Domov

Šport in šah

2 septembra 2017 Šport


V Murski Soboti poteka danes že drugi, tokrat  v dežju ,  srednje- evropski pokal za mlade odbojkarje na mivki starostne kategorije U – 16.  Skupno sodeluje na petih igriščih v soboškem letnem kopališču 22 ekip v moški in ženski konkurenci.  Med udeleženci so tudi mladi odbojkarji iz Pomurja. Med kadeti sta se Marko Stvarnik in Niko Kovačič iz soboške Panvite Pomgrada  uvrstila na solidno  sedmo mesto. Med kadetinjami  sta Pia Krajcar iz Beltinec  in Kaja Marton iz Bratonec  po današnjih dvobojih uvrščeni na 9. mesto. Med štiri najboljše dvojice kadetinj   sta se uvrstili sestri Ajda in Gaja Kuhar iz Moravskih Toplic.

V prvi pripravljalni odbojkarski tekmi so igralci Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagali madžarsko prvoligaško ekipo Kapošvar z rezultatom 3:1. Za soboške odbojkarje v letošnji sezoni igrajo tudi novinci:  Ljutomerčan  Andrej Grut, ki je nazadnje igral za slovaško Nitro, Klemen Hrastovec in Gregor Javornik sta prišla iz Šempetra, Saša Ratkai in Gregor Felkar iz Radenec in iz mlajših selekcij domačega kluba  Žan Bedrač.  Klub pa so zapustili: Urban Drvarič, Jan Gašparin, Jernej Detela, Dalibor Šmitran in Vladan Djordjević.

V Predanovcih danes že drugi dan poteka 9.  evropski memorial Sašo Fajs v hokeju na travi, kjer sodeluje 19 ekip iz šestih držav.  Med pomurskimi ekipami so  dopoldne  19 letniki  domačega Triglava v prvi tekmi premagali  madžarski Főnix  z 8:0. Hokejisti Moravskih Toplic  so med 10 letniki  premagali Zlate Moravce iz Slovaške  s 5:2 in »B« ekipo Zeline iz Hrvaške  z 2:0. Med  13 letniki je ekipa Rače iz Češke premagala Moravske Toplice s 7:2. Hokejski turnir v Predanovcih  bo končan jutri popoldne.

V Murski Soboti  danes  kar 106 igralcev iz Kazahstana, Avstralije, Hrvaške in Slovenije sodeluje na 48. mednarodnem prvenstvu Murske Sobote in 3. memorialu Mirka Ungerja starejšega v namiznem tenisu.  Danes igrajo v Murski Soboti mladi igralci jutri pa bodo merili moči še člani in članice.

V New Yorku je  v prvem kolu  teniškega turnirja Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota , v igri dvojic s Španko Mario Jose Martinez Sanchez premagala ameriško dvojico: Coco Vandeweghe – Shelby Rogers s 6:2 in 7:6 in se uvrstila v drugo kolo. Klepačeva je še edina od slovenskih igralcev, ki je ostala  v konkurenci tega teniškega   turnirja.

Na svetovnem  prvenstvu v streljanju na glinaste golobe v trapu, ki poteka v Moskvi,  je prvi dan tekmovanja nastopila tudi Jasmina Maček, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Mačkova je v dveh serijah  zadela 42 tarč od  možnih 50 tarč in bila po prvem dnevu na 39. mestu.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke po Južni Češki sta na 152 km dolgi progi nastopila tudi dva prekmurska kolesarja.  Žiga Horvat iz Dankovec, član novega Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta se je uvrstil na  42. mesto. Primož Obal s Pertoče, ki  zdaj nastopa za Kolesarski klub Meblojogi Kult Solkan pa se je uvrstil na 83. mesto med 157.kolesarji.

Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava je s tremi člani sodelovalo na izobraževalnem seminarju v Varaždinu. Seminar na stadionu Varteksa v Varaždinu je vodil Ante Bašić iz Zagreba,  v praktičnem prikazu pa so sodelovali  mladi nogometaši Varteksa.  Nogometni trenerji iz Lendave so svoje gostitelje povabili tudi na izobraževalni seminar , ki bo v ponedeljek 11. septembra v Velenju.

V drugem kolu križevske lige v malem nogometu je vodilni Junior iz Stare nove vasi  premagal Habitus iz Lukavec s 7:0. Drugi na lestvici Križevci pa  so   premagali Grlavo/ Banovce  s 5:4, tretji Berkovci pa so premagali Zetor servis iz Vučje vasi z 2:1.

V drugem kolu Dolinske veteranske lige v malem nogometu  je vodilni Teleing iz Razkrižja premagal Lipo s 5:2, drugi Aluvar Gančani je bil  boljši od Tropicana Bistrice s 5:4 tretji na lestvici veterani Turnišča pa so premagali Gomilico z 2:0.

V četrtem kolu državne lige v športnem ribolovu Zveze paraplegikov Slovenije so v Priložju pri Semiču sodelovali tudi tekmovalci  Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.  Med sedmimi ekipami je pomurska ekipa v postavi: Silvo Križanič, Leon Jurkovič in Franc Baum zasedla četrto mesto.

V prvem kolu odprtega  šahovskega turnirja  v počasnem šahu, na katerem v Mariboru  sodeluje 30 šahistov, so bili uspešni tudi člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  Zmagali so:  Jaka Kočar, Maj Pečnik, Rene Žižek, Joži in Dani Lenček Kranjec remiziral  pa je Nejc Hanc.  Šahovski turnir  v Mariboru bo  končan v nedeljo.