Domov

Šport in šah

4 februarja 2017 Šport


V  vnaprej odigranem srečanju 13. kola prve slovenske odbojkarske lige za članice je včeraj v Šempetru ekipa Spodnje Savinjske/ Alianse premagala ekipo puconske Keme z rezultatom  3:0. V prvem in drugem nizu so gostiteljice zmagale tesno v nizih obakrat  s 25:21 v tretjem pa so   bile  domačinke  boljše s 25:20. Za Kemo so največ točk zadele: Katja Karin Pintarič 14, Saša Zdovc 11  in Iva Škraban 8 točk; pri gostiteljicah je Anastazija Nida zadela 14 točk.V uvodnem srečanju  14. kola 3. slovenske odbojkarske lige vzhod  za članice so igralke Murske Sobote pod taktirko Davorina Čeleša  pred domačimi gledalci premagale Mežico s 3:0 in se  začasno povzpele na drugo mesto na lestvici .  Največ točk k zmagi Murske Sobote so prispevale:  Barbara Horvat 14, Katja Saje 13 in Ajda Kuhar 11 točk.

Atletski klub Panvita iz Murske Sobote, ki mu  predseduje novi predsednik David Horvat,  je  včeraj s 17 atleti in atletinjami  slovesno podpisal pogodbe z rangiranimi atletiki, kar bo slednjim  v  pomoč pri  njihovi športni aktivnosti v prihodnje. V  članski konkurenci so pogodbe podpisali Aleš Zver  in med članicami Anja Benko in Maja Kadiš. Med starejšimi mladinkami pa: Sabina Kopun, Natalija Pavlinjek in Nina Šinko ter  med starejšimi mladinci: Luka Žerjav in Alen Forjanič. V  kategoriji mlajših mladink  so podpisali pogodbe:  Tami Ščančar,  Veronika Heric,  Ria Grof in Zala Janža ter med mlajšimi mladinci:  Niko Car,  Marko Čeh in Jure Šterman. V pionirski konkurenci   sta bila deležna podpisa sponzorske pogodbe: Maj Janža in Julija Žižek.

Na 38. Jakhlovem namiznoteniškem memorialu v Ljubljani je med 175  mladimi igralci iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije v starostni kategoriji U – 10 dosegla svoj največji mednarodni uspeh  Eva Horvat  iz Namiznoteniškega kluba Sobota, ki se je ob šestih zmagah in enem porazu  uvrstila na drugo mesto. V kadetski konkurenci  sta se soboški igralki: Tjaša Dervarič in Eva Grabnar uvrstili od 5. do 8. mesta.

V prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je tretje ligaška ekipa Mure sinoči gostovala v Gradcu in  izgubila proti II. ekipi Sturma z rezultatom 2:1. Trener Mure Zlatko Gabor je igral proti avstrijski ekipi z dvema postavama, častni zadetek za Muro je po vodstvu Sturma z 2:0 v drugem polčasu dosegel Mihael Karas.

V Ljutomeru je bil finalni turnir zimske lige v malem nogometu v organizaciji ljutomerske športne zveze. Med veterani  je zmagal Meteorplast iz Ljutomera, ki je bil  v finalu s 6:1 boljši od Prleka Foreverja iz Ljutomera.  V tekmi za tretje mesto je Ormož premagal  Šport plus iz Ljutomera  s 3:0. Najboljši strelec lige  je bil Damjan Novak iz Šport plusa s 15. zadetki. V članski kategoriji zimske ljutomerske nogometne lige je  v finalu Šic bar iz Ljutomera po kazenskih strelih premagal Slaptince s 6:4. V tekmi za tretje mesto  je  bil Šport plus iz Ljutomera  boljši od Žage bara iz Kjučarovec s 3:1. Najboljši strelec je bil Luka Ciglarič iz ekipe Šport plus z 9 zadetki.

V Murski Soboti poteka danes 9. Valentinov nogometni turnir  v organizaciji Nogometnega kluba Rakičan, kjer sodeluje blizu 200 igralcev.   Med  11  letniki je turnir že končan. Zmagali so Odranci,  ki so bili boljši od Slovenskih Goric iz Lenarta z 1:0. V tekmi za tretje mesto je bila  soboška  Mura  boljša od  martjanske Čarde z 2:0. Najboljši vratar je bil Nik Ozvatič iz Odranec in strelec Enej Kramberger iz Slovenskih Goric. Tekmovanje v starostni kategoriji pa še poteka.

V organizaciji soboške strelske zveze  poteka  na 14 steznem strelišču v Murski Soboti  že drugi dan   drugi memorial Jožeta Lebarja v spomin na dolgoletna predsednika soboške strelske zveze. Prvi so končali se tekmovanjem mladi strelci. Moštveno  je  z zračno puško med mlajšimi pionirji  zmagal Kisovec drugi je bil  lendavski Varstroj v postavi: Nina Zver, Alina Jezernik in Luka Legenič in tretje Športno strelsko društvo Murska Sobota  v  postavi: Aljoša Grčar, Simon Bagola in David Toth. V posamični konkurenci je med pionirji zmagal Nik Kralj iz Kisovca, drugi je bil David Toth iz Murske Sobote in tretji Žan Plohl iz Juršinec. Med mlajšimi pionirkami je zmagala Nika Skubic iz Kisovca pred Nino Zver in Alino Jezernik obe iz Varstroja.

Na 4. turnirju zimske teniške lige v Radencih je v prvi skupini  v finalu za prvo mesto Gorazd Kozic iz Radenec premagal  Žigo Starčiča iz Radenec s 7:4,  v  dvoboju za tretje mesto  je bil  Dani Strah iz Gornje Radgone boljši od  Dejana Herica iz Veržeja s 6:4. V drugi skupini  je v finalu  Vitja Podlesek s Kapele premagal  Luko Premzla iz Murske Sobote z rezultatom  s 7:0.  V dvoboju za tretje mesto  je  Marko Leben  premagal Aleša Škrleca , oba iz Boračeve,   z rezultatom 6:4.

V organizaciji Osnovne šole II Murska Sobota in Šahovskega društva Radenska Pomgrad je včeraj 18 ekip  in  93 mladih šahistov  sodelovalo na pomurskem moštvenem  prvenstvu osnovnih šol v šahu. V skupini  družno med 9 in 12 letniki za dekleta je zmagala Osnovna šola I Murska Sobota v postavi:  Alin in Ema Lukač ter  Lana Golob pred Osnovno šolo Ivana Cankarja iz Ljutomera in Osnovno šolo Gornja Radgona. Med učenci U – 9 je zmagala Osnovna šola III z ekipo: Jure Kumin, Rob Dobrila Ružič, Maj Balažic in Tine Šalamun pred  Dvojezično osnovno šolo Lendava in Osnovno šolo Ivana Cankarja iz Ljutomera. Med 12 letniki je zmagala Osnovna šola III v postavi: Amadej Kastelic, Vita Kološa Kušej, Matej Krampač in  Kio Červek  pred Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje  in  Osnovno šolo II Murska Sobota. Med 15 letniki  je zmagala Osnovna šola I Murska Sobota  v postavi: Enej Meglič, Maj Pečnik, Mak Kovač in Tine Golob  pred  Osnovno šolo Sveti Jurij v Prekmurju in Osnovno šolo Fokovci. Najboljše  šole čaka  zdaj še finalni turnir državnega prvenstva.