Domov

Šport in šah

16 septembra 2017 Šport


V Luksemburgu je slovenska moška namiznoteniška reprezentanca na evropskem prvenstvu  v četrtfinalu premagala Švedsko z rezultatom 3:2 in dosegla zgodovinski rezultat, z uvrstitvijo v polfinale.  Dosežek  v najslabšem primeru  prinaša bronasto medaljo, kar bo prva članska  moštvena  medalja za Slovenijo.  Dvakrat je proti Švedom zmagal  Bojan Tokić enkrat pa Darko Jorgić. V sestavu reprezentance, ki jo vodi selektor Jože Urh, je tudi Jan Žibrat z Mote  nekdanji član Namiznoteniškega kluba Sobota, ki pa tokrat ni dobil priložnosti za nastop a je dosegel pomembno zmago na tekmi proti Slovaški, ki jo je Slovenija dobila s 3:2.

Na  tekmovanju  s toplozračnimi baloni za evropski pokal  v Szegedu na Madžarskem  sodeluje  45 ekip iz 10 držav. Med tekmovalci je tudi Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci  ob članih posadke Branku Ambrožiču iz istega kluba ,  član ekipe pa je tudi Štefan Bertalanič iz Balonarskega kluba Berta iz Brezovec. Po prvi tekmovali disciplini je  Dejan Buzeti na 20. mestu.

Na Finsko  na evropsko prvenstvo v golbalu, igri z zvenečo žogo,  za slepe in slabovidne  je  odpotovala slovenska reprezentanca.  Na prvenstvu, ki se začenja danes v finskem mestu  Pajulahti  in bo trajalo do 23. septembra bo nastopilo 10 reprezentanc, ki so se   uvrstile na finalni turnir  po  predhodnem tekmovanju. Slovenija bo igrala v »B«  skupini s Švedsko, Belgijo, Litvo in Finsko.   V slovenski reprezentanci je tudi Boštjan Vogrinčič iz Murske Sobote.

V poljskem mestu  Lechna je včeraj  na kvalifikacijski ženski nogometni tekmi za uvrstitev na svetovno nogometno prvenstvo med Poljsko in Belorusijo bila  na delu slovenska sodniška trojka v kateri je bila kot pomočnica  tudi Staša Špur iz Murske Sobote, članica Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota.  Glavna sodnica tekme, ki so jo dobile Poljakinje z rezultatom 4:1 je bila Tanja Subotič.

V uvodni tekmi 7. kola v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15 je Šampion iz Celja v Veržeju premagal ekipo Vipola s 4:1, ob polčasu je bil izid 1:1.  Za Celjane je dosegel tri zadetke: Nik Perc enega pa Rok Štorman, za Veržej je dosegel častni zadetek Marsel Škraban.

 Današnja drugo ligaška nogometna tekma 7. kola  med  Farmtechom in Zarico iz Kranja je bila zaradi premočenega igrišča v Veržeju odpovedana. Kdaj bo odigrana  nova nogometna tekma ta čas še ni znano.

Prvi dan mednarodnega  odbojkarskega turnirja: » Zagrebški odbojkarski velikani« , ki poteka v Zagrebu so odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  premagali  Borca iz Banja Luke z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Jakob Rojnik 14, Aljoša Bogožalec 11, Andrej Grut 7 in Jaka Banič 6 točk. Na turnirju v Zagrebu bodo soboški odbojkarji igrali še proti Posojilnici Dob iz Avstrije in v zadnji tekmi danes zvečer ob 18.30 proti zagrebški Mladosti.

Slovenski ribiči imajo tudi državno ligo za veterane v kateri so bile doslej tri tekme, v njej pa  nastopajo tudi pomurski ribiči. Najbolje uvrščen je Miroslav Matjašec, ki je na drugem mestu in nastopa za Ribiško družino Majšperk. Zoran Vidic je na 12. mestu ,  na 21. mestu  pa  je Željko Mavrič, oba pa nastopata za Ribiško družino Koper.

V 4.kolu križevske lige v malem nogometu je vodilni Junior iz Stare Nove vasi  premagal ekipo: Grlava/ Banovci s 5:2. Drugi na lestvici Berkovci so premagali Kalinovnjak z 9:0,  tretji Ključarovci pa so bili boljši od ekipe Loko Logarovci s 7:3.

Nogometaši Pušče bodo  v nedeljo ob 16.30 , po skoraj 60.  letih  obstoja kluba,    igrali prvo uradno tekmo na domačem igrišču na Pušči.  V četrtem kolu druge soboške medobčinske nogometne lige se bosta v romskem derbiju  na Pušči pomerili ekipi Pušče, ki je še brez poraza in Rome iz Vanče vasi , ki je še brez zmage v ligi. Prva tri kola so nogometaši Pušče igrali  v gosteh v minulih letih pa v Bratoncih,  včeraj  pa je  komisija za licenciranje športnih objektov ugodila prošnji Pušče za igranje na domačem igrišču.

Na 31. mednarodnem  šahovskem turnirju v Pulju je v 8. kolu Jernej Skuhala zmagal, Maja Vučko pa je svoj dvoboj izgubila. Kolo pred koncem je med 139. šahisti Jernej Skuhala na 23. mestu in ima 5 točk in pol, Maja Vučko pa je na 93. mestu s tremi točkami in pol.

Na  mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Nejc Hanc, drugi je bil Dani Lenček Kranjec, oba iz soboškega šahovskega kluba, ki sta zbrala po 6 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Radgončan Martin Mohar s petimi točkami.