuju je za slovensko reprezentanco tekmoval tudi  Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci. Zmagala je reprezentanca Avstrije pred Češko, Slovenija se je uvrstila na četrto mesto. Mauko je nastopil za reprezentanco v skoku v daljino, v teku 4 x 100 metrov in v troskoku v katerem je dosegel tudi nov državni rekord.

V  Mariboru na atletskem pokalu Slovenije  za starejše mladince in mladinke so dve medalji osvojile tudi tekmovalke Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. V teku na 100 metrov je zmagala v času 12,11 Tami Ščančar. V teku 4 x 100 metrov pa je štafeta Atletskega kluba Panvita v postavi: Zala Janža, Sabina Kopun, Natalija Pavlinjek in Ria Grof v času 50,90 zasedla tretje mesto.

V Lendavi je bilo mednarodno tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško za 20. pokal Lendave. Med 17 ekipami iz Hrvaške in Slovenije so moštveno  zmagali Domajinci pred Slobodo iz Mihovljana iz Hrvaške tretji pa so bili člani Športno strelskega društva Murska Sobota. Med člani posamično je zmagal Marko Kolar iz  hrvaške Slobode, drugi je bil Denis Benko in tretji Martin Marič oba iz Domajinec. Med članicami je bila najbolj natančna  Katja Zver iz lendavskega Varstroja druga je bila Marija Horvat iz Selnice in tretja Saša Nerat iz Vojnika. Med pionirji je  zmagal  Timotej Plahut  iz Murske Sobote drugi je bil Luka Legenič iz Varstroja in tretji Žan Ferenčak iz Gančan. Med pionirkami je zmagala Alina Jezernik pred Nino Zver obe iz Varstroja.

V Presiki je bilo regijsko prvenstvo v streljanju z malokalibrsko puško. V posamični konkurenci je  v trostavu  med pionirji moštveno zmagalo Športno strelsko društvo  Murska Sobota v postavi: Blaž Makari, Jure Sočič in Patrik Farkaš. Med pionirji leže je zmagal Blaž Makari, drugi je bil Patrik Farkaš  oba iz Murske Sobote in tretji Tic Budja iz Ljutomera. Med posamezniki v disciplini 3 x 10 je zmagal Jure Sočič, drugi je bil Patrik Farkaš in tretji Blaž Makari. Med pionirkami je bila najbolj natančna Brina Stanjko iz Ljutomera.

Na mednarodnem rokometnem turnirju v Zalagerszegu  na Madžarskem so lep mednarodni uspeh dosegli rokometaši Pomurja iz Murske Sobote , ki so zasedlo prvo mesto. V uvodni tekmi je Pomurje premagalo Nemesvaroš iz Madžarske z 32:16, v drugi pa še Bečej iz Srbije s 30:22. V finalni rokometni tekmi za prvo mesto je Pomurje premagalo Zalaegerszeg z rezultatom 23:13. Najboljši strelec na turnirju je bil Anej Sever s 24. zadetki.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Teleing GMT Beltinci premagal Ajdovščino z visokim rezultatom 12:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Anja Prša 4, Špela Rozmarič in Sara Makovec po dva ter Karmen Godina, Nika Čuček, Špela Kobl in Helena Hercigonja.

V 4. kolu 2. slovenske nogometne lige je Krka v Novem mestu premagala Farmtech iz Veržeja z rezultatom 2:0. Za Krko sta dosegla zadetka: Luka Kambič v prvem in Mario Vasilj v drugem polčasu. Tabor  je v Sežani premagal Nafto 1903 z rezultatom 2:1. Za Nafto je dosegel vodilni zadetek  Mitja Novinič , za Tabor pa sta zadela: Rok Duspara in Saša Gulić.

V  2. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod sta bili včeraj odigrani dve srečanji. Avto Rajh Ljutomer je premagal Črenšovce  s 3:2, Hotiza pa je v gosteh premagala Radgono prav tako z rezultatom 3:2.

V 3. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal Slovensko Bistrico z 1:0. Edini gol na tekmi je dosegel za Farmtech Anej  Albreht z avtogolom. Aluminij in Mura  sta v Kidričevem igrala 1:1.  Za Aluminij je dosegel vodilni zadetek Alen  Ahec za Muro pa je izid izenačil  Jan Bruno Kralj.

V  nižjih nogometnih ligah  so bili včeraj doseženi naslednji rezultati: Križevci – Cven 3:1, Kema Puconci – Hodoš 0:4, Bakovci – Aqua Ižakovci 5:1 in Roma Vanča vas – Apače 2:8.

V Murski Soboti se je včeraj začelo tekmovanje v prvi in drugi mladinski šahovski ligi. V prvi  mladinski ligi je med osmimi ekipami v prvem kolu Radenska Pomgrad  premagala Žalec z rezultatom 2:1. Za soboške šahiste sta zmagala Jernej  Skuhala in  Jaka Meglič.

V 2. slovenski šahovski ligi  med 22. ekipami po šestih kolih vodi Kočevje z 12. točkami. Med  pomurskimi  ekipami je Radgona na petem mestu z 8.točkami – največ točk po štiri sta osvojila Endre Keglevič in Martin Mohr.  I. ekipa Radenske Pomgrada  je na šestem mestu, Jaka Kočar je zanjo osvojil štiri točke in pol. II. ekipa Radenske Pomgrada je na 7. mestu, Enej Meglič  je osvojil štiri točke.