Domov

Šport in šah

29 avgusta 2017 Šport


Pomurski modelarji so nastopili na dveh mednarodnih tekmah. Najuspešnejši med njimi je bil Vladimir Sičov, član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote, ki je  na pokalu Eifel v Zülpechu v Nemčiji , hkrati tekmi za svetovni pokal,  z modelom  F l C   osvojil prvo mesto in samo še utrdil vodilno mesto v svetovnem pokalu.

Na  tekmi modelarjev  za memorial Izeta Kurtalića v Bosanskem Petrovcu je z modelom z vleko F l A Miha Lemut zasedel tretje mesto. V isti tekmovalni kategoriji je bil Martin Bencik med mladinci drugi. Tone Videmšek, vsi iz Društva modelarjev Pomurja,  je bil  v kategoriji F l C  tretji. Med 32 modelarji iz sedmih držav je imel največ težav Boštjan Bagari iz soboškega aerokluba  ki se je, zaradi močenega vetra,  uvrstil na 9. mesto.

V Presiki pri Ljutomeru je bilo zraven pomurskega prvenstva pionirjev in pionirk v streljanju z malokalibrsko puško tudi tekmovanje v ostalih kategorijah.  Med člani v trojnem položaju je zmagal  Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine, med člani v disciplini 60 leže je zmagal Žan Kelenc iz Strelskega  društva Črenšovci. Pri članicah je zmagala Petra Vernik iz ormoškega Kovinarja. Med mladinkami je v posamični konkurenci in v trojnem položaju zmagala Ljutomerčanka Nuša Špindler, med mladinci  je bil dvakratni prvak Jan Nagy iz Strelskega društva Črenšovci.

V 3.kolu kvalifikacijskega nogometnega turnirja za ligo prvakinj je v Ljubljani aktualna državna prvakinja  Olimpija premagala Birkirkaro z  Malte z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Olimpijo je v 3. minuti nadomeščanja izgubljenega časa dosegla Natalija Golob. Za Olimpijo je celotno tekmo igrala tudi nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci Tjaša Tibaut doma iz Puconec. Prvo mesto je osvojil Minsk iz Belorosije, drugi je bil švicarski Zürich in tretja Olimpija.

 

Kegljaški klub Radenska  iz Murske Sobote bo na kegljišču v Radencih  bo od četrtka 31. avgusta do nedelje 3. septembra  in od četrtka 7. do nedelje 10. septembra pripravil   Mednarodni kegljaški turnir »Tri srca« za člane in članice kot uvod v novo kegljaško sezono, ki se začne v soboto 16. septembra.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je bil opravljen žreb za drugo kolo pokalnega tekmovanja. V sredo 6. septembra ob 16.uri bodo igrali: Goričanka Rogašovci – Avto Rajh Ljutomer, Grad – Ižakovci, Tromejnik Kuzma – Luš Beltinci , Slatina Radenci  – Radgona,  Mura – Kema Puconci, Rotunda Selo – Bogojina, Veržej – Čarda  in Cven – Pušča.  Tekma 2. kola pokala Nogometne zveze Slovenije med Muro in Domžalami  bo na programu šele v sredo 20. septembra v Murski Soboti.

V Murski Soboti, v hotelu Diana,  poteka tekmovanje najboljših slovenskih šahistov in šahistk v prvi državni  mladinski ligi. V  5. kolu prve mladinske lige je Novo mesto premagalo Radensko Pomgrad z rezultatom 2:1. Za soboške šahiste, ki so med osmimi ekipami na šestem mestu,  sta remizirala Jernej Skuhala in Jaka Meglič.

V  3. kolu prve slovenske lige mladink je Radenska Pomgrad bila uspešnejša od moške ekipe saj je premagala  Ilirsko Bistrico  z 2:0. Za soboško ekipo, ki je na  petem mestu,  sta zmagali: Alina in Ema Lukač.

Na 5.  mednarodnem šahovskem turnirju Taborsko poletje v Mariboru je med 31. šahisti zmagal Darko  Šardi iz Hrvaške s 7.točkami in pol. Prekmurka Lea Števanec je bila tretja,  zbrala pa je šest točk in pol.