V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

15 septembra 2017 Šport


Društvo upokojencev Radenci je na Ledavskem jezeru  Kraščih pripravilo 26. državno prvenstvo upokojencev v športnem ribolovu.  Med  13. društvi  iz celotne Slovenije so postali državni prvaki upokojenci iz Novega mesta . Pomurske ekipe pa so se uvrstile takole: Četrti so bili Radenčani s prvo ekipo za katero so tekmovali: Željko Mavrič, Avgust Prelog, Marjan Staler in Stanko Novak. II. ekipa Radenčanov v postavi: Marjeta Lorber, Franjo Lesjak, Bojan Lorber in Adolf Lamut je bila šesta,  Bodonsko brezovsko zenkovska ekipa v postavi: Avgust Passero, Viljem Turner, Branko Peterka in Franc Lukač p je bila deseta. V posamični konkurenci je v zmagal v sektorju »A«  in postal absolutni državni prvak  Radenčan  Željko Mavrič s 7.020 kg ulovljenih rib, v sektorju »D« pa je bil tretji  Adolf Lamut iz II. radenske ekipe s 3.110 kg ulovljenih  rib.

Na namiznoteniškem evropskem prvenstvu v Luksemburgu je reprezentanca Slovenije premagala reprezentanci Slovaške in Avstrije z rezultatom 3:2. Za slovensko reprezentanco je proti Slovaški igral tudi Jan Žibrat z Mote,  nekdanji igralec Sobote, ki je premagal Petra Seredo z rezultatom 3:2. Reprezentanca Slovenile je se tako uvrstila, po drugem mestu v predtekmovalni skupini ,   med osem najboljših evropskih ekip.

V povratni prijateljski pripravljalni  ženski nogometni tekmi U – 17 na Brdu pri Kranju je reprezentanca Slovenije še v drugo premagala reprezentanca Škotske s 3:1. Za slovensko izbrano vrsto sta dosegli zadetka tudi  Luana Zajmi in Neli Hofman iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Za reprezentanco so na Brdu igrale tudi: Albina Čizmazija, Zala Meršnik in Vita Žolek.

V zaostalem  pokalnem nogometnem srečanju  drugega kola na območju soboške medobčinske nogometne zveze  je drugo ligaš Farmtech v Veržeju s težavo premagal tretje ligaško ekipo Čarde iz Martjanec  z rezultatom 3:2.  Gostje so na tekmi vodili z 2:1, gostitelji pa so dosegli zmagoviti zadetek preko Mateja Voka v 90. minuti. Zadetke so dosegli še za Farmtech Miha Vidmar dva ter Za Čardo Rok Bencik prav tako dva.

V 4.kolu  prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa je vodilno Lomanoše premagalo Bar Golob iz Lokavca s 3:2, druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je premagala Očeslavce s   4:2, tekma med tretjo Kapelo in Črešnjevci je bila preložena.

V drugi radgonski ligi je vodilna  Radenska Radenci premagala  Police z 2:1, drugi  Stari hrast iz Zgornjega Konjišča je premagal Zoro  iz Zbigovec s 7:0 tretji Bumefekt iz Lastomerec  je izgubil proti Porkysu iz Žepovec s 4:0. V tretji radgonski ligi je  vodilni Vrček iz Murščaka premagal Ihovo z 8:2, drugi Dinamo iz Gornje Radgone je igral proti Ivanjševski Slatini 2:2 tretji Segovci pa so igrali 2:2 proti Mahovcem.

V sedmem kolu 31. mednarodnega šahovskega turnirja v Pulju na Hrvaškem, kjer sodeluje med 139. šahisti tudi pet velemojstrov sta bila uspešna tudi pomurska šahista. Maja Vučko iz Ižakovec je zmagala, Jernej  Skuhala iz Ljutomera pa je remiziral.  Dve koli pred koncem turnirja je Jernej Skuhala na29. mestu s štirimi točkami in pol, Maja Vučko pa je s tremi točkami in pol na 78- mestu.