Domov

Šport in šah

1 oktobra 2017 Šport


Na mednarodnem odbojkarskem turnirju za 29. Skerbinjekov memorial  so v Mariboru imeli največ uspeha  odbojkarji Panvite Pomgrada , ki so osvojili prvo mesto. V prvi tekmi so soboški odbojkarji  premagali avstrijsko ekipo Wőrther See Lőwen  z rezultatom 3:0. Na tej tekmo so za Panvito Pomgrad največ točk k zmagi prispevali: Gorazd Flisar 17, Aljoša Bogožalec 15  in Andrej Grut 10 točk. V drugi tekmi, ki je odločala o prvem mestu so bili igralci Panvite Pomgrada boljši še od francoske ekipe Ason Orange s 3:0. Proti Francozom so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 18, Jakob Rojnik 17 in Gorazd Flisar 12 točk.

Drugi dan mednarodnega košarkarskega turnirja v Murski Soboti so v finalni tekmi igralci kranjskega Triglava premagala soboško Radensko Creativ z rezultatom  88:46. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Jernej Juteršnik 15, Slaviša Mirović 10 in Luka Pojbič Kovačič 8 točk, pri Triglavu je Gregor Žin k zmagi prispeval 13 točk. V tekmi za tretje mesto so Slovenske Konjice premagale Medžimurje iz Čakovca z 92:72. Za Slovenske Konjice zdaj igra tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote, ki je na tekmi dosegel  21 točk.

Na 10. mednarodnem tekmovanju v tradicionalnem karateju v Čoki v Srbiji so bili med 450 karateisti iz petih držav med dobitniki medalj tudi pomurski karateisti. Renej Fujs iz Tromejnika iz Kuzme je zmagal  v katah posamično. Druga v katah je bila  Tanisa Lovenjak iz Gornjih Petrovec.   Na tretje mesto v  katah se je uvrstila  Clarissa Rošker iz Tromejnika.  Ekipa karateistk iz Gornjih Petrovec: Maja  in Maša Sukič ter  Nastja Potočnik pa je zmagala moštveno v katah.

Na mednarodnem  športnem srečanju v Prelogu na Hrvaškem so sodelovali tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. V vrtnem kegljanju so bili soboški paraplegiki drugi, v dvoranski vožnji z vozički pa je zmagal Andrej Gorza, tretji pa je bil Franc Borovnjak oba iz soboškega društva.

V 6. kolu prve ciprske nogometne  lige  je Pafos premagal ekipo Ermisa z rezultatom 2:1. Za  Pafos je igral 90 minut igral Erik Janža iz Puževec in  bil podajalec pri prvem zadetku Pafosa.

V 5. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige  je St. Pőlten v gosteh premagal Union Kleinmünchen s 3:0. Prekmurka Mateja Zver je za St .Pőlten  dosegla en zadetek.

V 10. kolu avstrijske deželne nogometne lige je  vodilna ekipa avstrijske Radgone izgubila proti Sveti Ani s 3:0. Na tekmi je dobil tudi rdeči karton Denis Kramar iz Ljutomera nekdanji igralec soboške Mure.

Pri drugo ligaški nogometni Farmtecha iz Veržeja Marko Lešnik iz Maribora  ni več trener članske ekipe. Kdo bo novi trener Fermatecha  uradno ni znano , a med resnimi  kandidati za   trenerski klop  v Veržeju je Janko Irgolič iz Gornje Radgone.

V 8. kolu v  prvi slovenski mladinski nogometni ligi je v Rakičanu Mura premagala ljubljanski  Interblock z 2:0. Za Muro sta dosegla zadetka: Sebastjan Šlak i Maksimiljan Zorko. Kadeti Mure so premagali Interblock z 2:1. Za Muro je dosegel oba zadetka: Aljoša Šipoš.

