Domov

Šport in šah

9 septembra 2017 Šport


Na Krbavskem polju v bližini Korenice na Hrvaškem je bilo tekmovanje letalskih modelarjev za svetovni pokal na katerem so sodelovali tudi tekmovalci soboškega aerokluba in Društva modelarjev Pomurja. Najbolje se je v kategoriji F l C z modeli z omejenim časom delovanja motorja odrezal Vladmimir Sićov iz Društva modelarjev Pomurja, ki je kar trikrat zmagal. Na posameznih tekmah sta se  Tone Videmšek in Miha Lemut  v kategoriji F l A, oba  iz istega društva,    uvrstila na tretji mesti. V mladinski konkurenci je Martin Bencik  zasedel drugo in tretje mesto , Maj Habjanič pa se je na eni tekmi modelarjev  uvrstil na drugo mesto.

Na letališču v Murski Soboti je bilo včeraj 2. državno padalsko  prvenstvo v letenju z letalno obleko in v hitrostnem letenju.  Naslov  državnega prvaka z letalno obleko je osvojil  je osvojil Velenjčan Robert Krenker, ki je zmagal v vseh treh serijah.  V končni uvrstitvi se je Denis Hamler iz Dokležovja uvrstil na peto mesto.  Na državnem prvenstvu v hitrostnem letenju je zmagal Aljaž Mavrič iz Ljubljane z novim  hitrostnim državnim rekordom 422  km na uro. Naslov državnega podprvaka je osvojil Niko Vereš iz Bakovec , tretji  je bil  Roman Pavlović iz  Ivančne Gorice.   Danes in jutri je na programu še 20. državno prvenstvo v likovnih skokih.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika in Policijska uprava Murska Sobota sta na strelišču v Dobrovniku pripravila državno  prvenstvo policije v streljanju s serijsko zračno puško. Med policisti moštveno je zmagala Policijska uprava Murska Sobota v postavi: Jože Štaman, Valter Pajič in Silvo Šnepf pred Postajo prometne policije Ljubljana in Policijsko upravo Maribor. Med posamezniki je postal državni prvak  Jože Šterman , drugi je bil Martin Fevžer iz Šentjurja in tretji Valter Pajič. Med policistkami je moštveno zmagala Policijska uprava Murska Sobota z ekipo: Tina Zver Vlaj, Vanja Kukovec in Lea Kardoš Sedonja pred Policijsko upravo Maribor in Novim mestom. V posamični konkurenci je zmagala Andreja Golob iz Novega mesta, tretja je bila Tina Zver Vlaj iz Murske Sobote.

Na mednarodnem ribiškem tekmovanju  na jezeru Olbu na Madžarskem so med 45. ribiči iz Avstrije, Slovaške in Madžarske tekmovali tudi lendavski ribiči. Najbolje se je odrezal Danijel Tkalec, ki je bil 57, 2 kg ulovljenih rib četrti.

V 6. kolu avstrijske  nogometne »Landeslige« je ekipa avstrijske Radgone premagala Wildon s 4:0.  Znova so bili uspešni nekdanji igralci soboške Mure. Za zmagoviti ekipo Radgone je dosegel Mitja Flisar tri zadetke, Matic Maruško pa je k zmagi prispeval en zadetek.

V 2. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je v Bratoncih dopoldne ekipa Teleinga GMT Beltinci premagala Cerklje z 8:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Nina Kajzba, Melisa Žunič in Neli Hofman po dva ter Ema Horvat in Špela Pernek.

V prvem kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so vodilni Noršinci premagali Motvarjevce z 8:3. Še ostali rezultati: Strehovci – Ivanci 4:8, Mlajtinci – Filovci 6:5, Vučja Gomila – Prosenjakovci  3:3, Sebeborci so bili prosti.

V soboški Diani se je včeraj začelo ekipno državno prvenstvo v pospešenem šahu. Med članicami je zmagalo Kočevje s 6. točkami, zanje je igrala tudi Maja Vučko iz Ižakovec , ki je osvojila tri točke. Druga je bila Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  v postavi: Maja Hočevar in Barbara Skuhala, obe sta  osvojili po dve točki. Na tretje mesto se je uvrstila novomeška Krka. Med člani je zmagala Krka iz Novega mesta  pred Branikom iz Maribora, Impolom iz Slovenske Bistrice ter I. ekipo Radenske Pomgrada za katero so igrali Boris Markoja, Denis Gjuran, Matej Titan ter Tomislav Gruškovnjak in  Štefan Cigan. Največ točk, 3,5 je zbral Denis Gjuran.  II. ekipa Radenske Pomgrada v postavi: Boris Kovač,  Luka Skuhala, Matej Grah in Jaka Meglič  je bila peta, največ točk, 2,5, je osvojil Boris Kovač.