V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport in šah

15 oktobra 2017 Šport


Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je bilo finale državnega prvenstva v streljanju na glinaste golobe v dvojnem trapu. Moštveno je  zmagal Rudar iz Globoke s 320. zadetki, drugi so bili strelci Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote v postavi:  Boštjan Maček, Rene Maček  in Marko Miljević, ki so zadeli 314 tarč. Na tretje mesto se je uvrstila Ilirska Bistrica  z 282.zadetki. V posamični konkurenci je zmagal Franc Kolarič  , drugi je bil Jernej Suša oba iz Rudarja Globoko,  na tretje mesto se je uvrstil Ivan Krkač iz Kunšperka, četrti je bil Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva in peti Denis Vatovec iz Vrhnike.

Na prvem turnirju 3. državne strelske lige vzhod   v streljanju s standardno zračno puško  je v Lendavi sodelovalo 37 strelcev. Prvo mesto je osvojila Fanni Borsos, drugi je bil Mate  Kuruch, oba iz Dobrovnika na tretje mesto se je uvrstila Maja Tkalec iz lendavskega Varstroja. Moštveno so zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža pred Varstrojem iz Lendave in  Športno strelskim društvom Murska Sobota.

Na 11. mednarodnem turnirju v  tradicionalnem karateju v Domžalah so med 312.karateisti iz Italije in Slovenije sodelovali tudi prekmurski karateisti. Drugo mesto  je v katah posamično osvojil Matic Novak iz Gornjih Petrovec, na četrta mesta pa so se v katah  posamično uvrstili : Tanisa Lovenjak iz Gornjih Petrovec, Lan Spačal iz Cankove in Renej Fujs iz Karate kluba Tromejnik iz Kuzme

V hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi za članice je v Zagrebu Mladost premagala Moravske Toplice z rezultatom 3:1. Edini zadetek za Moravske Toplice je prispevala:  Petra Drvarič.

V drugem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema v Puconcih premagala Arigone iz Izole z rezultatom 5:1. Za Kemo  je dvakrat zmagal Luka Norčič po enkrat pa: Tomaž Pelcar, Bojan Ropoša in Damjan Zelko

Ekipa Sobote je  v drugem kolu premagala  Ptujčane z rezultatom 5:0. Za Soboto sta po dvakrat zmagala: Gregor Kocuvan in Tomaž Roudi eno zmago k uspehu ekipe pa je dodal še Bojan Pavič.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so dekleta Keme izgubila proti Arigonom iz Izole s 5:0 in so še brez zmage.

V  drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice so igralke puconske Keme v Žirovnici premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:2 čeprav so Gorenjke že vodile z 2:1. Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban  24, Dona Vinkovič  15, Angelina Ajnihar 9 in Nina Kovač 8 točk.

V prvem kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je Benedikt v Ljutomeru premagal Ljutomerčanke s 3:2. Več speha so imele  v uvodnem kolu Ptujčanke s trenerjem Bojanom Novakom in nekaterimi pomurskimi odbojkaricami, ki so v gosteh  premagale  Braslovče s 3:1.

V drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote v Novem mestu gladko premagala Krko s 3:0. Za soboške odbojkarje  so največ točk k zmagi prispevali: Jakob Rojnik , Gorazd Flisar in Aljoša Bogožalec po 11 in Andrej Grut 10 točk.

V  4 .kolu prve «B« slovenske kegljaške lige za člane je na kegljišču Vikenda v Radencih  Radenska iz Murske Sobote  premagala Belo Krajino iz Črnomlja s 5:3 in je še naprej brez poraza. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 583, Harry Steržaj ,ki je praznoval tudi rojstni dan, 566 in Miko Steržaj 561 kegljev.

V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige  sta se Radenska  in Bela Krajina iz Črnomlja razšli  ob rezultatu 4:4. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 542 ter Vlasta Hojnik in Majda Kaučič  obe po 524 kegljev.

V  3.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je  Pomurje v Murski Soboti premagalo  Metliko z rezultatom 42:27. Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali: Jure Hedl in  Marko Jankovič po 8 in Mitja Kozelj 6 zadetkov.

 

Rokometaši Ajdovščine  so premagali radgonski Arcont iz Gornje Radgone z rezultatom  30:27. Pri Arcontu je so bili najboljši strelci: Matevž Žunič z 12.zadetki, Matej Rojht s šestimi in Marko Čotić s štirimi zadetki.

V 11 .kolu 2. slovenske nogometne lige je Mura v Ljubljani prepričljivo premagala AŠK Bravo s 3:0. Nogometaši Rogaške so v Veržeju premagali  Farmtech z rezultatom 4:0. Že v petek  je Nafta v Lendavi premagala ptujsko Dravo z rezultatom 4:1.

V  uvodnih tekmah 3. slovenske nogometne lige, vzhod so Črenšovci premagali Bogojino z rezultatom 2:1, Avto Rajh Ljutomeru pa je premagal  Radensko Slatino z rezultatom 5:2.

V nižjih nogometnih ligah  so v soboto  igrali takole: Križevci –Bakovci 2:1, Kema Puconci – Goričanka Rogašovci 4:1 in Apače – Roma Vanča vas 3:0.

V 10.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta v Rakičanu Mura in kranjski Triglav igrala 2:2, kadeti Triglava pa so bili boljši od Mure z rezultatom 2:1.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je v Bogojini Krško premagalo Muro s 3:0,  Vipoll pa je v Veržeju bil boljši od  Miklavža z 2:0.

V 7. kolu  prve slovenske ženske   nogometne lige U – 17 je Teleing GMT Beltinci premagal v gosteh Fužinar z Raven na Koroškem z rezultatom 7:3.

V 12. kolu deželne avstrijske nogometne lige je ekipa Avstrijske Radgone igrala 1:1 proti Brucku. Zadetek za Radgončane je dosegel nekdanji igralec Mure Denis Žilavec.

V drugem kolu območne lige v dvoranskem balinanju v Kamniku so tekmovali tudi  člani  Pomurskega društva  za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje sta se uvrstila Darko Gomboc in Bojan Poredoš, ki sta bila druga v svojih  kategorijah. Na finale državnega prvenstva, ki bo 18. novembra v Kamniku , so se uvrstili: Bojan Poredoš, Darko Gomboc in   Željko Flisar.

V Zgornji Polskavi sta bili na programu dve koli 3. slovenske šahovske lige vzhod. Po dosedanjih treh kolih vodi III. ekipa Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 5. točkami, na tretjem mestu je ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada s 5.točkami, Radgončani  so na 10. mestu še brez točk.

V  Zgornji Polskavi  so  bila na programu tudi  tri kola v 4. slovenski šahovski ligi, vzhod kjer sodeluje kar 24 ekip. Po skupno šestih kolih vodi Kamnica z 10.točkami, Lendava na 8. mestu ima 7 točk, IV ekipa Radenske Pomgrada  je na 19. mestu, V. ekipa Radenske Pomgrada pa je na 22. mestu, obe ekipi sta zbrali po 4 točke.