V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

6 septembra 2017 Šport


Aeroklub Murska Sobota bo od jutri do nedelje na letališču v Murski Soboti pripravil državno prvenstvo v padalskih skokih v treh disciplinah na katerem bo nastopilo 50 padalcev.  Jutri  in v petek ob 10.uri bo na programu  2. državno prvenstvo v letenju z letalno obleko in v hitrostnem letenju.  V soboto in v nedeljo  bo še 20. državno prvenstvo v likovnih skokih. Pomurski padalci bodo tekmovali v likovnih skokih in sicer v ekipi »Čarne grinte«: Tomaž Lazar, Matjaž Matjašec, Robert Doler in Aleš Matuš, v moštvu: »Ekipa da te skipa«  bodo tekmovali: Niko Vereš, Rok Balažic in Janez Kovačič, Med tekmovalci na padalskem prvenstvu bo tudi Denis Hamler.

Na 6. tekmi svetovnega  prvenstva akrobatskih pilotov Red Bull Air Race  v portugalskem Portu je zmagal češki pilot Martin Sonka, kar je bila njegova druga zmaga v letošnji tekmovalni sezoni. Prekmurski pilot Peter Podlunšek se je uvrstil na 9. mesto in osvojil dve novi točki. Po šestih tekmah je Peter Podlunšek s 14.točkami na 11. mestu. Naslednja predzadnja tekma akrobatskih motornih pilotov bo 16. septembra v Nemčiji.

V osmini finala slovenskega nogometna pokala  je včeraj Maribor v  Sežani premagal  drugoligaško Tabor Sežano z rezultatom 3:0. Za Mariborčane sta dosegla zadetke: Aleksander Rajčević ter Jasmin Mašanović, ki je zadel dvakrat. Za tekmo je značilno, da je znova zaigral za Mariborčane Dare Vršič doma iz Segovec pri Apačah, celo tekmo je igral Žan Kolmanič iz Veržeja igral pa je tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

Odbojkarji Panvite Pomgrada , člani prve slovenske lige ,  so  odigrali dve pripravljalni tekmi za novo sezono. V prvi  tekmi proti madžarski ekipi Kapošvar, ki so jo dobili s 3:0 smo že poročali, sinoči pa so v Murski Soboti premagali  Črnuče ACH s 3:0. Za soboške odbojkarje so na drugi pripravljalni odbojkarski tekmi največ točk zadeli:  Andrej Grut 20, Jakob Rojnik 15, Aljoša Bogožalec 10 in Gorazd Flisar 7 točk.

V prvem kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih je vodilno Športno društvo Lord Ivanjkovci premagalo  Muro iz Kroga z rezultatom 12:3. Še ostali rezultati:  Bangladeš Murska Sobota – Caffe Perla Ljutomer 4:4, Lipovci – Beltinci 6:9, Pristava – Mala Nedelja 3:4 ekipa Panonske iz Murske Sobote je bila prosta.

Na prvem hitropoteznem šahovskem turnirju  Gostilne Tabor v Mariboru  je med 28. šahisti zmagal  Ratko Novak iz Hrvaške, ki je zbral 12 točk. Na drugo mesto se je uvrstil  Miran Zupe iz mariborskega Branika s devetimi točkami in pol tretja pa je bila pomurska šahistka Lea Števanec članica Šahovske sekcije Prevodi dvojka iz Kranja, ki je zbrala 9 točk.