V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

13 oktobra 2017 Šport


Osnovna šola I Murska Sobota je v Športnem parku Beltinci pripravila finalni turnir državnega prvenstva  v odbojki na mivki za učence in učenke osnovnih šol na katerem so nastopile po štiri najboljše ekipe. V  ženski konkurenci je zmagala Osnovna šola  8. talcev iz Logatca pred Osnovno šolo I Murska Sobota tretja  je bila Osnovna šola Otočec. Za soboško ekipo so nastopile: Vita Belec, Ajda in Gaja Kuhar, Eva Klement, Tiara Ošlaj in Laura Meško. Sobočanke so na finalnem turnirju premagale  Otočec in Škofjo Loko z 2:0, porazila pa jih je ekipa iz Logatca z 2:0. V moški konkurenci je zmagal Žužemberk pred  Kanalom in Naklim.

Avstrijske državne in pokalne prvakinje v nogometu igralke St. Pőltna so po porazu na domačem igrišču proti Mancester Cityju utrpele poraz tudi v gosteh z rezultatom 3:0 ter  niso uspele napredovati v nadaljnje tekmovanje v ligi prvakinj. Za St.Pőlten je bila v kadru tudi slovenska reprezentantka  Prekmurka Mateja Zver a zaradi poškodbe na  tekmi avstrijskega prvenstva tokrat na   na tekmi ni zaigrala.

Slovenska selektorka mlade ženske  nogometne reprezentance  Petra Mikeln je za kvalifikacijski turnir  za evropsko prvenstvu v kazahstanskem mestu Šimket od  16. do 26. oktobra  povabila v slovensko izbrano mesto tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Povabilo v reprezentanco so dobile: Sara Makovec, Tinkra Frangež in Maruša Česnik. Slovenke bodo v Kazahstanu igrale prvo tekmo v sredo 18. oktobra proti Walesu, drugo 21.oktobra proti Kazahstanu in tretjo tekmo  24. oktobra proti Angliji.

V drugem kolu slovenske malonogometne lige na travi z naslovom »liga ena«  so  sinoči v Pečarovcih v pomurskem derbiju nogometaši Vipolla iz Stare nove vasi premagali Pečarovce s 3:1. Za Vipoll so dosegli zadetke: Tomaž Kolbl, Mario Skuhala in Andrej Slavič. Naslednja tekme med Vipollom in Pečarovci bo 19. oktobra v Stari novi vasi.

Na sklepnem teniškem  turnirju masters 12 za mlade igralce stare do 12  let  je na Otočcu za Teniški klub Murska Sobota nastopal Žiga Švec iz Lemerja. V prvem kolu je Švec premagal Jako Tomažina iz  Litije s 6:3,4:6 in 6:2 v četrtfinalu pa je izgubil proti Janiju Retlju iz Otočca s 6:1 in 6:2 ter se uvrstil od 5. do 8. mesta v Sloveniji.

V 3. kolu slovenskega pokala v odbojki za člane je Šoštanj Topolšica premagala II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0, Radenci  so premagali II. ekipo Maribora s 3:0. V naslednjem 4. kolu bodo Radenci 18. oktobra pred domačimi gledalci igrali proti Framu.

V 8.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so v derbiju kola  vodilne Lomanoše utrpele prvi poraz proti drugo uvrščeni Kapeli  s 4:1.Tretja na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je premagala Bar Golob iz Lokavca  s 4:3. V drugi radgonski ligi je vodilna Radenska iz Radenec  visoko premagala Lokavec s 6:1, drugi  na lestvici Stari hrast iz Zgornjega Konjišča  je igral proti Plitvici 1:1, tretje Police  pa so bile boljše od Grabonoša  s 7:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Vrček iz Murščaka  premagal Ivanjševsko slatino  s 4:2, drugi Vrabel iz Šratovec je bil v derbiju kola v gosteh  boljši od  tretjih na lestvici,  Segovec z 1:0.

Na 29. šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s šestimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Robert Kosi s petimi in na tretje Franjo Zver s štirimi točkami.