Domov

Šport in šah

3 septembra 2017 Šport


V Murski Soboti je bil sinoči končan dvodnevni  srednjeevropski pokal v odbojki na mivki starostne kategorije U – 16 na katerem  je  sodelovalo 22 ekip iz petih držav. Med kadetinjami je  v tekmi za tretje mesto dvojica: Ajda in Gaja  Kuhar iz Moravskih Toplic premagala dvojico Zala Spoljarič iz Kamnika  – Ana Babnik Jeglič iz Naklega z 2:1. Med kadeti sta se Marko Stvarnik in Niko Kovačič iz Panvite Pomgrada  uvrstila na sedmo mesto.

Odbojkarice puconske Keme so včeraj, s pomlajeno ekipo,  sodelovale na mednarodnem turnirju v Kapošvaru na Madžarskem.  V prvi tekmi je Kapošvar premagal Kemo s 3:1 v drugi tekmi pa je interligaš Gődőllő bil boljši od odbojkaric Keme s 3:0.

Na 48. prvenstvu Sobote v namiznem tenisu za mlajše kategorije je včeraj  v Murski Soboti sodelovalo 106 igralcev  med katerimi so bili tudi tekmovalci iz Kazahstana in Avstralije najbolj številčni pa so bili tekmovalci iz Hrvaške in Slovenije.  Med pomurskimi igralkami je  bila Eva Horvat iz Sobote  med najmlajšimi kadetinjami druga, pri mlajših kadetinjah je bila tretja Lara Belaj iz Keme. V konkurenci kadetinj se je Ana Kovačec iz Keme uvrstila na drugo mesto, med mladinkami  je bila Nuša Vogrinčič iz Keme četrta. V konkurenci mlajših kadetov sta osvojila tretji mesti Nino Šegula in Jure Smodiš oba iz puconske Keme.  Danes poteka v Murski Soboti še 3. memorial Mirka Ungerja starejšega za člane in članice.

V Predanovcih poteka 9. memorial Sašo Fajs v hokeju na travi, kjer sodeluje 19 ekip iz šestih držav. Po prvem dnevu hokejskega turnirja so 19 letniki Triglava na drugem mestu, 10 letniki Moravskih Toplic pa so na tretjem mestu. V starostni kategoriji U – 13 je ekipa Moravskih Toplic  po prvem dnevu na četrtem mestu. Hokejski memorial v Predanovcih bo končan v popoldanskih urah.

V Zagrebu na turnirju mest v hokeju na travi je prvi dan turnirja  med člani Mladost premagala Lipovce s 4:1, edini zadetek za Lipovce je dosegel Luka Vegič. Avstrijski Wels pa je igral proti Lipovcem 3:3 – za Lipovce sta dosegla zadetke: Boštjan Stanko dva ter Franc Maučec enega. V ženski konkurenci  so igralke zagrebške  Mladosti premagale Moravske Toplice z 8:1, edini zadetek za Moravske Toplice je dosegla Laura Šmidlehner. Igralke Welsa   in Moravskih Toplica pa so igrale 0:0.

V Ljutomeru je včeraj 96 tekmovalcev iz 24  klubov sodelovalo na državnem lokostrelskem prvenstvu na razdaljah 70 in 50 metrov. Med članicami in kadetinjami je postala državna prvakinja s sestavljenim lokom Iva Ivanič iz Ljutomera. V kategoriji dečkov je bil  z ukrivljenim lokom  Niko Horvat  drugi, s sestavljenim lokom pa je bil Mihael Biro, oba iz Lendave,   tretji. Med mlajšimi deklicami je bila z ukrivljenim lokom  Eva Ivanič iz Ljutomera  četrta. V mešanih ekipah sta se s  sestavljenim lokom  Iva Ivanič  in Marjan Kokol, oba iz Ljutomera,  uvrstila na tretje mesto.

Na 33. ultramaratonu med Celjem in Logarsko dolino so sodelovali tudi nekateri pomurski tekači. Na 27 km dolgi progi je bil v absolutni konkurenci drugi Matej Gider iz Rogašovec. Na 42 km dolgi progi je bil Iztok Gomboc iz Beltinec peti. Na 75 km dolgi progi  je bil med člani Mitja Kelemen iz Murske Sobote 11. in med članicami Alma Rihtaršič iz Rogašovec šesta.

V uvodni tekmi  5. kola v 2. slovenski nogometni ligi je Farmtech v Veržeju igral 1:1 proti Taboru Sežani. Za Veržej je dosegel  zadetek Matej Šosterič v 89. minuti, gostje pa so od 60. minute dalje igrali brez izključenega Marka Vukića.

V 3.kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod so bili včeraj doseženi naslednji rezultati:  Radenska Slatina – Radgona 1:2, Turnišče – Odranci 1:6, Črenšovci – Čarda 1:1 in Lušt Beltinci – Rakičan 3:0.

V zaostalem srečanju prvega kola  v prvi slovenski mladinski nogometni ligi je Maribor premagal mladince Mure s 6:1. Za Muro je dosegel zadetek Maksimiljan Zorman, za Mariborčane pa je dosegel kar štiri zadetke Turniščan Tomi Horvat.  V kadetski konkurenci je bil Maribor boljši od Mure z rezultatom 1:0.

V 5.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod kategorije U – 15 je Krško v Veržeju premagalo Vipol z 10:0. Soboška Mura  je v Gerečji vasi premagala Hajdino s 3:0. Zadetke za Muro so k zmagi prispevali: Alen Novak, Jan Bruno Kralj in Domen Bočkor.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Teleingra GMT Beltincih v gosteh premagale Krim s 7:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Neli Hofman in Luana Zajmi po dva ter Nina Šmid z avtogolom, Ema Horvat in Melisa Žužič.

V nižjih nogometnih ligah  so bili doseženi naslednji rezultati: Cven – Kema Puconci 0:1, Apače – Šalovci 2:1, Bistrica – Olimpija Dolga vas 6:1, Čentiba – veterani Nafte 3:2 in Nedelica – Dobrovnik 0:4.

Po treh kolih odprtega šahovskega turnirja v pospešenem šahu, ki poteka v Mariboru, so med šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote največ točk zbrali: Jaka Kočar 2,5, Joži Leček Kranjec, Rene Žižek, Amadej Kastelic in Dani Lenček Kranjec po 2 točki. Med 30. šahisti je najbolje uvrščen na četrto mesto Jaka Kočar.