V  5. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Teleing GMT Beltinci v Ajdovščini premagalo Primorje z 10:0. Za Prekmurske so dosegle zadetke: Ema Horvat dva ter po enega: Vita Žolek, Kaja Korošec, Albina Čizmazija, Nina Kajzba, Melisa Žužič, Luana Zajmi , Špela Pernek in Neli Hofman.

V  7. kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod sta bila včeraj dosežena naslednja rezultata:  Radenska Radenci – Lušt Beltinci 1:0 in Črenšovci – Grad 0:4.  Preglejmo še rezultate v nižjih nogometnih ligah:  Cven – Rotunda Selo  0:3, Križevci – Kema Puconci 2:0, Pušča – Tišina 2:0 in Renkovci – Dolina 4:0.

V tretjem kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je  Radenska iz Murske Sobote v Kranju premagala Siliko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 580, Milan Kovačič 578 in Jani Steržaj 548 kegljev.

V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige  Slovenj Gradec premagal Radensko s 7:1, kar je prvi poraz soboških kegljačic. Za Radensko  so največ kegljev podrle:  Cvetka Štiberc in Sonja Tibaut po 524 in Vlasta Hojnik 512 kegljev.

Začela se je nova sezona v 2. slovenski rokometni ligi.  Kronos je v Logatcu premagal radgonski Arcont z 29:19. Za Arcont sta dosegla največ zadetkov: Matevž Žunič 8 in Blaž Bratkovič 3. Velika Nedelja in soboško Pomurje pa sta igrala 22:22. Za Pomurje so k osvojeni točki  v gosteh največ zadetkov pripevali:   Jure Hedl 7, Marko Jankovič 5 in Anej Sever tri.

V Tropovcih na 21. kolesarskem maratonu za pokal Občine Tišina je sodelovalo 135 kolesarjev. Najstarejša kolesarja na   maratonu sta bila 81 letna Kristina Varga in 82 letni Karel Varga oba iz Gradišča. Najštevilčnejša skupina je bila  iz Športnega društva Radenci s 13. kolesarji, iz križevskega Tondacha je kolesarilo  10 in iz Društva upokojencev Tišina  6 rekreativcev.  Na 20 km je najhitreje kolesaril Rene Žižek s Tišine, na 45 Luka Jablanovec iz Tropovec in na 75 km Matjaž Grušovnik iz Selc.

Med številnimi  aktivnostmi ob letošnjem svetovnem dnevu srca je bil  v Zdravilišču Radenci  tudi tek na 5 km dolgi progi. Med člani je zmagal Boris Kaučič iz Murske Sobote in med članicami Smilja Rosić iz Gančan.  Zraven teka na 5 km dolgi progi je bil v Radencih tudi pohod s 64. udeleženci in družinski tek na  600 metrov dolgi progi s 43. udeleženci.

V drugem kolu prve slovenske šahovske lige  je v Murski Soboti Impol iz Slovenske Bistrice premagal Radensko Pomgrad 3 3,5:2,5. Za soboške šahiste je zmagal Tomislav Gruškovnjak, remizirali pa so: Boris Markoja, Štefan Cigan in Matej Titan.

V drugem kolu 2. slovenske šahovske lige vzhod  je v pomurskem derbiju Rokada iz Lendave premagala II. ekipo Radenske Pomgrada s 4,5:1,5.  Za lendavske šahiste so zmagali: Tamas Horvath, Dezider Ivanec, Branko Vidič in  Matjaž Kodela, remiziral pa je Danijel Pukl; za soboško ekipo je zmagal Jaka  Meglič remiziral pa Jože Gruškovnjak.

V prvem kolu 3. slovenske šahovske lige, vzhod  je ljutomerska šahovska sekcija Radenske Pomgrada premagala Gornjo Radgono s 5:1. Za ljutomersko sekcijo so zmagali: Fabijan Marič Vild, Enej Meglič, Jožef  Sedonja in Timotej Milanov, remizirala pa sta  Nejc Hanc in Aljaž Škalič; za  Gornjo Radgono sta remizirala: Silvester Puntigam in Andre Keglevič.