Domov

Šport in šah

31 avgusta 2017 Šport


V Moskvi bo od jutri do  nedelje   11. septembra na programu  svetovno strelsko prvenstvo v trapu, kjer bo za slovensko reprezentanco nastopila tudi Jasmina Maček doma iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefana Kovača  – trap iz Murske Sobote. Prvi nastop v posamični konkurenci čaka Jasmino že jutri, v razredu mešanih parov novi disciplini pa je njen nastop načrtovan za ponedeljek 4. septembra. Za slovensko strelsko reprezentanco,  ki letos nastopa brez poškodovanega Boštjana Mačka, bodo nastopili še: Tomaž Blazinšek, Denis Vatovec in Matjaž Lepen.

V 3. kolu  2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Vipoll v Veržeju premagal  Dravinjo iz Slovenskih Konjic z rezultatom  3:1. Za Vipoll je dosegel dva zadetka Mario Modlic  enega pa je prispeval k zmagi še Aljaž Sečko; za Dravinjo je dosegel častni zadetek Urban Fijavž. Kadeti Vipolla pa so tekmo proti Dravinji dobili s 3:0 brez borbe ,ker gostov ni bilo na tekmo v Veržej.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava so bile včeraj odigrane  tekme drugega kola pokalnega tekmovanja. Doseženi so bili naslednji rezultati:  Renkovci – Turnišče 0:5, Graničar Pince Marof – Črenšovci 0:7, Hotiza – Polana 3:2, Olimpija Dolga vas – Odranci 0:8, Nedelica – Čentiba 7:1 in Dobrovnik – Bistrica 5:1 tekma med Mostjem in ekipo Malibu iz Kapce se je začela danes ob 17.uri.

V treh radgonskih medobčinskih ligah v malem nogometu sodeluje skupno 32 ekip. V prvi ligi je v drugem kolu vodilno Lomanoše  premagalo Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec  s 4:2, drugi na lestvici Črešnjevci so bili boljši od  Spodnje Ščavnice  s 5:3 tretja Kapela pa je  premagala Garfield iz Lutverc s 3:1.  V  drugi radgonski ligi je vodilni Bumefekt  iz Lastomerec  dobil tekmo proti Plitvici s 3:0 brez borbe. V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Vrček iz Murščaka premagal ekipo Vrabla iz Šratovec z rezultatom 9:2.

Na mednarodnem  tekmovanju v športnem ribolovu v Lendavededesu na Madžarskem so med ribiči iz Madžarske in Slovenije tekmovali tudi lendavski ribiči.V štiriurnem tekmovanju je zmagal Daniel Tkalec  iz Lendave, ki je ulovil 6,65 kg rib. Na drugo mesto se je uvrstil Szabo Gabor iz Madžarske s 6 kg ulovljenih rib.

V Murski Soboti je bilo včeraj končano petdnevno tekmovanje v prvi slovenski mladinski šahovski ligi. Med mladinci je v zadnjem kolu Radenska Pomgrad  premagala Komendo s 3:0. Za soboške šahiste so zmagali: Jernej in Luka Skuhala ter Jaka Meglič. Naslov prvaka je osvojil Triglav iz Krškega z 10.točkami, Radenska Pomgrad se je  med osmimi ekipami uvrstila na četrto mesto. Za  soboške šahiste je  Jaka Meglič osvojil pet točk in pol. Med mladinkami so v zadnjem kolu šahistke  novomeške Krke premagale Radensko Pomgrad  z 2:0. Naslov prvakinj so osvojile šahistke  Krke z 8.točkami, Radenska Pomgrad se je uvrstila na šesto mesto, Alina Lukač je za soboško  ekipo osvojila dve točki in pol.