Domov

Šport in šah

1 septembra 2017 Šport


Na petih  igriščih za igranje odbojke na mivki v soboškem letnem kopališču se je popoldne začel  srednjeevropski pokal za igralce in igralke stare do 16  let na katerem sodeluje  22 ekip iz petih držav.  Zelo dobro sta svoj nastop začeli odbojkarici  sestri Ajda in Gaja Kuhar iz Moravskih Toplic , ki sta v prvem kolu premagali  prekmursko dvojico Pia Krajcar iz  Beltinec  in Kajo Marton  iz Bratonec z rezultatom 2:0. V drugem kolu  sta sestri  Kuhar po slabšem prvem nizu  z dobro igro v nadaljevanju premagali   dvojico: Markete Svozilova in Eliske Tezzel iz Češke z rezultatom 2:1. V moški konkurenci sta Marko Stvarnik in Niko Kovačič iz  soboške Panvite Pomgrada  v prvem kolu izgubila proti avstrijski dvojici Noel Krassnig – Niels Antoni z 2:0 v drugem kolu pa sta premagala hrvaško dvojico: Karlo Jakovac – David Šmital z 2:0 in se uvrstila v nadalje tekmovanje podobno kut Kuharjevi. Tekmovanje  bo v Murski Soboti  končano jutri popoldne.

V prvi etapi moštvenega kronometra v dolžini 2,5 km je na kolesarski dirki evropskega pokala po južni Češki   ekipa Meblojogi Kult Solkan, za katero kolesari v letošnji sezoni tudi Primož Obal s Pertoče ob njem pa so v ekipi še: Tim Roškar, Marko Pavlič in Robert Jenko osvojila osmo mesto. Skupno nastopa na kolesarki dirki 27 ekip, v posamični konkurenci  se  je med 157.kolesarji Primož Obal v prvi etapi uvrstil na 30. mesto.

Na sedežu Namiznoteniške zveze Slovenije v Ljubljani je bil opravljen žreb parov za novo sezono v prvi slovenski  ligi.  V prvem kolu 7. oktobra bo med člani  puconska Kema gostovala pri Kajuhu Slovanu, Sobota pa pri  Mengšu.  Prekmurski derbi med  Kemo in Soboto bo v 4. kolu 28.oktobra. V ženski konkurenci prve lige bo prvo tekmo Kema 7.oktobra igrala pri Kajuhu Slovanu 7. oktobra. V  3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo II. ekipa Keme v prvem kolu  gostovala  pri igralcih Vrhnike.

V zaostalem srečanju  drugega kola pokalnega tekmovanja Medobčinske nogometne zveze Lendava je Mostje  s trenerjem Dariom Utrošo premagalo  Malibu Kapco , ki jo trenira Jože Hozjan , z rezultatom  4:2. Za Mostje so dosegli zadetke: Dani Vincek, Luka Lutar , Husein Šakušić in Leon Tibaut; za Malibu Kapco sta  zadela: Simon Vida  in Alen Kramar.

V prvem kolu Goričke lige v malem nogometu so vodilni Gornji Petrovci premagali Matjaševce kar z 12:2. Še ostali rezultati: Dolenci – Lucova 4:7, Stanjevci – Pizzeria Kučan Križevci 4:4, Isyp Šalovci – Hajduk Adrijanci 8:1, Carioke Markovci – Srebrni breg Martinje 1:3 ter Inter Dolič – Neradnovci 6:7. Tekma med Šulinci in Domanjševci bo danes, Čepinci pa so bili v prvem kolu prosti.

Na 3. mladinskem šahovskem turnirju z naslovom: » Hura šola« je na Petanjcih  v organizaciji Šahovskega društva Gornja Radgona zmagal Martin Mohar iz Šahovskega društva Gornja Radgona, ,ki je zbral 6 točk. Drugi na turnirju je bil Nejc Hanc in tretji Jaka Kočar, oba iz Šahovskega kluba Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, oba pa sta zbrala po pet točk in pol.