V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

3 oktobra 2017 Šport


V šesti  pokalni motokros dirki na progi v Semiču so nastopili tudi pomurski motokrosisti. V razredu MXR open je osvojil tretje mesto Željko Makovec iz Murskih Petrovec, član Teama Gajser iz Makol,  ki je na hondi zbral 41 točk, odlično pa se je odrezal v drugi vožnji kjer je osvojil prvo mesto.  Med ostalimi pomurskimi tekmovalci se je v razredu 85 ccm  Anej Ilić iz soboškega avto moto društva Štefana Kovača ,ki je zbral 38 točk , uvrstil na četrto mesto. V letošnjem pokalnem prvenstvu ostaja za tekmovalce na programu  še ena dirka v Orehovi vasi.

Na kasaških dirkah v Stožicah so bili izjemno uspešni kasaški vozniki iz ljutomerskega kasaškega kluba, ki so v devetih točkah kar šestkrat zmagali. Najbolje sta se odrezala brata Sagaj, ki sta osvojila po dve zmagi. V prvi dirki, v kvalifikacijah za državno prvenstvo dve letnih kasačev,  je zmagal Magic Lok in v tretji dirki Donina obakrat na vajetih Janka Sagaja. Jesenski kriterij je dobil Luther King,  v deveti dirki pa je zmagal Breve des Baux obakrat z voznikom Jožetom Sagajem.  V drugi dirki je zmagal Just Do It s Primožem Kristlom in v spominski dirki Tomaža Lavrenčiča je zmagal Artis z voznico Darjo Antolin.

V 4.kolu pomurske  moške  upokojenske lige v vrtnem kegljanju so bili igrali takole: Kobilje – Murska Sobota 423:410, Mačkovci – Bodonci 502:491 in Črenšovci – Puconci 475:524. Na lestvici vodijo Bodonci pred Mačkovci. V ženski konkurenci so bili doseženi naslednji izidi: Kobilje – Murska Sobota 446:439, Mačkovci – Bodonci 465:519 in Črenšovci – Puconci 454:485. Na lestvici vodijo Bodonci pred Puconci. V posamični konkurenci sta bila najboljša v 4. kolu  Jože Horvat  s 125.podrtimi keglji in Cvetka Čerpnjak  oba iz Bodonec, ki je podrla 115 kegljev.

Na tekmovanju golfistov v Moravskih Toplicah ob 20 letnici Športne zveze Moravske Toplice in sočasno finalnem turnirju Golf lige Sava Turizem je sodelovalo 35 tekmovalcev.  V skupni uvrstitvi je zmagal Andi Brlič iz Slivnice, med člani Golf kluba Moravske Toplice pa je bil Ante Lebo tretji in Uroš Flisar četrti. V golf ligi Sava Turizem je po petem kolu v vodstvu Lovro Horvat iz Moravskih Toplic, drugi je Aleš Fon Cafnik iz Velenja in tretja Marta Šbüll iz Golf kluba Moravske Toplice.

V 7. kolu Ravenske lige v malem nogometu so vodilni Borejci premagali Černelavce s 3:2, drugi Dobel iz Rankovec je utrpel hud poraz od Mladinca iz Murskih Črnec s 13:0 tretja Krajna pa je bila boljša od Kroga s 4:2. Še ostali rezultati: Vivat Černelavci – Gradišče 1:1,  Kupšinci – Mister baby Gederovci  3:1, Tropovci/Tišina proti Kučnici Korovci 0:3.  in Satahovci – Petanjci 1:1.

V 4. državni šahovski ligi, vzhod so v Zečah pri Slovenskih Konjicah med 23. ekipami v prvih treh kolih bili najboljši šahisti Slovenskih Konjic, med pomurskimi ekipami je bila Lendava 11., najboljša posameznika v lendavski  šahovski  ekipi sta bila Jože Gaber in Franjo Strbad z dvema točkami.  5. ekipa Radenske Pomgrada se je uvrstila na 13.,   4. ekipa soboških šahistov je bila 23.ta.

Jutri ob 17.45 se bo v društvenih prostorih Radenske Pomgrada v Murski Soboti  začelo 30. pomursko prvenstvo v pospešenem šahu, kjer  bo naslov prvaka branil Jernej Skuhala iz Ljutomera.