V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

6 februarja 2017 Šport


 

Na državnem prvenstvu v skokih na mali prožni ponjavi na Vrhniki  je nastopilo rekordno število tekmovalcev  kar 462. Naslov državne prvakinje med mladinkami  je osvojila Asja Benčec s trenerjem Danijelom Štrausom;  med starejšimi deklicami je bila osma Lara Erniša. V moštveni konkurenci je bila ekipa mlajših deklic  Društva za športno rekreacijo Murska Sobota uvrščena na peto mesto.

V 11.kolu  pomurske košarkarske lige je v derbiju kola   Košarkarsko društvo Nona  iz Murske Sobote  v Beltincih  premagalo Sistemorg z 89:86. Pri soboških košarkarjih sta zadela največ točk: Tadej Horvat 41 in Tomaž Novak 13; pri Sistemorgu  je bil izjemen Jernej Ferčak s 44.točkami, Leon Zver pa je zadel 17 točk.  V drugem srečanju je  Prleški študentski klub  Ljutomer v Črenšovcih premagal Tropicano iz Bistrice z 62:44. Pri Prlekih je blestel Toni Rajnar s 17.točkam in pri Tropicanu Erik Vučko s 13.točkami. Na lestvici vodi Nona iz Murske Sobote pred Sistemorgom obe ekipi imata po 15 tečk, tretji pa je Prleški študentski klub Ljutomer s 14. točkami.

V pripravljalni prijateljski nogometni tekmi  so avstrijske državne prvakinje nogometašice St. Pőltna iz Avstrije premagale  Slovan iz Bratislave kar z 9:0. Od 30. minute dalje je za avstrijske prvakinje igrala tudi kapetanka slovenske nogometne reprezentance  Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice, ki je k zmagi St.  Pőltna prispevala dva zadetka.

Nogometaši Rakičana člani 3, slovenske nogometne lige ,vzhod ,ki so po jesenskem delu tekmovanja na 8. mestu so v pripravljalni nogometni tekmi v Murski Soboti premagali mladince Mure, ki so jesenski prvaki 2. slovenske mladinske lige, vzhod. Z rezultatom 2:0.  Ob polčasu je bil izid tekme še  0:0 v drugem polčasu pa je oba zadetka za Rakičan dosegel Danijel Frčko.

V  13.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je Radenska v Kranju premagala Siliko z rezultatom 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 582, Milan Kovačič 574 in Mladen Emeršič 568.  Pri Kranjčanih je Boštjan Mihelič podrl 570 kegljev. Po 13. kolu vodi na lestvici  Sij Acroni iz Jesenic s 23.točkami na drugem mestu pa ima Radenska iz Murske Sobote 21 točk. Derbi kola prve in druge ekipe na lestvici  bo v soboto ob 10.30 na kegljišču Vikenda v Radencih.

Na 60. članskem  državnem prvenstvu v badmintonu ,ki je bilo v Medvodah,   lanski prvak Iztok Utroša iz Lendave, ki zdaj igra v Švici  zaradi tamkajšnjih obveznosti v klubu ,kjer je tudi prvi trener  članske ekipe  ni branil naslova članskega posamičnega prvaka. V ženskih dvojicah  sta  se  na državnem prvenstvu  Sabina Magyar in Nika Koncut iz Badmintonskega kluba Mladost  uvrstili na tretje mesto.

V Puconcih je bil včeraj 3. mednarodni konectedenski šahovski turnir  na katerem je sodelovalo 39 šahistov iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.  Na prvo mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran iz Radenske Pomgrada in na tretje Laszlo Bekefi iz Madžarske oba s 7. točkami, četrti je bil Matej Titan iz Radenske Pomgrada s šestimi točkami in pol. Šesti je bil Boris Kovač, sedmi Matej Grah in osmi Nino Cmor vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad.