Domov

Šport in šah

23 septembra 2017 Šport


V Murski Soboti se je včeraj začel dvodnevni 7.  mednarodni odbojkarski turnir Avto Rajh open 2017 na katerem sodelujejo štiri ekipe. Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote so v uvodni tekmi premagali madžarski Kapošvar s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 14, Jakob Rojnik 13, Andrej Grut 11 ter Gorazd Flisar in  Jure Kasnik po 4 točke. V drugi tekmi so odbojkarji Maribora premagali francosko ekipo Orange Volley s 3:1. Danes ob 17.uri se bosta ekipi Panvite Pomgrada  in Maribora pomerili za prvo mesto na turnirju.

V prijateljski pripravljalni odbojkarski tekmi ženskih ekip  med prvoligaško  Kemo in drugo ligaškim  Ptujem  se je  tekma  v Puconcih  končala z rezultatom 2:2. Za Ptujčanke, ki jih zdaj vodi  nekdanji Keme  trener Bojan Novak so igrale tudi nekdanje igralke  puconske Keme: Ana Praprotnik Flisar, Sara Sakovič in Tjaša Frumen

Prvi dan 27. Balkanskega prvenstva v atletiki za veterane je v Stari Zagori v Bolgariji  med 800 atleti iz 12 balkanskih držav  nastopil tudi edini pomurski atlet Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov član Športnega društva Radenci. Mauko je  postal balkanski prvak v  starostni kategoriji  od 60 do 64 let v teku na 300 metrov z ovirami, četrti je bil v teku na 800 metrov,  bil pa je tudi član zmagovalne slovenske štafete 4 x 100 metrov.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je v petek v Murski Soboti pripravilo tradicionalno mednarodno  športno srečanje paraplegikov Čakovca, Varaždina in Murske Sobote.  V moški konkurenci je v lokostrelstvu zmagal Jožef Franc, pred Bojanom Cimanom in Dušanom Slano. V pikadu je zmagal Dušan Slana, tretji  je bil  Ludvik Škraban. V vrtnem kegljanju je zmagal Ludvik Škraban drugi pa je bil Stanko Novak. V ženski konkurenci je  v lokostrelstvu bila druga Jožica Zadravec tretja pa Marija Cigler. V pikadu je bila tretja Marta Janežič. V vrtnem kegljanju pa je zmagala Jožica Zadravec pred Marijo Ciglar in Marto Janežič , vse iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.

 

Na  21. mednarodnem turnirju v karateju v Čakovcu  je drugo mesto v kadetski konkurenci v katah  osvojil Nejc Sterniša iz Lastomerec, ki je je član Karate kluba Seki v Svetem Jerneju. Z drugim mestom si je Nejc Sterniša zagotovil nastop  v slovenski reprezentanci in  na svetovnem prvenstvu, ki bo na Tenerifih na Kanarskih otokih.

V 4.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Teleinga GMT Beltinci na,  igrišču v Bratoncih z visokim rezultatom kar 29:0,  premagale vrstnice ljubljanske Olimpije ,ki so pripotovale v Prekmurje samo z 10 igralkami. Za Beltinčanke so dosegle največ zadetkov: Nina Kajzba 7, Melisa Žužič in Albina Čizmazija po 4 ter Ema Hamler in Luana Zaimi pa  po tri zadetke.

V 8.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je  soboška Mura v Bogojini  premagala Koroško Dravograd  s 3:0. Za Muro sta dosegla zadetka: Tipo Cipot dva ter Bruno Kralj.

Nogometaši Vipolla iz Veržeja  so v isti ligi  v Velenju premagali Rudar s 4:1.  Za Vipoll so dosegli zadetke:  Blaž Ozbetič, Klemen Jakl, Kimi Vičar in z avtogolom še Matjaž Mežnar.

V drugem kolu mariborske območne kegljaške lige za člane je II. ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču v Radencih premagala III ekipo Ceršaka z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Ivan Lesjak  544, Dušan Pohovnikar 515 in Franc Prapotnik 514 kegljev; pri Ceršaku je Karel Ferk podrl 535 kegljev.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju ob prazniku Krajevne skupnosti Fram je zmagal Dušan Vukmirovič iz Frama s petimi točkami in pol na sedmo mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba s štirimi točkami.