Domov

Šport in šah

12 septembra 2017 Šport


Drugi dan  članskega   pokala Slovenije v atletiki so  v Novi  Gorici pomurski atleti osvojili dve bronasti medalji. V  štafeti 4 x 400 metrov je  ekipa Atletskega kluba Panvita v postavi: Zala Janža, Sabina Kopun Natalija Pavlinjek in Anja Benko bila tretja v času 4:07,92. V teku na 800 metrov med člani je bil  Aleš Zver  tretji v času 2:01,46.

V kraljevi strelski  disciplini v trojnem položaju  z malokalibrsko puško 3 x40 je na 27. državnem prvenstvu na Pragerskem  posamično  med člani  zmagal Rajmond Debevec iz Olimpije s 1169.krogi, drugi je bil Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  s 1167.krogi in tretji Dušan Ziško iz Strelskega društva  Kolomana Flisarja s Tišine,  ki je zadel  1136 krogov.  Poročali smo že, da so Turniščani v moštveni konkurenci 60 leže osvojili naslov  moštvenih  državnih prvakov pred ljubljansko  Olimpijo. V posamični konkurenci je bil Robi Markoja drugi in Matjaž Škafar iz Črenšovec tretji.

V 3. kolu ciprske prve nogometne lige je ekipa Pafosa, katerega člana sta tudi dva prekmurska nogometaša,  igrala 1:1 proti ekipi Alke. Za Pafos je dosegel edini zadetek Erik Janža iz Puževec  že v tretji minuti srečanja. Mitja Lotrič  z Vaneče  je bil tokrat  med rezervnimi igralci.

V prvem kolu skupinskega dela nogometne lige prvakov bo derbi v »D« skupini med  špansko Barcelono in  italijanskim Juventusom  nocoj ob 20. 45 na stadionu Camp Nou v Barceloni,  na stadionu ki sprejme 99.000 gledalcev. Tekmo bo   vodila slovenska sodniška ekipa, ki jo bo vodil Damir Skomina iz Kopra, kot pomočnik pa bo na tekmi delil pravico tudi Robert Vukan iz Gornje Radgone.

V prvem kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju za upokojence so bili Puconci   boljši od Mačkovec s 446:440, Bodonci so premagali Kobilje s 469:426, Murska Sobota pa Beltince s 480:382. V ženski konkurenci   pa so igrali takole: Puconci – Mačkovci 425:421, Bodonci – Kobilje 432:452 in Murska Sobota – Beltinci 455:379. Med posamezniki sta bila v prvem kolu najboljša: Jože Kučan iz soboškega društva in Alenka Kalman iz  Društva upokojencev Kobilje.

V četrtem kolu prve puconske lige v malem nogometu so vodilni Strukovci premagali Romo iz Doline z 8:0, drugi Košarovci so bili boljši od Pečarovec s 7:2,  tretja Breza iz Brezovec pa je igrala proti Prosečki vasi 2:2. V drugi puconski ligi so vodilni Moščanci premagali  Otovce kar z 10:0, drugi Radovci so bili boljši od  Beznovec s 5:1, tretje Lemerja pa je premagalo Vadarce s 5:2.

Na  sedmem hitropoteznem šahovskem turnirju Taborsko poletje v Mariboru  je med 23.šahisti zmagala Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 6 točk in pol.