V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

10 septembra 2017 Šport


Na mednarodnem   memorialnem atletskem  tekmovanju Bojana Hrovatina  za paraplegike v Slovenj Gradcu so med 100  tekmovalci  uspešno tekmovali tudi člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala Marta Janežič, ki je v  troboju metalnih disciplin v metu diska, kopja in suvanju krogle zasedla prvo mesto. V moški konkurenci se je Dušan Slana iz prekmursko prleškega društva paraplegikov  uvrstil na tretje mesto.

Prvi dan  atletskega tekmovanja za slovenski poka, ki poteka v Novi Gorici,  je med člani v teku na 1500 metrov osvojil drugo mesto Aleš Zver , Niko Car pa je bil v skoku s palico peti. Med članicami je  v teku a 400 metrov bila Anja Benko tretja, štafeta  4 x 100 metrov Atletskega kluba Panvita je bila četrta podobno kot Urška Martinec v teku na 1500 metrov. V teku na 100 metrov se je Ria Grof, vsi iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote uvrstila na peto mesto.

V Velenju poteka državno prvenstvo v atletiki za pionirje in pionirke starostne kategorije U – 16.  Prvi dan prvenstva se je med pionirji  Maj Janža  iz Atletskega kluba Panvita  v teku na 300 metrov uvrstil na tretje mesto.

Na  6. Bezgovem teku v okviru pomurskega pokala je v Krogu med člani  na 8 km dolgi progi  med 15. tekmovalci zmagal Aljaž Novak iz Ormoža, drugi je bil Matej Gider iz Rogašovec in tretji Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenska. V ženski konkurenci je na 5 km dolgi progi  med 18. tekmovalkami zmagala Smilja Rosić iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote pred Suzano Titan iz Kroga, tretja  je bila Melita Kos  iz ekipe Borisova bežeča deca. Na teku je sodelovalo tudi šest košarkaric Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote,  med njimi  je bila v absolutni konkurenci Blaža Čeh četrta.

Na drugem mestnemu teku v Mariboru je med članicami na 10 km dolgi progi zmagala Sonja Sukič iz ekipe Pomgrada iz Murske Sobote med članicami na 5 km dolgi progi pa je bila Andreja Gorčan iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote peta.

V strelskem centru Gaj na Pragerskem poteka 27.  državno prvenstvo z malokalibrsko puško leže. Prvi dan prvenstva je moštveno med člani osvojilo naslov državnih prvakov  Strelsko društvo  Štefan Kovač iz Turnišča v postavi:  Robi Markoja ter Avguštin in Gregor Maučec. V posamični konkurenci je osvojil naslov državnega podprvaka Robi Markoja.  Med pionirji je Športno strelsko društvo  Murska Sobota v postavi Patrik Farkaš,  Jure Sočič in Blaž Makari uvrstilo na drugo mesto. V posamični konkurenci je bil drugi Patrik Farkaš iz soboškega strelskega društva.

V Novem mestu je bilo državno kolesarsko  prvenstvo v dirki na čas. V kategoriji U – 15.  Med dečki je v kategoriji A Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci  zasedel tretje mesto. Jablanovec  je še vedno drugi v slovenskem pokalu.

V 5.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige  je včeraj Mura v Ljubljani premagala Olimpijo z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel Teo Cipot. Mladinci Olimpije  so bili boljši od vrstnikov Mure z rezultatom 2:0.

V 6. kolu 2. slovenske nogometne lige je včeraj  v Murski Soboti v prekmursko prleškem derbiju, pred 800 gledalci,  Mura premagala Farmtech iz Veržeja s 6:2 čeprav so gostje  vodili  z 1:0.Za Muro so dosegli zadetke: Luka Bobičanec 2 ter Alan Kozar, Amadej Maroša, Aleksandar Bošković  ter Patrik Kolar Robnik z avtogolom; za Farmtech iz Veržeja sta zadela: Jure Volmarjer in Matic Ficko.

V 3. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  sta bili včeraj odigrani dve srečanji, dosežena sta bila naslednja rezultata:  Avto Rajh Ljutomer – Čarda Martjanci 3:1, Radgona – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma 0:5.

V nižjih nogometnih  ligah  so igrali takole: Križevci – Dokležovje 3:0, Kema Puconci – Serdica Kleparstvo Šinko 1:0, Bakovci – Hodoš 3:1  in Roma Vanča vas – Lipa 1:8.

Na reki Muri je včeraj Kajak kanu Mura iz Kroga pripravil tradicionalno tekmo na reki Muri  v spustu na 7 km dolgi progi od mosta v Petanjcih do broda v Krogu. Ker se je za tekmo prijavilo samo 12 tekmovalcev je organizator pripravil spust v enotni kategoriji in vsem tekmovalcem brez posebne razvrstitve podelil spominske medalje.

Člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota so sodelovali v avstrijski Lipnici na mednarodnem šahovskem  tekmovanju invalidov.  Najbolje se je uvrstil  Robert Antolin, ki je bil posamezniki drugi, Jože Glavač je bil tretji, Alojz Antolin  osmi,  na 15. mesto pa se je uvrstil Jožef Komaricki.

V Murski Soboti je bilo včeraj člansko  državno prvenstvo v pospešenem šahu. Med člani se je na drugo mesto uvrstil Denis Gjuran iz Radenske Pomgrada, četrti je bil Matej Titan in šesti Boris Kovač. Med članicami je bila Barbara Skuhala druga, Maja Hočevar, obe iz Radenske Pomgrada pa četrta.