V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

12 oktobra 2017 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu so sodelovali tudi slovenski kasaški vozniki. V tretji dirki na 1600 metrov dolgi progi je tekel najhitreje Orizonte trio na vajetih Marka Slaviča iz Ključarovec člana Kasaškega kluba Ljutomer, ki je dosegel  tudi najboljši kilometrski čas dneva 1:14,5.

V 7.kolu prve slovenske ženske nogometne lige je v Velesovem ekipa Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci premagala Cerklje z rezultatom 4:0. Za Beltinčanke je dosegla dva zadetka Maruša Česnik po enega pa sta k zmagi prispevali še: Špela Rozmarič in Špela Kolbl. Na lestvici  vodijo: Teleing GMT Beltinci, Radomlje in Maribor, vse ekipe so  zbrale po 15 točk.

V 3. kolu slovenskega ženskega  pokala v odbojki so igralke Prevalj premagale Soboto, z rezultatom 3:1,  slednja  se ja tako poslovila od pokalnega tekmovanja. Več uspeha so imele Ljutomerčanke s trenerjem Andrejem Totom, ki so premagale Ljubno z rezultatom 3:0. Ljutomerčanke se bodo v četrtem kolu pokalnega tekmovanja  v sredo 18. oktobra v Ljutomeru pomerile s prvoligaško ekipo Kopra.

Na  11. ribiškem tekmovanju ob prazniku Občine Gornja Radgona v Podgradu je med 13. ribiči zmagal Damjan Ivanek iz Bratonec z 18 kg ulovljenih  rib. Drugi je bil Ludvik Kuzma s Tišine, ki je imel na tehtanju  15,4 kg in na tretje mesto se je uvrstila  Marija Ivanek, mama zmagovalca, doma  iz Črešnjevec, z  10,4 kg ulovljenih rib.

V 11. kolu Ravenske lige  v malem nogometu na Tišini so v derbiju kola  vodilni Borejci utrpeli prvi poraz proti drugi ekipi na lestvici   Doblu iz Rankovec s 5:3.   Tretja na lestvici Krajna je premagala Satahovce s 3:2. Še ostali rezultati: Černelavci – Mister baby Gederovci 2:2, Petanjci – Kupšinci 2:1, Gradišče – Krog 2:6, Kučnica Korovci – Vivat Černelavci 1:2 in Mladinec Murski Črnci – Tropovci/Tišina 4:3.

V 6. kolu moravskotopliške lige v malem nogometu  so vodilni Filovci premagali Motvarjevce z 8:0, drugi  na lestvici Mlajtinci so bili boljši od Strehovec s 5:4 ,tretji Noršinci pa so premagali Vučjo Gomilo z rezultatom 8:1.

V Murski Soboti so sinoči odigrali druga tri kola 30. pomurskega prvenstva v pospešenem šahu. Po šestih kolih vodita: Luka Skuhala in Boris Kovač s petimi točkami, na tretjem mestu je Barbara Skuhala s štirimi točkami in pol, lanski zmagovalec Jernej Skuhala pa je s štirimi točkami na četrtem mestu. Zadnji turnir bo na programu v sredo 18. oktobra v Murski Soboti.