V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

28 avgusta 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu  toplozračnih balonov v francoskem kraju Brisac je med 105 ekipami iz 34 držav za slovensko reprezentanco  tekmoval  tudi Dejan Buzeti  član Balonarskega kluba Bakovci. V močni mednarodni konkurenci  so morali piloti opraviti v devetih poletih kar 23 različnih nalog. Dejan Buzeti se je uvrstil na 50. mesto, Vito Rome iz Balonarskega kluba Uranus iz Ljubljane pa  je bil uvrščen na 52. mesto. V Balonarskem klubu Bakovci so ob močni  mednarodni konkurenci z uvrstitvijo svojega tekmovalca zadovoljni.

Na 7. mednarodnem namiznoteniškem turnirju v Varaždinu so med 106 tekmovalci bili uspešni tudi  pomurski igralci. V  veteranski konkurenci med igralci starimi nad 50 let je Jože Žekš iz Jelenovega hrama iz Beznovec zasedel tretje mesto. Mitja Županek predsednik soboškega kluba se je med  mlajšimi veterani starimi do 49 let uvrstil na 5. mesto. V posebni kategoriji, turnirju ping pong  z enakimi loparji brez oblog,  je bil tretji Vojko Gumilar iz soboškega kluba. Med kadetinjami sta se  Anamarija Horvat in Dajana Gošnjak Stojko iz Namiznoteniškega kluba Sobota uvrstili na 3. do 4. mesto.

Na petih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru je glavno dirko za nagrado Pomurskega sejma v Ljutomeru dobil Didier Bleu na vajetih Darje Dolinšek Trontelj iz Stožic pred Donino z Jankom Sagajem in Figuro As s Simonom Slavičem. V ostalih dirkah so bili zmagovalci: Viittorina Jet na vajetih Dušana Zorka, Gingersnap z Lano Zrinjanin, Rože na vajetih Branka Seršena in Luther King z voznikom Jožetom Sagajem in najboljšim kilometrskim časom dneva 1:15,3.

Na  31. uličnem  teku  Kobilja je med člani na 7 km dolgi progi zmagal  Aljaž Novak iz Ormoža, drugi je bil Matej Gider iz Rogašovec in tretji Tomaž Sraka od Grada. Med članicami je zmagala  Andreja Gorčan pred Smiljo Rosić obe iz Atletskega kluba Panvita tretja pa je bila  Jožefa Antolič iz Ormoža.  Med  mlajšimi tekači so zmagali: Rene in Maj Bačič oba iz Osnovne šole Puconci, Tvit Trajbarič iz Panvite, Blaž Pozvek iz Kobilja in Aljaž Fruhvirt iz Bakovec. Med deklicami pa sta bili zmagovalci v svojih kategorijah: Laura Horvat iz Atletske šole Vitko in Zala Balaško iz Panvite.

V drugem kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole: Černelavci –  Krog 3:5, Satahovci – Vivat Černelavci 1:4, Kupšinci – Tropovci/Tišina 3:5, Mister baby Gederovci – Dobel Rankovci  6:0, Krajna – Mladinec Murski Črnci 4:3, Petanjci – Borejci 2:7 in Gradišče – Kučnica Korovci 4:1. Na  lestvici vodita  Borejci  in Vivat s šestimi točkami.

V Murski Soboti je bilo včeraj končano dvodnevno tekmovanje v 2. mladinski šahovski ligi. Med 22. ekipami je zmagalo Kočevje z 18.točkami. Med pomurskimi ekipami je  II. ekipa Radenske Pomgrada bila z 11. točkami peta zanjo sta po pet točk osvojila Enej Meglič in Rene Žižek. Na 8. mesto se je uvrstila Gornja Radgona z 10.točkami, Andre Keglevič je zanjo osvojili pet točk in pol. Na 10. mesto se je uvrstila I. ekipa Radenske Pomgrada z 9 točkami, v ekipi se je odlikoval s sedmimi točkami Jaka Kočar.

Na 3.  mladinskem šahovskem turnirju za nagrado Pomurskega sejma je v Gornji Radgoni zmagala Alina Lukač iz Radenske Pomgrad s 7. točkami, drugi je bil Urban Štern iz Frama s šestimi in tretji Enej Čurić iz Maribora s petimi točkami.