V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

7 oktobra 2017 Šport


Aktualne avstrijske nogometne prvakinje nogometašice St. Pőltna za katere igra tudi Prekmurka Mateja Zver, članica slovenske ženske nogometne reprezentance, so  v prvi tekmi končnice ženske lige prvakinj izgubile proti angleškemu Menchester Cityju z rezultatom 3:0. Avstrijske  prvakinje čaka še povratna nogometna tekma v Angliji  a  so gostiteljice v veliki prednosti za napredovanje.

V 12. kolu ruske nogometne premier lige je moskovski Spartak premagal Ural, za katerega igra Gregor Balažic Murske Sobote,  z rezultatom 2:0. Žal se tekma za Gregorja Balažica ni končala uspešno saj je v 31. minuti dobil rumeni karton nato pa v 74. minuti še drugega nato  pa  je moral predčasno zapustiti tekmo. Na lestvici vodi Zenit z 28.točkami, Spartak iz Moskve je zdaj šesti s 17.točkami, Ural pa je na 8. mestu s 16.točkami.

V 6.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  so  igralke Teleinga GMT Beltincih  danes na igrišču v Bratoncih premagale Brežice z visokim  rezultatom 20:0. Za Beltinčanke sta po pet zadetkov dosegli: Luana Zajmi in Nina Kajzba trikrat sta zadeli: Špela Pernek in Vita Žolek, dvakrat  Melissa Žulič ter enkrat Ema Horvat in Albina Čizmazija.

V  10.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Miklavž na Dravskem polju premagal soboško Muro s 4:0.  Nogometna tekma med Aluminijem iz Kidričevega in Vipollom iz Veržeja bo jutri ob 11.uri.

Na sedem steznem strelišču v Gornji Radgoni se je včeraj začelo dvodnevno  tekmovanje s standardno zračno puško za 21. pokal Gornje Radgone.  Po prvem  dnevu je v vodstvu med posamezniki Mitja Černi iz Gančan s 613,6 krogi, drugi je Uroš Maučec s 607,6 in tretji Tadej Žalik oba iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča, ki je zadel 606, 2 kroga. O končnih rezultatih bomo poročali jutri.

V prvi tekmi 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je dopoldne Vrhnika premagala II. ekipo Keme s 5:1. Za Vrhniko je dvakrat zmagal 52 letni Drago Torkar, za Kemo pa je dosegel edino zmago 12 letni Jure Smodiš.

V Beltincih je bil danes zadnji tek za pomurski rekreativni pokal.  Med člani je na 7,7 km dolgi progi zmagal Andrej Voglar s Ptuja, drugi je  Aljaž Novak iz Ormoža in tretji Matevž Zavec s Ptuja.  Med članicami je na 6,6 km dolgi progi  zmagala  Klavdija Celec iz Večeslavec pred Anemary Puhan iz Kuštanovec. Med rekreativci na 2,2 km dolgi progi je tekel najhitreje Slavko Kumek iz Športnega društva Snaga iz Maribora,  drugi je bil Darko Vereš  iz Bakovec. Danes so v Beltincih razglasili tudi skupne zmagovalce  v Pomurskem pokalu za leto 2017. Med člani je letos zmagal Matej Gider iz Rogašovec pred Tomažem Srako od Grada in Aljažem Novakom iz Ormoža. Med članicami je zmagala Jožefa Antolin iz Ormoža pred Klavdijo Celec iz Večeslavec in Anemary Puhan iz Kuštanovec.

V 6. kolu Goričke lige v malem nogometu so vodilni Neradnovci premagali  tretje na lestvici Matjaševce z rezultatom 8:1, drugi na lestvici  Gornji Petrovci so igrali 3:3 proti Lucovi . Še ostali rezultati: Pizzerija Kučan Križevci – Domanjševci 0:7, Čepinci – Isyp Šalovci 6:1, Inter Dolič – Dolenci 3:0, Carioke Markovci – Stanjevci 6:2 in Srebrni breg Martinje – Šulinci  8:1.

Na drugem turnirju Štajerske kadetske šahovske lige v Mariboru je med 15 letniki Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina bil šesti, Maj Pečnik iz soboške osnovne šole I pa sedmi oba sta zbrala  po 4 točke med 27. šahisti.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Kočevju je med 13. šahisti zmagal Gregor Gašparac iz Kočevja z 11,5 točkami. Na sedmo mesto se je uvrstila Maja Vučko, doma iz Ižakovec, zdaj članica Šahovskega kluba Kočevje.