V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 septembra 2017 Šport


V Murski Soboti je bilo pomursko  prvenstvo osnovnih šol  v atletiki. V moški konkurenci je zmagala Osnovna šola Gornja Radgona, v ženski pa Osnovna šola II Murska Sobota.

Posamično so med učenci zmagali; v teku na 60 metrov Tadej Pajek, v metu vorteksa Marcel Maier, v skoku v daljino Nejc Sterniša  in v štafeti 4 x 100 metrov Osnovna šola Gornja Radgona. V teku na 300 metrov je bil najhitrejši Niko Forjan in v skoku v višino Davor Panker oba  iz Osnovne šole II Murska Sobota, v teku na 1000 metrov je zmagal Žan Črnko  in v suvanju krogle Matej Cener oba iz Osnovne šole I Murska Sobota .

Med učenkami je v teku na 60 metrov zmagala Ajša Kolarič in v metu vorteksa Maja Vratarič  obe iz Osnovne šole I Murska Sobota. V teku na 300 metrov je bila najhitrejša Žana Titan, v skoku v višino je zmagala Maja Čopi, v teku na 100 metrov Ela Roš vse iz Osnovne šole II Murska Sobota.  V skoku v daljino je zmagala Lara Čeh, v suvanju krogle Zarja Roškar in v  v  štafeti 4 x 100 metrov  Osnovna šola Gornja Radgona.

V nepopolnem 4. kolu Goričke lige v malem nogometu so bila zaradi slabih vremenskih razmer  odigrana le tri srečanja, doseženi pa so bili naslednji rezultati: Hajduk Adrijanci – Domanjševci 3:8, Čepinci – Stanjevci 1:2 ter Inter Dolič – Carioke Markovci 4:5. Na lestvici vodita Gornji Petrovci in Neradnovci z 9.tokami, Pizzeria Kučan iz Križevec v Prekmurju pa je s 7.točkami na tretjem mestu.

V 3. kolu pomurske lige  v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Pristava – Beltinci 6:4, Bangladeš Murska Sobota – Mala Nedelja 3:11 in Mura Krog – Panonska Murska Sobota  4:4 tekma med Caffe Perlo in Lordom Ivanjkovci je bilo preloženo. Na lestvici vodijo Lordi Ivanjkovci pred Beltinci in Malo Nedeljo, vsi so zbrali po 6 točk.

Na 27. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Gregor Vohl s 6.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Franjo Zver s petimi in na tretje Dare Dvanajšček s štirimi točkami.