V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 septembra 2017 Šport


Na teniških igriščih v avstrijski Lipnici je bil odprti mednarodni teniški turnir za igralce stare do 15 let. Med 295. mladimi igralci  je bilo tudi nekaj pomurskih  igralcev, ki trenirajo v avstrijski Radgoni. Najbolj uspešna sta bila brata Maks in Jaka Sirt. Maks Sirt iz Gornje Radgone je osvojil prvo turnirsko zmago, njegov mlajši brat Jaka Sirk pa se je prebil do polfinala na teniškem turnirju mladih upov v Lipnici. Oba mlada Radgončana trenira Tomi Pintarič iz Lastomercev pri Gornji Radgoni.

V pripravljalni mednarodni  nogometni tekmi  deklet U – 17 je reprezentanca Slovenije na Brdu pri Kranju premagala Škotsko z rezultatom 2:0. Za slovensko reprezentanco so igrale tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci: Luana Zajmi, Albina Čizmarija, Zala Meršnik, Neli Hofman in Vita Žolek.

V prvem kolu nogometne  liga prvakov sta v Mariboru slovenski prvak Maribor in ruski Spartak iz Moskve igrala 1:1. Pred 12.000 gledalci je bil junak tekme Prekmurec Damjan Bohar doma iz Mačkovec, ki je dosegel na tekmi izenačujoči zadetek, zadel vratnico in bil  izbran za najboljšega igralca tekme.

V Lendavi sta se srečali mladinski nogometni  moštvi Maribora in  ruskega Spartaka in uspešnejši so bili Mariborčani z 1:0. . Zmagoviti  zadetek za Maribor je dosegel Tomi Horvat iz Turnišča, za Maribor pa je igral celo tekmo tudi Žan Kolmanič iz Veržeja.

V 3. kolu pokalnega nogometnega tekmovanja  na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava so bili doseženi naslednji rezultati:  Mostje – Hotiza 1:5, Črenšovci – Nedelica 7:0 in Turnišče  – Dobrovnik 3:0, že v torek  je bila odigrana tekma med Odranci in Nafto, ki so jo dobili Lendavčani z 1:0.

V 3. kolu medobčinske soboške veteranske lige v malem nogometu so vodilni Bakovci  premagali Rakičan z rezultatom 3:2. Drugi na lestvici soboški Old boys je premagal Dokležovje  s 7:2, tretji Noršinci pa so premagali Borejce s 4:2.

Na 31. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju med 139.šahisti iz 19 držav igrata tudi dva pomurska šahista.   Ljutomerčan Jernej Skuhala je na 29. mestu zbral 4 točke, Maja Vučko iz Ižakovec pa je na 94. mestu zbrala dve točki in pol.

Ob koncu pa še tole: Triatlonca  Karin in Iztok Fister iz Bakovec sta v torek osvojila najvišji vrh afriške celine, Uhuru peak na gori Kilimanjaro, ki se nahaja v vzhodnoafriški državi Tanzaniji.  Načrt vzpona na 5895 metrov visok vrh je predvideval šest dni a sta ga  Karin in Iztok  v hudem mrazu in močnem vetru  uspešno opravila v petih dneh.