V etru
Radijska križanka / Svet na dlani
Domov

Šport in šah

11 septembra 2017 Šport


Na  četrti  letošnji pokalni  dirki v motokrosu na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih na Goričkem so  , pred okrog 600 gledalci,  nastopili tudi pomurski tekmovalci. Najbolje se je odrezal Željko Makovec  iz Murskih Petrovec, zdaj član Teama Gajser iz Makol, ki je v kategoriji  MX open na hondi osvojil drugo mesto.  Med člani organizatorskega Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote jev kategoriji do 85 ccm Anej Ilić na motorju KTM bil četrti.  Niko Topolovec je na kawasakiju v razredu MX – 2 open zasedel sedmo mesto. Med veterani I  se  je Ratko Ilić  na KTM-eju  uvrstil na 10. mesto.

Sočasno  nogometno  tekmo članskih ekip med Maribora in Spartaka  se bodo pomerili v sredo 13. septembra ob 14.uri  na stadionu Nafte v Lendavi tudi mladinci  Maribora in  ruskega Spartaka. Nogometna tekma mladih upov  in tudi ostale bodo  pravi magnet za gledalce saj smo zvedeli, da bodo  mladi Mariborčani   v Lendavi igrali tudi  tekmi  proti Liverpoolu in Sevelli, ki so v tej tekmovalni skupini  končnice nogometne lige prvakov. Ogled sredine nogometne tekme  mladih v Lendavi bo brezplačen.

Na 20. državnem prvenstvu v skupinskih  likovnih skokih na letališču soboškega aerokluba je v  dvodnevnem tekmovanju osvojila naslov državnih prvakov lanska prvakinja ekipa: Sky Dragons iz Ljubljane v postavi: Tomaž Hrast, Klemen Svete, Erik Kocjan, Kristina Jerič s snemalcem Juretom Cotićem. Med pomurskimi padalci je bila ekipa  Čarne grinte s padalci Tomaž Lazar, Matjaž Matjašec, Robert Doler, Aleš Matuš s snemalcem Dragom Lipičem šesta. Na sedmo mesto se je uvrstilo pomursko moštvo: Ekipa da te skipa  za katero so tekmovali: Niko Vereš, Rok Balažic, Janez Kovačič, Dejvi Ružič in snemalec Jovan Manojlović sedma.

V  drugem kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  je vodilno Trnje premagalo  Odrance s 6:3. Še ostali rezultati: Moravske Toplice – Kamenci  11:0, Sobota – Dolnja Bistrica 1:3,  Meteor Melinci – Tešanovci 6:3, Čarda Martjanci – Teleing Razkrižje 2:1, Bakovci so bili prosti.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Ljutomeru so pred blizu 600 gledalci,  v dirki dneva, dirki za državno prvenstvo za tri letne kasače prleški vozniki ostali brez zmage. Zmagal je Dider bleu z voznico Darjo Dolinšek Trontelj iz Stožic pred Iskro KP z voznikom  Dušanom Zorko tretja pa je bila na cilju Donina pod taktirko  Janka Sagaja oba iz Kasaškega kluba Ljutomer.  V  tretji dirki, ko so bili na progi ljutomerski gimnazijci je zmagala Vanilla MMS z Mitjo Slavičem pred Izabelo II na vajetih mlajšega Marka Slaviča in Taxijem NP z voznikom Darkom Puharjem. V peti dirki je zmagal od ljutomerskih kasaških voznikov še  Branko Seršen z Rožletom.

V Murski Soboti je bilo včeraj končano še državno prvenstvo v hitropoteznem šahu, kjer so bili izjemno uspešno pomurski šahisti. Med člani je naslov državnih prvakov osvojila ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote v postavi: Denis Gjuran, Boris Markoja, Štefan Cigan in Matej Titan. V posamični konkurenci se je na tretje mesto uvrstil Denis Gjuran. Med članicami je ekipa Radenske Pomgrada za katero sta igrali: Maja Hočevar in Barbara Skuhala prav tako osvojila naslov državnih prvakinj. V posamični konkurenci je med članicami postala državna prvakinja v hitropoteznem šahu Maja Hočevar, druga pa je bila Barbara Skuhala obe iz soboškega šahovskega društva.