Domov

Šport in šah

4 septembra 2017 Šport


V Predanovcih je bil uspešno zaključen tridnevni 9. memorial Sašo Fajs v hokeju na travi. Organizatorja, Športno društvo Triglav  in Hokejski klub  Triglav, sta imela v gosteh 19 hokejskih ekip iz šestih držav med njimi pa so sodelovali tudi hokejisti Moravskih Toplic in domačega Triglava.  Preglejmo zmagovalce na turnirju;  U – 19 Spartak Subotica pred Triglavom Predanovci, U – 16 Salzburg Avstrija, U – 13 Zelina Hrvaška in U – 10   zmagovalka Zelina, Moravske Toplice so bile tretje.

Na  hokejskem turnirju mest v Zagrebu so med člani  Lipovci drugi dan turnirja  po zmagi  proti Plznu iz Češke z 2:0 in Padovi iz Italije s 3:2 ,zaradi slabšega začetka prvi dan turnirja,  ob  koncu zasedli tretje mesto.  Med članicami so igralke Moravskih Toplic drugi dan turnirja  izgubile proti Plznu z 2:0 in  Padovi z 2:1 ter se uvrstile na četrto mesto.

V Murski Soboti je 9. memorialni turnir Mirka Ungerja v namiznem tenisu. Med člani je zmagal Mitja Horvat iz ravenskega Interdiskonta pred Tomažem Roudijem iz Sobote, med članicami je zmagala Nuša Vogrinčič iz Keme pred Anomarijo Horvat iz Sobote. Med veterani je v absolutni konkurenci zmagal Jože Žekš iz Namiznoteniškega kluba Jelenov hram iz Beznovec.

Na  tretji  pokalni dirki v motokrosu na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah je prekmurski voznik Željko Makovec, nekdanji član soboškega avto moto društva zdaj član Gajser teama iz Makol zmagal v razredu RT MXR open. Makovec je bil zmagovalec v obeh vožnjah in je zbral skupno 50 točk. Četrta  pokalna dirka  v motokrosu bo v nedeljo  10. septembra v Mačkovcih, kjer nastopil tudi Željko Makovec ob njem pa še člani soboškega avto moto društva: Niko Topolovec, Anej  in Ratko Ilič.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Stožicah so ljutomerski kasaški vozniki osvojil dve glavni lovoriki. 27. kasaški derbi za 4 letne kasače je dobila Pepa na vajetih Marka Slaviča, ki je tako osvojil že šesti derbi, druga  je bila Izabela II z Mitjo Slavičem.  Dirko z naslovom »Ljubljanska milja« je dobil Luther King z voznikom Jožetom Sagajem, drugi pa je bil Sammi z Mitjo Slavičem. V  dirki za nagrado Ljubljane  pa je zmagal Breve des Baux z voznikom Jožetom Sagajem.

V prvem kolu pomurske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Teleing Razkrižje – Moravske Toplice 3:2, Dolnja Bistrica – Trnje 4:6, Tešanovci – Bakovci 1:10, Kamenci – Sobota 3:11 in Klub malega nogometa Mladih Odranci . Meteor Melinci 6:4.

Na tridnevnem odprtem prvenstvu  Maribor v počasnem šahu je med 30. šahisti zmagal Miran Drevenšek iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s petimi točkami.  Na drugo mesto se je uvrstil Jaka Kočar s štirimi in pol  točkami in na peto Nejca Hanc, oba iz Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote, ki je zbral tri točke in pol.