Domov

Šport in šah

28 septembra 2017 Šport


V prvem kolu prve slovenske judo lige so v  sredo  v  Ljutomeru gostovali judoisti Bežigrada in Šiške. Judoisti Partizana Ljutomer so proti Bežigradu izgubili z rezultatom 5:2. Za Ljutomerčane sta zmagala: Grega Novak in Narsej Lackovič. V drugem srečanju so  bili tudi judoisti Šiške  boljši od Ljutomerčanov s 5:2. Proti judoistom iz Šiške sta za Ljutomerčane zmagala Gašper Rudolf  in Patrik Vojsk. V drugem kolu prve slovenske judo lige  bodo ljutomerski judoisti nastopili 12. oktobra v Mariboru.

V zaostalem srečanju 7. kola v 2. slovenski nogometni ligi sta se v Veržeju Farmtech in Zarica iz Kranja razšla brez zmagovalca ob izidu 0:0, soboška Mura  je v gosteh   z 2:0 premagala Brežice. Na lestvici vodi Mura z 22.točkami, Farmtech  je na 15. mestu s petimi točkami.

V zaostalih nogometnih tekmah  5. kola v  3. slovenski ligi ,vzhod pa so  igrali takole:  Lušt Beltinci – Avto Rajh Ljutomer 1:1, Hotiza – Bogojina 6:0, Tromejnik Kuzma – Grad 3:1, Turnišče – Radgona 0:1 in Čarda Martjanci – Odranci 1:2. Na lestvici vodita Polana in Odranci z 18.točkami na tretjem mestu pa so Beltinci s 16.točkami.

Na prvem odprtem namiznoteniškem turnirju severovzhodne regije v Mariboru je sodelovalo  64  mladih igralcev iz desetih klubov. Med pomurskimi igralci je bil najboljši Jure Smodiš  ,ki je v prvi skupini osvojil drugo mesto, Nikola Šegula, oba iz Keme,  je bil četrti. V drugi skupini je bila peta Eva Horvat iz Sobote,  Dajana Gošnjak Stojko iz Ljutomera pa  šesta.   V tretji skupini je bil najboljši med pomurskimi igralci Blaž Sukič iz Sobote, ki je bil osmi, v četrti skupini pa je bil Timi Gider iz Sobote tretji.

Na finalnem turnirju državnega prvenstva v kegljanju za upokojence je v Kranju sodelovala kot najboljša pomurska ekipa kegljaška ekipa Društva upokojencev Lendava. V moštveni konkurenci so Lendavčani s 1022 podrtimi keglji osvojili 14. mesto. Med Lendavčani sta bila najboljša posameznika: Zlatko Kuk, ki je podrl 271 in Dušan Radaković z 252. podrtimi keglji.

V 5. kolu medobčinske soboške veteranske lige v malem nogometu so vodilni Bakovci premagali Borejce s 4:0. Ostali rezultati: Dokležovje – Nemčavci 6:1, Rogašovci – Cankova 4:6, Mladost Pertoča – Old boys Murska Sobota 3:8, Rakičan – Sebeborci 2:3 in Noršinci – Čarda 2:1.

Na finalu  moštvenega državnega prvenstva v šahu za upokojence je v Zgornjem Hotiču zmagala ekipa Društva upokojencev Brezje s 26 točkami in pol. Na 11. mesto so se uvrstili soboški upokojenci z 19.točkami. Za soboško ekipo je Boris Kovač zbral 7 točk in pol in bil najboljši posameznik na prvi deski.  Bogdan Hari in Matija Gabor sta zbrala  po štiri in Štefan Režonja tri točke in pol.