V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

14 oktobra 2017 Šport


Na   mednarodnem kegljaškem tekmovanju članov policijskega združenja IPA so v Lovasziju na Madžarskem imeli v posamični konkurenci največ uspeha kegljači  iz Murske Sobote.  Zmagal je Dušan Pohovnikar iz soboškega združenja IPA z 268. podrtimi keglji, drugi je bil Peter Benko z 256. keglji in tretji Attila Marton oba iz Lentija, ki je podrl 253 kegljev. V moštveni konkurenci je   zmagala ekipa IPA iz Lentija s 966. keglji, druga je bila IPA iz Murske Sobote za katero so nastopali: Dušan Pohovnikar, Zlatko Kuk, Jože Horvat in Franc Praprotnik.

V uvodni tekmi 12.kola v prvi slovenski nogometni ligi je Maribor v Velenju premagal Rudar z rezultatom 2:1. Pred 2000 gledalci je Rudar povedel  z 1:0 v 34.minuti preko Johna Maryja, Mariborčani pa so v 52.minuti izenačili, zmagovati zadetek pa je dosegel za Maribor Prekmurec Damjan Bohar doma iz Mačkovec v 82. minuti srečanja.Za Maribor je po poškodbi od 69. minute dalje igral tudi Dare Vršič doma iz Segovec pri Apačah. Športni poročevalci so  v Velenju Damjana Boharja izbrali za igralca tekme.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance  Lendavčan Damir Rob je za kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019 v slovensko izbrano vrsto povabil  18 igralk. Med izbrankami selektorja za tekmo proti Češki , ki bo v petek 20. oktobra v Domžalah so povabljene tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT iz Beltinec: Zala  Meršnik, Špela Rozmarič, Špela Kolbl in Anja Prša.   V reprezentanco sta povabljeni tudi Manja Rogan iz Murske Sobote, ki zdaj igra za Split in Mateja Zver iz St. Pőltna, ki  še ni povsem sanirala poškodbe. Prekmurka Tjaša Tibaut iz Puconec, ki zdaj igra za Olimpijo pa se je zaradi službenih obveznosti odpovedala nastopu  za reprezentanco.

V prvem kolu mednarodne strelske First v streljanju z zračno pištolo  je med strelci iz treh držav in  med 10. ekipami  v Čakovcu moštveno zmagal Ptuj s 1686.krogi, med pomurskimi ekipami so bili strelci Štefana Kovača  iz Turnišča v postavi: Marko Mlinarič, Avgust Horvat in Štefan Balaško šesti. V posamični konkurenci je zmagal   Kevin  Venta  iz ormoškega Kovinarja s 585. krogi, med pomurski strelci  je bil  Marko Mlinarič 13., Avgust Horvat 21. in Štefan Balaško 25.

V  uvodni tekmi 2. slovenske nogometne lige je  sinoči v derbiju kola Nafta v Lendavi pred 450. gledalci in televizijskimi kamerami premagali ptujsko Dravo z rezultatom 4:1. Varovanci trenerja Nafte Franca Fridla so  sicer prvi zadetek dosegli šele v 40. minuti toda tekmo so v nadaljevanju dobili prepričljivo. Za Nafto sta dvakrat zadela: Vedran Vinko in  Marko Roginić  za Ptujčane  je dosegel častni zadetek, kapetan , predsednik kluba in igralec Nastja Čeh.

V prvem kolu nove sezone v 3. slovenski košarkarski ligi za člane je ljubljanski Slovan v Murski Soboti premagal Radensko Creativ z rezultatom 80:75. Za Slovan so zadeli največ točk: Klemen Panić 24 ter Rok Razdevšek, Uroš Šikanić  in Jure Brodnik  po 13 točk; pri soboških košarkarjih je Jan Copot zadel 23 točk, Jernej Juteršnik 20 in Slaviša Mirović 17 točk.

V  prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice je bil v Murski Soboti  pomurski derbi med Soboto in Muranio iz Lendave, ki so   ga brez posebnih težav dobile Sobočanke s 3:0 v nizih na 9, 10 in 8 točk. Gostje so pripotovale v Mursko Soboto brez trenerja  Saosoja Todoroviča tako, da je trenersko, kapetansko in igralsko  vlogo prevzela Tajda Vajda. Pri soboški ekipi, kjer je kapetanka Ana Babič je imel  v dvoboju   trener Davorin Čeleš zato lažje delo.

Na 6. ribiškem tekmovanju za pokal Slovenskih Goric za paraplegike, je  na ribniku Ploj v Smolincih pri Cerkvenjaku zmagal Rudi Centrih iz Celja s 17,5 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil Franc Simonič iz Maribora z 11,08 kg tretji je bil Silvester Križanič s 7,14 in četrti Franc Borovnjak, oba iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, ki je imel na tehtanju 7,06 kg ulovljenih rib.

Na balinišču Doma starejših Gornja Radgona na Tratah je 12 upokojenskih ekip sodelovalo na tekmovanju v balinanju za upokojence in invalide ob prazniku Občine Gornja Radgona. V moški konkurenci so zmagali upokojenci Lendave pred Bakovci in Gornjo Radgono. V ženski konkurenci pa so zmagali Bakovci  pred Mursko Soboto in Černelavci.

Na mesečnem mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je sinoči zmagal Nejc Hanc, ki je zbral 6 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Dani Lenček Kranjc s petimi in tretje mesto Alina Lukač s štirimi točkami.