V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

17 septembra 2017 Šport


V  polfinalni tekmi za evropsko prvenstvo v namiznem tenisu v Luksemburgu je Nemčija premagala Slovenijo z rezultatom 3:2. Nemci se bodo v finalu za naslov evropskega prvaka pomerili s Francijo , ki je bila s 3:2 boljša od Portugalske prav tako s 3:2. Slovenska namiznoteniška reprezentanca, katere član je bil tudi Jan Žibrat z Mote, je tako dosegla s tretjim mestom in osvojitvijo bronaste medalje doslej  največji  tekmovalni uspeh v moštveni članski konkurenci.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društvo paraplegikov Prekmurja in Prekmurje  sta na 32 km dolgi progi med Mursko Soboto in Sebeborci pripravila 24. mednarodni avto reli za veterane in paraplegike na katerem je sodelovalo 26 tekmovalcev iz Bosne in Hercegovine in Slovenije. Med pomurskimi tekmovalci je  z avtomobili starejšimi od 30 let zmagal Jože Bobovec iz Gančan pred Francem Horvatom iz  Lipe  in Štefanom Ružičem s Tišine. Med avtomobili mlajšimi od 30 let je zmagal Ludvik Hari iz Lukačevec, drugi je bil Štefan Žibrik iz Markišavec in tretji Viktor Benko iz Sotine. Med paraplegiki je zmagal Bojan Ciman iz Murske Sobote pred Jožefom Francem s Krajne in Francem Borovnjakom  iz Murske Sobote. Med tetraplegiki je bil drugi Alojzij Velner iz Vučje Gomile.

 

Na dvodnevnem mednarodnem odbojkarskem turnirju v Zagrebu so igralci  Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  med štirimi ekipami iz Avstrije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške osvojili tretje mesto. Včeraj drugi dan  odbojkarskega turnirja je soboško ekipo  premagala  Posojilnica Dob iz Avstrije z rezultatom 3:1.  Največ točk proti Avstrijcem so zadeli: Jakob Rojnik 21 , Andrej Grut 18 in Aljoša Bogožalec 8 točk. V zadnji tekmi  je zmagovalka turnirja Mladost iz Zagreba premagala  Panvito Pomgrad s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Andrej Grut 15,  Jskob Rojnik 11 in Aljoša Bogožalec  8 točk. V petek in v soboto bo Panvita Pomgrad v Murski Soboti pripravila mednarodni odbojkarski turnir Avto Rajh open 2017.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v prvem kolu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019 gostovala v Ingolstadtu  ,kjer jo je premagala dvakratna svetovna prvakinja  Nemčija z rezultatom 6:0. Za slovensko izbrano vrsto pod taktirko Damirja Roba  so  igrale tudi  Špela Rozmarič,  Sara Makovec in Špela Kolbl  iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Nastopile pa se za reprezentanco tudi  Tjaša Tibaut zdaj članica Olimpije, Manja Rogan članica Splita in Mateja Zver članica avstrijskega St. Pőltna. Naslednjo kvalifikacijsko nogometno  tekmo bo Slovenija igrala 20. oktobra v Domžalah proti Češki.

V 7. kolu druge slovenske nogometne lige je Nafta v Lendavi premagala ravenski Fužinar z rezultatom 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Mateo Monjac in Leon Šeruga.

Sobotna tekma med Farmtechom iz Veržeja  in Zarico  iz Kranja je bila zaradi razmočenega igrišča odpovedana.

V 6. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je v Murski Soboti Mura premagala Celje z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel Luka Marič. Mladinci Mure in Celja pa so igrali 2:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Maksimiljan Zorjan in Marsel Horvat.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod sta bili včeraj odigrani dve tekmi, dosežena pa sta bila naslednja rezultata:  Radenska Slatina – Rakičan 2:1 in  Črenšovci – Polana 1:2.

V 4. kolu prve ciprske nogometne lige je Pafos premagal Omonio z 2:1. En zadetek k zmagi Pafosa je prispeval tudi Erik Janža doma iz Puževec.

V 8. kolu avstrijske deželne nogometne  lige  je ekipa avstrijske Radgone premagala Liezen s 4:1. Za Radgono je dvakrat zadel Mitja Flisar, enkrat Denis Kramar.

V nižjih nogometnih ligah so včeraj igrali takole: Cven – Bakovci 0:4, in Renkovci – Petišovci 5:0.

Na 13. teku z naravo za pomurski rekreativni pokal v Stari Novi vasi je med člani na 7,5 km dolgi progi zmagal Aljaž Novak iz Ormoža, drugi je bil Matej Gider iz Rogašovec in tretji Tomaž Sraka iz Beltinec. Med članicami je zmagala na 7,5 km dolgi progi Eva Brunčič iz Ljutomera pred Klavdijo Celec iz Večeslavec tretja pa je bila Jožefa Antolič iz Atletskega kluba Ormož.

V prvem kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je na kegljišču Vikenda v Radencih  ekipa Radenske iz Murske Sobote premagala Pivko z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 576,  Miko Steržaj 568, Jani Steržaj 560 in Dušan Pohovnikar 540 kegljev. Med članicami so kegljavke Radenske bile boljše od Pivke  prav tako z rezultatom 6:2. Največ kegljev za žensko ekipo Radenske so podrle:  Cvetka Štiberc 545, Vlasta Hojnik 533 in Nataša Muršič 508 kegljev.

Na 31. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju sta med 139. šahisti , med katerimi je bilo pet velemojstrov,  nastopila tudi dva pomurska šahista.  Jernej Skuhala iz Ljutomera se je uvrstil s šestimi točkami na 23. mesto,  Maja Vučko iz Ižakovec pa se  je s štirimi točkami in pol uvrstila na  72. mesto.

Na 8. hitropoteznem šahovskem turnirju Taborsko poletje v Mariboru je zmagal Danilo Kajnik iz Maribora s 7. točkami in pol, na drugo mesto se je uvrstila prekmurska šahistka Lea Števanec iz Rankovec, ki je zaostala za zmagovalcem pol točke.

Zaradi poplavljenih in razmočenih nogometnih igrišč so odpovedane današnje nogometne tekme 5. kola v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod, odpovedane pa so tudi tekme v 4. kolu prve lendavske nogometne lige in v 4. kolu soboške prve in druge medobčinske nogometne lige.  Po zadnjih informacijah je odpovedana tudi  popoldanska  drugo ligaška nogometna tekma med Brežicami in Muro.