V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

30 avgusta 2017 Šport


Slovenska reprezentanca v golballu, igri z zvenečo žogo, za slepe in slabovidne, je na  tridnevnem   turnirju v belgijskem Bruggesu med devetimi reprezentancami zasedla peto mesto. Član slovenske izbrane vrste je bil tudi Boštjan Vogrinčič iz Murske Sobote. Reprezentanca Slovenije je odigrala skupno   šest dvobojev, premagala  je Nizozemsko in Anglijo  obakrat  s 14:4 v tekmi za peto mesto  je bila Slovenija boljša od  Češke z rezultatom 9:6.  Od slovenskih golbalistov so bili boljši v predtekmovanju Belgijci, ki so bili zmagovalci turnirja  ter Finci, ki so bili drugi in Grki, ki so zasedli tretje mesto. Slovenski golbalisti bodo  od 19. do 23. septembra sodelovali na  evropskem prvenstvu, ki bo na Finskem.

 Nekdanji nogometaš soboške Mure Dare Vršič iz Segovec pri Apačah je podpisal novo dveletno pogodbo z Nogometnim klubom Maribor. Dogovor med športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem  in Daretom Vršičem ,na pobudo slednjega,  je bil tokrat uspešen in Dare Vršič bo naslednji dve leti še igral za 14 kratne državne prvake ,ki so se uvrstili v letošnji zaključni del  nogometne lige prvakov. Vzrok zapoznelega podpisa pogodbe  in dogovora je v nižjem  denarnem znesku v pogodbi toda Vršič se zdaj tudi s takšnimi pogoji strinja.

V Zgornjem Konjišču je Ribiška družina Gornja Radgona s temeljno enoto Apače pripravila mednarodne tekmovanje  obmurskih ribiških družin iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. 105 ribičev je tekmovalo v 21. ekipah. Moštveno je zmagala Ribiška družina Gornja Radgona v postavi: Vinko Šarotar , Jernej Perša in Vlado Potočnik z 18,5 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstila  Ribiška družina Bjelka Domašinec   iz Hrvaške z 18,4 kg,  tretja je bila Stara Mura iz Miklavca na Hrvaškem s 17,3 kg ulovljenih rib. V posamični konkurenci je zmagal Vlado Potočnik iz Gornje Radgone  s 14,8 kg, drugi je bil Dragutin Lepen iz Stare Mure iz Miklvaca  z 11,3 in tretji Ivan Saboj iz Bjelke iz Domašinca   z 10,4 kg ulovljenih rib.

Strelsko društvo Gederovci je na strelišči na  Krajni pripravilo v okviru akcije: »  Občan strelja«  tekmovanje  z malokalibrsko puško. V tekmovalnem delu je zmagal Igor Makari iz Športno strelskega društva Murska Sobota, drugi je bil Denis Benko iz Domajinec  in tretji Jože Babič iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika. Med občani je zmagal Branko Car iz Domajinec, drugi je bil Robi Nagy iz Skakovec in tretji Sandi Koler s Krajne.

V Murski Soboti so včeraj šahisti v prvi in drugi mladinski šahovski ligi odigrali dvoboje predzadnjega kola. V  6. kolu prve slovenske mladinske lige je moška ekipa Radenske Pomgrada premagala  Ptuj s 3:0. Za soboške šahiste so zmagali: Jernej in Luka Skuhala in Jaka Meglič. Kolo pred koncem državne lige je Radenska Pomgrad na petem mestu.

V ženski konkurenci prve slovenske mladinske lige je  v 4. kolu Radenska Pomgrad premagala Kočevje z 2:0. Za soboško ekipo sta zmagali: Alina n Ema Lukač. Tudi šahistke so kolo pred koncem na petem mestu med osmimi ekipami.