Domov

Šport in šah

7 septembra 2017 Šport


V  četrtfinalni ženski nogometni tekmi slovenskega nogometnega pokala je ekipa Teleinga GMT Beltinci  pred domačimi gledalci premagala  ravenski Fužinar z rezultatom 5:0. Za Beltinčanke je dosegla dva zadetka: Neli Horfman po enega pa so k zmagi in uvrstitvi v polfinale prispevale še: Sara Makovec, Tjaša Nemec in Anja Prša.

V 4. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Krško v Rakičanu premagalo mladince soboške Mure z rezultatom 3:1. Edini zadetek za mladince Mure je dosegel Sebastjan Šlak. Kadeti Krškega pa so bili boljši od Mure z 2:1, častni zadetek za Muro je dosegel Nejc Benko. Po 4. kolu na skupni lestvici mladincev in kadetov v prvi slovenski ligi vodi Maribor z 20.točkami, Mura pa ima, kot novinka v ligi, na osmem mestu 9 točk.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj  je po drugo ligaški nogometni  tekmi Nafta 1903 – Mura izrekel  naslednje kazni. Izključena igralca Nafte Leon Luštek in Žiga Živko sta kaznovana s prepovedjo igranja na eni tekmi. Nafta je bila zaradi štirih rumenih in dveh rdečih kartonov kaznovana z denarno kaznijo 240 evrov.  Mura je bila  zaradi nešportnega vedenja soboške navijaške skupine  kaznovana s  kaznijo 400 evrov.   Nafta je bila zaradi nešportnega vedenja lendavske navijaške skupine  na tekmi kaznovana s 750 evri. Zaradi pomanjkljive organizacije tekme v Lendavi je disciplinski sodnik kaznoval Nafto še s 500 evri kazni, ki pa se pogojno odloži, če Nafta ne bo   v letošnji sezoni ponovila podobnega prekrška.

V  drugem kolu  članskega pokalnega tekmovanja  na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so bili doseženi naslednji rezultati: Mura – Kema Puconci 10:0, Grad – Aqua Ižakovci 5:1,Cven – Pušča 1:2, Slatina Radenci – Radgona 3:2, Rotunda Selo – Bogojina 1:2, Goričanka Rogašovci – Avto Rajh Ljutomer  0:4, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Lušt Beltinci 0:4. Tekma med Farmtechom iz Veržeja in martjansko Čardo bo odigrana 13. septembra v Veržeju.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote in Šahovska zveza Slovenije bosta od jutri do nedelje v soboški Diani pripravila državno šahovsko prvenstvo v moštveni in posamični konkurenci  za člane in članice v pospešenem in hitropoteznem  šahu . Prvenstvo se bo začelo jutri ob 17.uri s prvim kolom v pospešenem šahu  v moštveni konkurenci. Skupno bo v Murski Soboti sodelovalo okrog 80 šahistov med njimi bodo tudi tekmovalci domačega šahovskega kluba.