V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

11 oktobra 2017 Šport


V prvem kolu prve švicarske lige v badmintonu je ekipa Uzwilla,  ki jo zdaj vodi  kot glavni trener  in zanjo tudi igra Lendavčan Iztok Utroša , premagala ekipo Uniona Fribourga z rezultatom 6:2.  Utroša, ki se lahko pohvali s petimi posamičnimi  naslovi državnega prvaka v Sloveniji  je v dvoboju svoje ekipe igral proti Ivanu Rusevu  in  dvoboj  izgubil v nizih z 21:16 in 21:14.

V  3.kolu prve hrvaške ženske nogometne lige  so igralke  Splita v gosteh premagale Reko z rezultatom 6:1. Za Reko je dosegla kar tri zadetke nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Belinci Monika Conjar, vseh  90 minut pa je za Split igrala tudi nekdanja kapetanka Beltinčank Manja Rogan iz Murske Sobote.

V Orehovi vasi je bil prvi državni rang turnir v elektronskem pikadu na katerem so sodelovali tudi pomurski igralci. Med članicami posamično je zmagala Mojca Mužič iz Pikado kluba Biškut iz Izole, najboljša pomurska igralka je bila Nataša Kranjc  iz Pinocchia Ivanjkovci. Med člani v A skupini je zmagal Beno Pratnemer iz Slovenske Bistrice, Andrej Gorjak iz Pikado kluba Top Gun Grlava je bil peti. V »B« skupini med člani je  zmagal Miran Rihter iz Velenja, Peter Kranjc iz Ivanjkovec je bil četrti.

V  prvem kolu vzhodne  slovenske kadetske rokometne lige so rokometašice Velenja v Radencih premagale Milenium od Svetega Jurija z rezultatom 44:25. Za Milenium so na tekmi dosegle največ zadetkov: Sara Cimerman 8, Astrid Lovrec in Sara Domanjko pa sta dosegli po štiri zadetke.

V državni ligi v hokeju na travi za člane so aktualni prvaki Lipovci v Predanovcih premagali Triglav z rezultatom 7:2. Za  Lipovce je dosegel tri zadetke:  predsednik kluba Franc Maučec po enega pa so k zmagi prispevali: Luka Vegič, Blaž Toplak, Martin Mesarič in Boštjan Stanko; za Triglav je dosegel oba zadetka Nejc Potokar;  na tekmi pa je moral predčasno z igrišča igralec Triglava Tadej Mikola.

V  7. kolu Goričke lige v malem nogometu so vodilni Gornji Petrovci visoko premagali Pizzerijo Kučan iz Križevec s 14:1.  Še ostali rezultati:  Dolenci – Carioke Markovci 1:8, Isyp Šalovci – Inter Dolič 3:1,  Matjaševci – Čepinci  6:1, Šulinci – Neradnovci  3:5, Domanjševci – Srebrni breg Martinje  0:4 in Hajduk Adrijanci – Lucova 1:5.

Na 6. moštvenem  državnem prvenstvu v šahu  kategorije U – 12  v Kranju so med dekleti zmagale šahistke Komende z 10.točkami, ekipa Radenske Pomgrada za katero so igrale: Alina in Ema Lukač ter Vita Kološa Kušej  je z 8. točkami osvojila tretje mesto. Med fanti je zmagala Nova Gorica s 14.točkami,  I. ekipa Radenske Pomgrada  v postavi: Amadej Kastelic, Mak Kovač in Maj Pintarič pa je bila z 10.točkami deseta. Ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada je bila 19. in  II. ekipa Radenske Pomgrada je bila med 27. ekipami uvrščena na 25. mesto.