Domov

Šport in šah

19 oktobra 2017 Šport


Na 45. mednarodnem  tekmovanju na veliki prožni ponjavi v Jabloncu na Češkem so nastopile  tri telovadke Društva za športno rekreacijo  Murska Sobota. Med tekmovalci iz 13 držav se je  najbolje odrezala v svoji kategoriji Maja Čopi, ki je se je uvrstila na 27. mesto, Lara Erniša je bila uvrščena na 29. mesto in Asja Benčec pa  se je  v kategoriji mladink uvrstila  na 34. mesto.

V drugem kolu odbojkarskih  kvalifikacij za ligo prvakov je ACH Volley iz Ljubljane v Brčkem premagal ekipo Mladosti z rezultatom 3:0. Tri točke k zmagi slovenski odbojkarskih prvakov je prispeval tudi  Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, nekdanji odbojkar Panvite Pomgrada.

V  4. kolu pokalnega tekmovanja v odbojki so  igralke  Ptuja v s Prekmurkami: Tjašo Frumen, ki je bila najboljša igralka dvoboja ter  Saro Sakovič in Ano Flisar Praprotnik  ter  pod taktirko trenerja Bojana Novaka v gosteh premagale Prevalje z rezultatom 3:2.   Drugo ligaška ekipa   Ljutomera   je  pod vodstvom trenerja Andreja Tota včeraj izgubila proti prvoligaški ekipi Kopra z rezultatom 3:0.

V prvi kvalifikacijski nogometni tekmi  za nastop na evropskem prvenstvu leta 2018 je slovenska ženska reprezentanca Slovenije U – 19  v Šimkentu v Kazahstanu igrala 0:0 proti reprezentanci Walesa. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi  tri pomurske igralke: Sara Makovec, ki  je igrala vse 90 minut, Tinkara Frangež je igrala do 57. minute in Maruša Česnik v drugem polčasu od 46. minute dalje. Naslednjo  kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala v soboto proti gostiteljskemu  Kazahstanu.

V  prvem kolu druge slovenske kegljaške lige vzhod  za članice sta na kegljišču Vikenda v Radencih  Nafta  iz Lendave in Ruše igrala neodločeno 4:4. Za Nafto so največ kegljev podrle Sidonija Stanič 530, Slavica Hozjan 519 in  Vida Kovač 479 kegljev; pri Rušah se je odlikovala  Nataša Potočnik Čertalič ,ki je podrla 522 kegljev.

V 9.kolu Ravenske lige v malem nogometu so vodilni Borejci  premagali združeno ekipo: Tropovci/Tišina s 6:1, druga na lestvici Krajna je je bila boljša od Kupšinec s 3:2 tretji Dobel iz Rankovec pa je igral s Černelavci 2:2.

V 7. kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so vodilni Filovci  premagali Prosenjakovce s 4:2, drugi na lestvici Mlajtinci so visoko, kar,  s 7:0 premagali Ivance tretji na lestvici Noršinci pa so bili v 7. kolu prosti.

V Murski Soboti je bilo včeraj končano 30. prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu na katerem je sodelovalo 18 šahistov iz obeh bregov reke Mure. V absolutni konkurenci je naslov članske prvakinje prvič osvojila Barbara Skuhala, drugi je bil Boris Kovač tretji Luka Skuhala in četrti Jernej Skuhala, vsi pa so zbrali po 6 točk in pol. Na peto mesto se je uvrstil Jaka Meglič, ki je zbral  6 točk. Med nekategoriziranimi  šahisti je zmagal Rene Žižek, druga je bila Alina Lukač in tretji Robert Antolin vsi pa so zbrali po 5 točk.