Domov

Šport in šah

8 oktobra 2017 Šport


Začela se je nova sezona v prvi slovenski odbojkarski ligi.   V Puconcih je kadrovsko pomlajena  ženska ekipa  Keme  presenetljivo in gladko  premagala  Luko Koper s 3:0.  Za odbojkarice  Keme so največ točk k zmagi prispevale: Nina Kovač 16, Iva Škraban 14 in Diana Oletič 8; pri Koprčankah je Dajana Lucas zadela 12 točk.

V prekmursko štajerskem derbiju  so v Murski Soboti Mariborčani, po maratonski tekmi, premagali Panvito Pomgrad z rezultatom 3:2. Za soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec  21,  Jakob Rojnik 20 in Andrej Grut 15 točk; pri Mariborčanih se je odlikoval nekdanji  odbojkar soboške ekipe Jernej Detela z 22.točkami.

V  prvem kolu prve slovenske namiznoteniške lige  je  moška ekipa  Keme  v gosteh premagala  Kajuh Slovan z rezultatom  5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Bojan Ropoša eno zmago pa je k uspehu Keme dodal še Luka Norčič.

Mengeš je bil boljši od moške namiznoteniške ekipe Sobote s 5:4. Za Soboto sta po dvakrat zmagala: Tomaž Roudi in Bojan Pavič.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige je Kajuh Slovan premagal ekipo Keme s 5:0.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane je  II. ekipa Keme v gosteh v prvem srečanju utrpela poraz proti Vrhniki s 5:1. Edino zmago je za Kemo osvojil Jure Smodiš. V drugem srečanju pa je II. ekipa Keme premagala Gorico z rezultatom 5:3. Za Kemo je trikrat zmagal Jure Smodiš, dvakrat pa Rok Smodiš.

V  drugem kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Pomurje v Murski Soboti premagalo Ajdovščino z rezultatom 30:25. Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali: Gregor Gregorec 7 ter Vasja Kozelj in Marko Jankovič. Ekipa Velike Nedelje pa je v Radencih premagala  radgonski Arcont z 32:29. Za Radgončane so na tekmi dosegli največ zadetkov:  Matevž Žunič 10 ter Matej Ivanek in Matej Rojht po 5.

V Gornji Radgoni je bilo dvodnevno strelsko tekmovanje  za 21. pokal Gornje Radgone. Med 50. strelci je posamično zmagala Uršk Kuharič iz ormoškega Kovinarja, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan in tretja Petra Vernik iz Kovinarja. Med ostalimi pomurskimi strelci je bila Nuša Špindler iz Ljutomera četrta in Uroš Maučec iz turniškega  strelskega društva peti. Moštveno so v Gornji Radgoni med 14. ekipami zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža pred kombinirano ekipo Ljutomera in Doliča tretji so bili Tišinčani, četrti Turniščani in peti člani Športno strelskega društva Sobota.  Radgončani, organizatorji tekmovanja so bili moštveni sedmi.

V 10.kolu 2. slovenske nogometne lige  je lendavska Nafta v gosteh premagala Rogaško slatino z 1:0. Zmagoviti zadetek za Nafto je dosegel Vedran Vinko. Nogometši Ilirije in Farmtecha iz  Veržeja pa so se razšli brez zmagovalca ob izidu 0:0. Soboška Mura bo tekmo 10. kola igrala popoldne ob 15.30 v soboški Fazaneriji proti Rolteku Dobu.

V  8. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  so Odranci v gosteh premagali Radgono z 1:0. Zmagoviti zadetek za Odrance je  prispeval Aleš Kalamar. Polana pa v Ljutomeru premagala Avto Rajh Ljutomer s 3:0, kar je že njena osma zaporedna zmaga. Za Polano so dosegli zadetke:  Rok Žalik, Mitja Šemen in Rok Vori.

V 9.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Aluminij v Kidričevem premagal soboško Muro s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Sebastjan Šlak in Jan Kramberger.V kadetski konkurenci prve slovenske lige je bil Aluminij boljši od Mure z 2:1. Za Muro je dosegel zadetek: Luka Hren.

V 10. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod sta Brežice in Vipoll iz Veržeja igrala 1:1. Za Vipoll je bil strelec zadetka:  Tilen Ketiš.  V kadetski konkurenci pa so Brežice premagale Vipoll s 3:2. Za Veržejce sta dosegla zadetka: Marsel Kranjec in Luka Lukač.

V nižjih nogometnih ligah pa so bili doseženi naslednji rezultati:  Kema Puconci – Veterani  Mure 0:1, Bakovci – Aluvar Gančani 3:1,  Apače – Pušča 0:2 in Veterani Turnišča – Renkovci 1:2.

V 11.kolu deželne avstrijske nogometne lige je  ekipa avstrijske Radgone   izgubila proti Gnasu z rezultatom 5:3. Za avstrijsko Radgono so dosegli zadetke nekdanji Murini nogometaši: Denis Žilavec, Mitja Flisar in Matic Maruško.

Na 7. hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega klub Branik v Mariboru je zmagal Franc Virtič s 7. točkami, na četrto mesto se je med 16. šahisti uvrstila Prekmurka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba, s šestimi točkami.