V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 septembra 2017 Šport


V soboški gledališki dvorani je Rokometni klub Pomurje sinoči  pripravil slovesno akademijo ob 60 obletnici rokometa v Pomurju.  Ob tej priložnosti  je soboški klub izdal tudi knjigo na 94 straneh s tekstovnim in slikovnim  pregledom dogajanja na področju rokometa v Pomurju  od leta 1957.dalje.  Na akademiji  je  Rokometna zveza Slovenije podelila soboškemu klubu posebno priznanje ob jubileju,  rokometni jubilej pa sta s posebnim priznanjem zaznamovala tudi Mestna občina Murska Sobota in soboška športna zveza. Na akademiji  so podelili 18 zahval za požrtvovalno delo  v pomurskem rokometu, ki so jih dobili: Ludvik Janža, Jože Vugrinec, Vito Sapač, Franc Klemenčič, Božo Kuharič, Franc Fujs, Janko Rožman, Štefan Avguštin, Janez Mataj, Amalija Kuhar Pučko, Silva Zadravec Kocbek, Marija Vrdoljak Fidej, Janez Peterka Muc, Olga Klemenčič Kous, Jože Benko, Brane Klun, Bojan Kozelj in Branko Bedekovič.  Podelili so tudi štiri plakete za življenjsko delo ,ki  so jih  bili: Martin Hajdinjak, Franc Kous, Stane Kovačič in Ludvik Števančec – Ajca.

Na finalu  strelskega evropskega pokala z malokalibrsko puško   na  razdalji  300 metrov je s slovensko strelsko reprezentanco,  v italijanskem Toimezzu,   tekmoval tudi Robi Markoja iz Gomilice član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. Markoja se je najbolje uvrstil s puško proste izbire ,kjer je zadel  597 krogov in le za krog zgrešil bronasto medaljo. V disciplini  3 x 40 s standardno puško je zadel 580 krogov kar je bilo dovolj za 11. mesto, s puško proste izbire  v disciplini 3 x 40 pa je  Markoja bil s 1163. krogi uvrščen na 14. mesto.

Prvi dan dvodnevnega mednarodnega košarkarskega turnirja  v Murski Soboti je Radenska Creativ premagala Medžimurje iz Čakovca z rezultatom 74:62. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk Jan Copot 24, Jernej Juteršnik 17 in Toni Hercan 7 točk; pri Medžimurju sta se odlikovala s 13. točkami Matija Vojković in Davor Ostoja po 13 točk. V preostalem srečanju je kranjski Triglav premagal Slovenske Konjice z 89:66. Danes ob 16.uri je na programu tekma za tretje mesto med  Medžimurjem iz Hrvaške in Slovenskimi Konjicami, ob 18.uri pa bo tekma za prvo mesto, kjer se bosta pomerila kranjski Triglav in Radenska Creativ.

V  uvodni tekmi  9. kola v drugi slovenski nogometni ligi sta sinoči  v Lendavi Nafta 1903  in ljubljanska Ilirija 1911  igrala 2:2. Za Ilirijo, ki je v Lendavi vodila z 1:0 in 2:1 sta dosegla zadetka:  Mustafa Lukić iz 11 metrovke in Ermin Tiganj. Za Nafto  pa sta   bila pred 300 gledalci   strelca zadetkov:  Mateo Monjac in Mitja Novinić iz 11 metrovke.

Na  nogometnem igrišču Čarde  v Martjancih za mali nogomet  je Varstveni delovni center Murska Sobota pripravil tekmovanje v malem nogometu v okviru Specialne olimpijade Slovenije  na katerem so sodelovale štiri ekipe varstveno delovnih centrov.  Soboški Varstveni delovni center je bil v nogometu izjemno uspešen saj je  premagal Sožitje iz Maribora s 5:1, Dobrno s 3:2 in ob koncu še Cerknico z rezultatom 10:1 in osvojil prvo mesto brez poraza. Za soboško ekipo ,ki jo je vodil Robi Šiplič so igrali: Roman Krapec, Bojan Križnik, Mario Olah, Franc Dervarič, Matej Celec,  Patrik Pančor in Tine Čuk.

Na športnih igriščih Term 3000 v Moravskih Toplicah je bila včeraj  11. mini olimpijada mladih v okviru Evropskega tedna športa  , kjer so učenci treh osnovnih šol iz Občine Moravske Toplice spoznavali tudi  tenis, hokej na travi, štafetne igre in golf.  Na programu pa je bilo  občinsko prvenstvo v krosu , kjer so bili zmagovalci; v moški konkurenci: Jakob Erniša, Jaka Ošlaj, Jakob Šiftar, Erik Šemen, Aljaž Majerič, Taj Skledar, Filip Domonkoš, Gal Skeladar  in Nikola Prelič vsi iz Osnovne šole Bogojina. Med učenkami pa so tekle na krosi najhitreje: Fani Luca Šooš iz Prosenjakovec, Ana Gregorec iz Bogojine, Neža Velner iz Fokovec, Aja Oček, Tara Šinkec, Maja Ošlaj, Ema Vőrőš, Zala Balaško in Asja Puhan vse iz Osnovne šole Bogojina.

V prvem kolu prve državne šahovske lige sta se v soboški Diani Radenska Pomgrad in  Ptuj razšla ob izidu 3:3. Za soboške šahiste sta zmagala: Jernej Skuhala in Matej Titan, remizirala pa Boris Markoja in Tomislav Gruškovnjak.

V prvem kolu 2. slovenske šahovske lige ,vzhod, ki tudi poteka v Murski Soboti je Rokada iz Lendave igrala proti  Železničarskemu šahovskemu klubu Maribor 3:3. Za Rokado sta zmagala: Tamas Horvath in Ivan Nerat, remizirala pa sta: Danijel Pukl in Matjaž Kodela. 1. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je igrala 3:3 proti ekipi Šahovskega kluba Milana Majcna iz Sevnice. Za soboško šahovsko ekipo so zmagali: Nino Cmor, Jaka Meglič in Maja Hočevar.