V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

6 oktobra 2017 Šport


V prvem kolu avstrijske lige v badmintonu je ekipa Linza na gostovanju premagala ekipo Vorchdorfa z rezultatom 6:2. Za Linz je v dveh dvobojih igral tudi Lendavčan Miha Horvat. V prvem dvoboju je v moških dvojicah  Miha Horvat z Miho Šepcem premagal dvojico: Primož Flis in Florian Brandstőtter z rezultatom  21:15 in 21:13. V drugem dvoboju je  Miha Horvat v mešanih dvojicah  z Natalio Hofinger   izgubil dvoboj proti dvojici: Konsteiner – Bangegy   z  rezultatom 21:13 in 21:8.

Odbojkarji Panvite Pomgrada , člani prve slovenske odbojkarske lige, so včeraj  v Murski Soboti novinarjem prestavili letošnje  novince.  Člansko ekipo so okrepili: Andrej Grut ki se je vrnil v matični klub iz slovaške Nitre, Klemen Hrastovec in Gregor Javornik sta prišla iz Šempetra,  Saša Ratkai, Žan Bedrač in Gregor Felkar pa so prišli iz Odbojkarskega kluba Radenci. Klub pa so zapustili: Urban Drvarič, Jan Gašparin, Jernej Detela, Dalibor Šmitran in Vladan Djordjević. Kako je ekipa pripravljena za novo sezono pa bodo gledalcem soboški odbojkarji predstavili jutri ob 19.uri v Murski Soboti v prekmursko štajerskem derbiju med Panvito Pomgradom in Mariborom. Več o načrtih za novo sezono  bomo na Murskem valu  poročali  v nedeljskem športnem popoldnevu ko se bomo pogovarjali z Andrejem Grutom in kapetanom ekipe Gorazdom Flisarjem.

V 7 .kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so vodilne Lomanoše premagale  tretjo na lestvici Tiho vodo iz Gornje Radgone  z visokim rezultatom 10:3. Druga na lestvici Kapela je bila boljša od Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec  s 3:2.

V   drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilni Stari hrast iz Zgornjega Konjišča  igral proti Bumefektu iz Lastomerec  3:3, druga na lestvici Radenska iz Radenec je utrpela poraz od Zora iz Zbigovec s 6:2,  tretja Negova pa je premagala Plitvico  s 5:3.

V tretji radgonski ligi malega nogometa je je vodilni Vrček iz Murščaka premagal Mahovce s 4:1, drugi Segovci so premagali Neja bar iz  Lomanoš s 4:2 tretji Vrabel iz Šratovec pa je  bil boljši od  Ivanjševske slatine s 4:2.

V državni ligi v hokeju na travi sta ekipi 13 letnikov Lipovec in Moravskih Toplic razšli brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Lipovce sta dosegla zadetka Alen Maučec in Marcel Stanko; za Moravske Toplice pa sta zadela: Ema Vőrőš in Lan Gomboc.

Na 28. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone  je zmagal Matjaž Husar, na drugo mesto se je uvrstil Silvester Puntigam oba sta zbrala po pet točk. Tretji pa je bil Dare Dvanajšček z dvema točkama.