Domov

Šport in šah

25 septembra 2017 Šport


V 11. kolu ruske premier nogometne  lige je Ural iz Ekaterinburga premagal ekipo Tosna z rezultatom 3:1. Za ekipo Urala je vseh 90 minut igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote. Na lestvici je ekipa Urala na solidnem šestem mestu s 16.točkami, moskovski Spartak, ki skupaj z Mariborčani nastopa v ligi prvakov ,   je na sedmem mestu s 14 točkami.

Ženski odbojkarski klub Kema je v Puconcih pripravil dva mednarodna odbojkarska turnirja mladih odbojkaric. Med kadetinjami so zmagale odbojkarice Keme, drugi je bil Vršac  iz Srbije in tretja avstrijska Radgona. Med starejšimi deklicami so bile zmagovalke mlade odbojkarice Craiove iz Romunije pred puconsko Kemo in Vršcem.

Na zadnji kolesarski dirki za pokal Alpe Jadran v Straži pri Novem mestu je v kategoriji dečkov med 25. kolesarji iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije  na 16,8 km dolgi progi zmagal Jaka Špoljar iz novomeškega Adria Mobila, na drugo mesto pa se je uvrstil Luka Jablanovec član Kolesarskega kluba Tropovci.  V tej mednarodni kolesarski preizkušnji se  je Luka Jablanovec  uvrstil na drugo mesto. V nedeljo prvega oktobra ga čaka še zadnji kolesarska dirka za slovenski pokal v Mengšu.

V 3. kolu mednarodne lige v malem nogometu za veterane sta bila dosežena naslednja rezultata: Slovenska vés – Tromejnik Kuzma 6:3, Srebrni breg Martinje- Gornji Petrovci 2:2 tekma  med Monoštrom in Gornjimi Slaveči je bila preložena. Na lestvici vodita: Monošter in Slovenske vés s 6. točkami.

Na drugi pokalni tekmi  Karate zveze Slovenije v  športnem karateju  so med 397. karateisti iz 47 klubov  bili  v Žalcu uspešni  člani Karate kluba Murska Sobota. Prvo mesto v borbah si je med dečki priboril Nino Ratoša, drugi  med mladinci  je bil Niko Kocet. Med mlajšimi kadeti  in med kadeti sta bila tretja: Niko Zver in Luka Šobak. Soboški karateisti  pa so  se v moštveni konkurenci v katah z ekipo: Tilen Jug, Aleks Donoša in Niko Zver  uvrstili na tretje mesto.

V Puconcih je v nedeljo  235 kolesarjev sodelovalo na 17. kolesarskem maratonu, kjer so imeli kolesarji na voljo štiri dolžine prog.  Najštevilčnejša skupina z 18. člani je bila kolesarska sekcija Društva upokojencev Puconci.  Najstarejša kolesarja na maratonu pa sta bila 81  letna Irena Fartek iz Puconec in 88 letni Zigfried Schubert iz Tomaža pri Ormožu.

Na prvem turnirju Štajerske kadetske lige  v šahu so v Mariboru sodelovali tudi mladi pomurski šahisti. Med 15 letniki se je med 41. šahisti  najbolje na četrto mesto uvrstil Jaka Kočar iz Osnovne šole Tišina s 7. točkami, peti je bil Nejc Hanc od Svetega Jurija na Goričkem s pol točke zaostanka, deveti je bil Rene Žižek s Tišine in deseti Maj Pečnik iz Osnovne šole I Murska Sobota, oba pa sta zbrala po pet točk in pol.