Domov

Šport in šah

2 oktobra 2017 Šport


Na 15.  Grand prix memorialu Milana Šotra v Beogradu je med 131 strelci iz 15 držav v streljanju na glinaste golobe reprezentanca Slovenije v postavi: Denis Vatovec iz Vrhnike, Tomaž Blazinšek iz Ormoža in Boštjan Maček iz Bodonec osvojila moštveno prvo mesto.   V posamični konkurenci je bil med mladinci Rene Maček četrti in med članicami Jasmina Maček, vsi iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote,  šesta.

Na letališču Aeroklub Ptuj je bilo dvodnevno člansko  državno prvenstvo ultra lahkih letal. Izjemen uspeh sta dosegla člana Aeroklub Prlek iz Ljutomera: Tomaž Gajser iz Stročje vasi in Domen Grauf iz Ljubljane, ki sta po treh tekmovalnih disciplinah   zbrala 2675 točk in premočno osvojila prvo mesto in naslov državnih prvakov.

Na reki Savi  v Sevnici sta bili  zadnji tekmi tekmi državne »A« lige v športnem ribolovu,  kjer sodeluje 12 ekip.  Naslov državnega ligaškega prvaka je osvojila Ribiška družina Pesnica/ Lenart z 205. točkami, Ribiška družina Murska Sobota se je uvrstila na 9. mesto, zbrala pa je 281 kazenskih točk.  Na sobotni tekmi je bil med  soboški ribiči najboljši  Štefan Gjergjek, ki je bil v svojem tekmovalnem  sektorju drugi, na nedeljski tekmi pa je bil Štefan Černjavič v sektorju tretji in Tadej Panker  četrti.

V  9.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Slovenska Bistrica premagala soboško Muro s 3:1. Za Muro je dosegel zadetek  David Graj. Vipoll pa je v Veržeju premagal ptujsko Dravo s 3:0. Za Vipoll so dosegli zadetke: Blaž Baligač iz 11 metrovke in Kim Vičar ter Matic Donko iz igre.

V  5.kolu pomurske lige v malem nogometu so igrali takole: Dolnja Bistrica –  Teleing Razkrižje  6:2, Odranci – Čarda  Martjanci  4:6,  Tešanovci – Moravske Toplice  4:2, Bakovci – Športno rekreacijsko društvo Sobota  12:4 in Meteor Melinci  –  Trnje 3:3. Na lestvici  vodi  Dolnja Bistrica  z 12.točkami pred  Trnjem, ki je zbralo 10 točk in Bakovci, ki  imajo  9 točk.

V 3. kolu prve slovenske lige v šahu je v Murski Soboti  Radenska Pomgrad premagala Šahovsko sekcijo Toma Zupana iz Kranja s 4,5:1,5. Po treh kolih vodi Železničarski šahovski klub Maribor s 13.točkami in pol, šahisti Radenske Pomgrada so  z 10.točkami na petem mestu. Med soboškimi šahisti sta bila najboljša: Tomislav Gruškovnjak z 2,5 točkami  in Matej Titan z dvema točkama.

V 3. kolu 2. slovenske šahovske lige ,vzhod je v Murski Soboti II. ekipa Radenske Pomgrada premagala Brežice s 5:1. Rokada iz Lendave je premagala Šahovsko društvo Milana Majcna iz Sevnice s 4:2. Na lestvici vodi mariborski Branik s 15.točkami, Rokade iz Lendave je na četrtem mestu z 11,5 točkami, najboljša posameznika pri Rokadi sta Tamas Horvath in Matjaž Kodela s dvema točkama in pol. II. ekipa Radenske Pomgrada je na 5. mestu z 9,5 točkami, najboljša v ekipi pa sta  bila Jaka Meglič s tremi in Nino Cmor z dvema točkama.