V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport in šah

10 februarja 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu Chalenge I v dvoranskem hokeju so v Budimpešti  slovenski podprvaki hokejisti predanovskega   Triglava  danes  uvodno tekmo proti Šenkvicam iz Slovaške izgubile z rezultatom 5:1. Edini zadetek za  Triglav je dosegel Tadej Mikola. Na prvenstvu bodo  hokejisti Triglava v predtekmovalni  skupini igrali še  še proti Sofiji iz Bolgarije in Ronchinu iz Francije.

V organizaciji Dvojezične srednje šole v Lendavi je  bilo  v njihovi športni dvorani  pomursko  srednješolsko prvenstvo v malem nogometu na katerem je sodelovalo vseh osem srednjih šol iz Pomurja. Zmagala je Gimnazija iz Murske Sobote ,ki je bila boljša od Srednje  zdravstvene šole Murska Sobota z 1:0, soboški gimnazijci so bili boljši tudi  od Srednje tehnične in poklicne šole Murska Sobota  s 7:1, v odločilni tekmi za naslov prvaka  je soboška gimnazija premagala še Ekonomsko šolo Murska Sobota s 5:3, ki je bila na prvenstvu druga. Na tretje mesto se je uvrstila Srednja tehnična in poklicna šola Murska Sobota ,  četrta pa je bila Dvojezična srednja šola Lendava.

Kadetska nogometna reprezentanca Slovenije U – 17   je v Dekanih pod taktirko selektorja Agrona Šalje  v povratni prijateljski nogometni tekmi igrala proti Grčiji 0:0. Za slovensko reprezentanco je vseh 90 minut igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, ki je zdaj član Maribora. Slovenske nogometaše čaka zdaj še  elitni krog  kvalifikacij za evropsko prvenstvo v letu 2017  , ki bo na program od  23. do 28. marca.

V   Radljah ob Dravi je bil šesti krog  v 3. slovenski ligi vzhod  v bowlingu. II. ekipa Bowling kluba Lendave je v šestih dvobojih zmagala štirikrat, bila je boljša od Bajte II iz Radelj, od ekipe Strike III  iz Maribora od Bajte I iz Radelj   in od ekipe Strike V iz Maribora vse z rezultatom 2:0.  Prvo mesto je pripadlo Ptujčanom z 12. točkami, Lendava je na drugem mestu zbrala 8 točk. V posamični konkurenci sta bila med Lendavčani najboljša: Marjan Časar  z 975.podrtimi keglji  in Sidonija Štampar ,ki je podrla 931 kegljev.

V 13. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice so  v Radljah ob Dravi igralke Ramoplasta  premagale Radensko iz Murske Sobote z rezultatom  5:3. Pri Radenski je bila najboljša Marika Kardinar, ki je podrla kar 551 kegljev, druga Vlasta Hojnik je podrla 538 kegljev Majda Kaučič pa je podrla 516 kegljev. Kegljavke Radenske so na lestvici prve »B« slovenske lige na šestem mestu z 12. točkami.

V Gornji Radgoni je bil včeraj 5. odprti  šahovski turnir  za klubskega prvaka. Zmagal je že drugič zapored Jurij Ojsteršek  z 9 točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Robert Kosi  in na tretje Anton Bukošek, ki sta zbrala po 8 točk.