Domov

Šport in šah

10 oktobra 2017 Šport


Na prvem odprtem  članskem namiznoteniškem turnirju nove sezone  v Mengšu je  med člani zmagal Deni Kožul iz Logatca, ki  igra v tujini.  Kožul je v finalu premagal Luko Norčiča iz puconske Keme z rezultatom  4:1.  Norčič je dosegel  čeprav v okrnjeni članski konkurenci z drugim mestom  izjemen uspeh. V četrtfinalu je bil boljši od Črta Lovra Grma iz Olimpije  s 4:2, v polfinalu  pa  od  Matevža Črepnjaka iz Maribora s 4:2. Med članicami je zmagala Katarina Stražar iz Mengša, Staša Matis iz Keme je bila uvrščena od 5. do 8. mesta, v četrtfinalu je izgubila proti zmagovalki Stražarjevi s 4:0.

Na mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu  v Somborju v Srbiji so med 152. rokoborci iz šest držav bili med dobitniki medalj tudi tekmovalci Rokoborskega kluba Sobota. V kategoriji do 58 kg je zmagal Luka Gumilar, v kategoriji do 76 kg je bil drugi Klemen Podgorelec in v kategoriji do 63 kg se je Nejc Gomboc uvrstil na tretje mesto. Soboški rokoborski klub   pa se že pripravlja za Balkansko  rokoborsko prvenstvo za kadete in starejše dečke, ki bo v Murski Soboti od prvega do petega novembra,  na njem pa bodo sodelovali rokoborci iz 12 držav.

Dolgoletni predsednik Medobčinske nogometne zveze Lendava Branko Gros, ki je  leta 2016 dobil  šesti mandat za vodenje lendavske zveze je   podal pisno odpoved na funkcijo predsednika Medobčinske nogometne zveze Lendava.  Podrobnejše  razloge za takšno dejanje nam ni uspelo zvedeti, gre pa za odstop iz osebnih razlogov.   Ker pa bi njegov  mandat trajal do leta 2020 so v Lendavi že razpisali izredno volilno skupščino, ki bo v Lendavi 6. novembra. Ta čas pa že zbirajo kandidate za novega predsednika, ta rok je predviden do 20. oktobra.

Na 17. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Dupleka so bili med 239 judoisti iz štirih držav uspešni tudi pomurski judoisti. Najbolje so se odrezali  prleški judoisti, ki so bili kar petkrat  zmagovalci. Med 15 letniki so  med Ljutomerčani zmagali: Rok Škrbenta in Miha Rudolf ter Zoja Munda, Sara Vrbančič in Diana Šterman.  Med 15 letniki so  zmagali  še Jan Špilak iz Beltinec, Blaž Küplen iz Murske Sobote in Aljoša Marič iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Med mlajšimi dečki sta zmagala Aljaž Pertoci iz Murske Sobote ter Gabrijel Lipič  in Leila Mazouzi  oba iz Judo kluba Beltinci.

V 5.kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju so  med člani  vodilni Puconci premagali Mursko Soboto s 50:429 kegljev. Še ostala rezultata: Beltinci – Črenšovci 415:467 in Kobilje- Mačkovci 430:409. Med posamezniki je bil najboljši Zoltan Sever iz Puconec s 109. podrtimi keglji. V ženski konkurenci je vodilno Kobilje premagalo Mačkovce s 470:404 keglje; še preostala rezultata: Murska Sobota – Puconci 464:472 in Beltinci – Črenšovci 430:434.  Posamično je bila najboljša  Irena Grah iz Murske Sobote s 109. podrtimi keglji.

Na  24. mednarodnem šahovskem turnirju treh dežel v Monoštru so sodelovali tudi pomurski šahisti. Med člani se je najbolje uvrstil Boris Kovač, ki je bil šesti, sedmi je bil Denis Gjuran, oba sta zbrala po 6 točk. Na 14. mesto se je uvrstil Matej Titan, vsi iz Radenske Pomgrada  in na 15. Vili Baša iz Šahovskega kluba Lendava, oba s petimi točkami in pol.