V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

13 septembra 2017 Šport


Na odprtem  državnem lokostrelskem prvenstvu v disciplini 3D so bili, pri gradu Snežnik,    med 163 lokostrelci iz 27 klubov  iz Hrvaške, Italije in Slovenije uspešni tudi lendavski lokostrelci. Na odprtem državnem prvenstvu je bil med člani  z instinktivnim lokom drugi Kristijan Horvat in tretji Gyula Cseh.   V mlajših kategorijah med dečki je postal v streljanju z instinktivnim lokom  državni prvak Niko Horvat, tretji pa je bil  v isti kategoriji Dominik Biro. V moštveni konkurenci je zmagal Lokostrelski klub Šenčur, lendavski lokostrelski klub v postavi: Kristijan Kuzma, Jožef  Horvat in Kristijan Horvat pa se je uvrstil na tretje mesto. V absolutni konkurenci , po sistemu dvobojevanja,  je bil Kristijan Horvat drugi in Daniel Magyar tretji.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Damir Rob je  izbral reprezentanco ,ki se bo v okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 16. septembra  v gosteh pomerila z reprezentanco Nemčije.  V slovensko reprezentanco so povabljene tudi pomurske igralke: Zala Meršnik, Sara Makovec, Špela Rozmarič, Špela Kolbl  in Anja Prša iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci . Med izbrankami sta tudi Mateja Zver, ki zdaj igra avstrijski St.Pőlten in Tjaša Tibaut, ki letos   nastopa za Ženski nogometni klub Olimpija.

Na mednarodnem kegljaškem tekmovanju »Tri srca« v organizaciji Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote je na kegljišču Vikenda v Radencih tekmovalo 53 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije. Med člani je zmagal Milan Kovačič, ki je podrl 597 kegljev, drugi je bil Oto Kos s 579. in tretji Jani Steržaj, vsi iz Kegljaškega kluba Radenska, ki je podrl 577 kegljev. Med  ženskami je zmagala  Vlasta Hojnik, ki je podrla 545 kegljev, druga je bila Nataša Muršič s 541. in tretja Sonja Tibaut, vse iz Radenske, s 540. podrtimi keglji.

V  3. kolu nogometnega pokala Medobčinske nogometne zveze Lendava  je v uvodnem srečanju Nafta pred 200 gledalci  za zadetkom Stjepana Oštreka   v gosteh premagala Odrance z 1:0. Ostale tekme 3. kola so se začele danes ob 16.30.

 V drugem kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so igrali takole: Sebeborci – Mlajtinci 2:5, Filovci – Vučja Gomila 6:0, Motvarjevci – Strehovci 6:6 tekma med Prosenjakovci in Noršinci je bila preložena, Ivanci pa so bili prosti. Na lestvici vodijo Mlajtinci s 6.točkami.

Združenje šoferjev in avtomehanikov  Murska Sobota in Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta v soboto 16. septembra ob  10.uri z začetkom na poligonu Španik   ob prazniku Občine Moravske Toplice pripravila   že 24. odprto tekmovanje v avto moto  reliju-. Proga bo dolga  32 km  in bo potekala  med Mursko Soboto – Tešanovci – Puconci in Sebeborci. Na tekmovalni  preizkušnji bodo imeli paraplegiki tudi odprto državno prvenstvo, udeleženci pa bodo imeli na programu spretnostno in ocenjevalno vožnjo ter preizkus znanja  iz cestno prometnih predpisov.

Na mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil  Igor Kos s pol točke zaostanka tretji pa je bil Boris Kovač s šestimi točkami.