V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

18 septembra 2017 Šport


V Ilirski Bistrici je bilo  tridnevno državno prvenstvo v streljanju na glinaste golobe ,kjer je moštveno ekipa Strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote osvojila tretje mesto zanjo pa so tekmovali: Boštjan Maček, Denis Pojbič in Evgen Pap. Radgončani v postavi: Tadej Kostanjevec, Milan Pelcl in Gašper Petrič so bili sedmi. Med posamezniki se je na  4. mesto uvrstil povratnik po poškodbi Boštjan Maček, med Radgončani  je bil šesti Denis Kostanjevec. V mladinski konkurenci se je   Rene Maček iz soboškega strelskega društva  uvrstil na tretje mesto.

V senci evropskega košarkarskega prvenstva v Turčiji, kjer je Slovenija osvojila naslov članskih evropskih prvakov,  je v Luksemburgu  42 evropskih reprezentanc od  13. do 17. septembra  sodelovalo na evropskem moštvenem prvenstvu v namiznem tenisu.  Zmagala je Nemčija, ki je v finalu premagala Portugalsko s 3:0.  Slovenija v postavi: Bojan Tokič, Darko Jorgič, Jan Žibrat in Deni Kožul je v polfinalu izgubila proti Nemčiji s 3:2 in prišla do prve moštvene medalje z osvojenim tretjim mestom. Uspeha so se posebej razveselili tudi v Namiznoteniškem klubu Sobota saj je Jan Žibrat z Mote, ki sicer igra v tujini  član Namiznoteniškega kluba Sobota, ko igra na tekmah v Sloveniji.

V Lipovcih je bilo finale državnega prvenstva slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju. Izjemen uspeh so dosegle članice Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote, ki so moštveno i v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Pongračič osvojile naslov državnih prvakinj.  Ob moštvenem uspehu sta se Marija Jurančič in Milica Pongračič uvrstila na prvo mesto  v svojih kategorijah vida – Pongračičeva   je najboljša tudi v absolutni konkurenci s 94. podrtimi keglji. Soboško društvo moške ekipe ni imelo, med posamezniki pa je bil Srečko Golob drugi in Boštjan Gregorinčič četrti.

 

 

V drugem kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu sta bili odigrani samo dve nogometni tekmi. Tromejnik iz Kuzme je premagal Srebrni breg  iz Martinja z 9:4, Slovenska vés pa je bila boljša od Gornjih Slaveč s 7:0. Tekma med  Gornjimi Petrovci in Monoštrom je bila preložena. Na lestvici vodi Tromejnik s 4.točkami pred Slovensko vésjo in Monoštrom, ki imata po tri točke.

Ob prazniku Občine Hoče – Slivnica je bil v Hočah hitropotezni šahovski turnir na katerem je med  19. šahisti zmagal Vladimir Kodrič iz Loške doline s sedmimi točkami in pol. Na drugo mesto se je uvrstila prekmurska šahistka Lea Števanec, ki je zbrala 7 točk.