V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

7 februarja 2017 Šport


V Ilirski Bistrici je bila končana 5.  zimska liga v streljanju  na glinaste golobe. Zaradi poškodbe leve noge prekmurskega olimpijca Boštjana Mačka ,ki čaka na operacijo križnih vezi,  je   dve tekmi  Maček izpustil. .  Na zadnji šesti tekmi zmagal Denis Vatovec iz Vrhnike, med pomurski strelci je bil Tadej Kostanjevec peti, Jasmina Maček deseta in Rene Maček 14. Po šestih tekmah je postal prvak Denis Vatovec iz Vrhnike, kljub izostanku z dveh tekem je Boštjan Maček imel dovolj točk za tretje mesto med 26. strelci, Jasmina Maček je bila ob koncu enajsta.

Na polfinalnem košarkarskem turnirju za učenke so v Murski Soboti učenke Osnovne šole III iz Murske Sobote pod taktirko Maria Čepa   premagale Dravinjo iz Slovenskih Konjic z rezultatom 48:36 in Zreče z izidom 52:22.  Osnovna šola III Murska Sobota se je po dveh zmagah na polfinalnem turnirju uvrstila med tri najboljše šole v Sloveniji, zdaj jih čaka v marcu še finalni turnir za državnega prvaka.

 

Na prvenstvu osnovnih šola Podravja in Pomurja v veleslalomu so na Rogli med 99 tekmovalci  bili uspešni tudi pomurski šolarji. Med mlajšimi učenci je zmagal Erazem Kos iz Križevec pri Ljutomeru, drugi  je bil Aleksander Toplak iz soboške III osnovne šole. V kategoriji mlajših učenk je zmagala Gloria Makovec iz Osnovne šole Bakovci, tretja  pa je bila Hanah Šeruga iz prve soboške osnovne šole. Med starejšimi učenkami je zmagala Gaja Kuhar iz prve soboške osnovne šole. V moštveni konkurenci se je na drugo mesto uvrstila Osnovna šola I Murska Sobota.   Najboljše  smučarje in smumčarke čaka še finale državnega prvenstva , ki bo na programu  v četrtek  9. marca.

 

Na 4. turnirju regijske pionirske lige v streljanju z zračno puško so v Črenšovcih moštveno zmagali strelci Jezera iz Dobrovnika, drugi so bili Tišinčani, tretji Sobočani in četrti Črenšovci med 11. ekipami. Posamično je med pionirji zmagal Leon Režonja iz Turnišča s 184. krogi drugi je bil Andrej Majhen iz Ormoža s 183. krogi in tretji Andrej Kovač iz Črenšovec, ki je zadel 178 krogov. Med pionirkami je zmagala Katja Zver iz Varstroja pred Melani Ferencek iz Dobrovnika obe sta zadeli po  180 krogov, tretja  je bil Tišinčanka Lina  Miholič s 176. krogi. V Črenšovcih pa se že pripravljajo a za šesti turnir  državne lige, ki bo na programu v Črenšovcih v soboto 25. marca.

 

V 10.kolu slovenske super »a« lige v elektronskem pikadu je v Gornjih Slavečih Pikado klub  Slavček premagal  Friend’s team od Svetega Jurija z 11:6. Za Pikado klub Slavček je štirikrat zmagal  Tomaž ülen, po dvakrat Ivan Kolar  in Dario Baranja ter  Robert Štertak in Drago Horvat po enkrat. V dvojicah  sta zmagala še: Ivan Kolar  in Dario Baranja ter Damir Hajdinjak  in Rok Durič.  Za Friend’s team od Svetega Jurija je trikrat zmagal Damir Hajdinjak po enkrat pa Gregor Gider, Rok Durič in Ciril Flegar.

Na 4.šahovskem turnirju za klubskega prvaka je v Gornji Radgoni zmagal Jurij Ojsteršek z osmimi točkami, drugi je bil Kristijan Dani s sedmimi točkami in tretji Alojz Koračin, ki je zbral  6 točk in pol.