V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

5 oktobra 2017 Šport


V zaostalem srečanju 6.kola v drugi slovenski nogometni ligi je lendavska  Nafta 1903 v Kranju premagala Zarico z rezultatom 4:1. Za Nafto je dvakrat zadel Mateo Monjac po enkrat pa Bence Grabant in Marko Roginić. V Ljubljani je ptujska Drava premagala Ilirijo s 3:2.  Na lestvici vodi Mura s 23.točkami, Drava na drugem mestu jih ima 22. Nogometaši Nafte so na 7. mestu s 14.točkami, Farmtech iz Veržja pa ima na 13. mestu 6 točk.

V prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu je mladinska reprezentanca  Slovenije U – 19  v nizozemskem kraju Lisse igrala tekmo proti Madžarom. Odločitev o zmagovalcu je padla v 90. minuti ,ko so Madžari povedli z 2:1. Za slovensko izbrano vrsto sta igrala tudi  Žan Kolmanič iz Veržeja in sicer vseh 90 minut in Tomi Horvat iz Turnišča, ki je igral od 54. minute dalje. Naslednjo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala v soboto proti Malti.

Med 23. in 29. oktobrom bo na španskem otoku Tenerife na 10. svetovnem prvenstvu v karateju  verzije WKF za kadete in mladince nastopil za slovensko reprezentanco tudi Nejc Sterniša  doma iz Lomanoš, učenec Osnovne šole Gornja Radgona sicer pa zdaj član novega Karate kluba  Sveti Jernej v Občini Slovenske Konjice. Mladi karateist Nejc Sterniša bo nastopil v konkurenci kadetov, pravico nastopa pa si je priboril na izbirnem  tekmovanju  za sestavo slovenske reprezentance v Čakovcu.

V 3. kolu mariborske  območne kegljaške lige je Nafta v gosteh premagala  Tehnotim iz Pesnice z rezultatom 6:2 in osvojila že tretjo zaporedno zmago.  Za Nafto so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 554, Bojan Potočnik 542 in Jože Horvat 536 kegljev.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bo  pred sobotnim začetkom državnega prvenstva v odbojki nocoj  ob 19.uri v Murski Soboti predstavil ekipo za novo sezono. Za soboške odbojkarje bodo v novi sezoni igrali novinci: Andrej Grut, Klemen Hrastovec, Gregor Javornik , Saša Ratkai, Žan Bedrač in Gregor Felkar. Prvo tekmo bodo soboški odbojkarji igrali pred domačimi gledalci  v soboto ob 19.uri proti Mariborčanom.

V Murski Soboti se je včeraj začelo 30. odprto pomursko prvenstvo v pospešenem šahu na katerem sodeluje 18 šahistov. Po prvih treh kolih vodi Luka Skuhala s tremi točkami, na drugem mestu je Jaka Meglič z dvema točkama in pol, po dve točki pa so zbrali: Matej Titan, Boris Kovač, Alina  Lukač, Robert Antolin in Barbara Skuhala. Naslednja tri kola bodo šahisti na pomurskem prvenstvu igrali  v sredo 11. oktobra.