V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

21 oktobra 2017 Šport


V Kopenhagnu na Danskem  je  na svetovnem  plesnem prvenstvu  v breakdancu med 3000 plesalci iz 29 držav  sodelovalo tudi 9 plesalcev iz Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.  Članska  skupina  v breakdancu , okrepljena  s plesalci iz Kanala ob Soči, Nove Gorice  in Ljubljane, v postavi: Nik Šuler, Sandi Gabrijelčič, Tim Babnik, Nik Oblak, Saša Štrukelj in Mitja Andrejka  je osvojila naslov svetovnih prvakov. Na drugo mesto med  mladinci se je uvrstil Elias Ljubec, četrti med člani je bil Nik Šuler in peti v hip hopu med mladinci Jaka Slekovec. V tekmi svetovnega plesnega  pokala je bila  Petra Rajh  druga v breakdancu med mladinkami.

Slovenska ženska nogometna  reprezentanca ,ki jo vodi selektor Damir Rob iz Lendave,  je  po porazu proti Nemčiji s 6:0 izgubila tudi drugo kvalifikacijsko nogometno tekmo v okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, tokrat je v Domžalah Češka premagala Slovenijo s 4:0. Žal  slovenska izbrana vrsta ni bila popolna, kajti nekaj mladih odličnih igralk je trenutno v Kazahstanu na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu , nekaj igralk se je reprezentanci odreklo kot Tjaša Tibaut,  nekaj pa je poškodovanih kot Mateja Zver. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala  24. novembra v Ajdovščini proti Ferskim otokom. Za slovensko izbrano vrsto so tokrat igrale tudi Zala Meršnik, Špela Rozmarič, Špela Kolbl in Anja Prša iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci.

V  11. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je  Jarenina premagala Vipoll iz Veržeja s 3:2. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Klemen Ružič in Matej Godina. V kadetski konkurenci pa sta se Jarenina in Vipoll razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za  Vipoll je dosegel zadetek Primož Šarkezi.

V drugem kolu  3. slovenske odbojkarske lige ,vzhod so igralke Sobote sinoči v Murski Soboti premagale II. ekipo Prevalj z rezultatom 3:0. Za Soboto so največ točk k drugi zaporedni zmagi  prispevale: Katja Saje in Pia Puklavec po 11, Zala Bakan 10,   Ana Babič  in Barbara Horvat 4 točke.

V drugem kolu  3. slovenske košarkarske lige ,vzhod je Hrastnik sinoči v Murski Soboti premagal  Radensko Creativ z rezultatom 93:79. Za Radensko Creativ so največ točk zadeli: Slaviša Mirović 21, Jan Copot 13, Jernej Juteršnik 10 in Marko Kukel 9 točk.

V prvem kolu prve državne košarkarske  lige za starejše pionirke kategorije U – 15 so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v gosteh premagale Maribor z 72:46. Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevale: Mia Žekš 25, Blaža Čeh 19, Aneja Stojko 13 in Ana Lukač 7 točk.

V  4.kolu območne  mariborske kegljaške lige za člane je Nafta iz Lendave v gosteh premagala Falo z rezultatom 7:1 in je še brez poraza. Za Nafto so največ kegljev podrli: Janez Šimon  557,    Uroš Zadravec 551, in Jože Horvat 527 kegljev.

V 8.kolu soboške medobčinske  veteranske lige v malem nogometu je vodilno Dokležovje  premagalo Rakičan z rezultatom 4:1. Še ostali rezultati: Nemčavci – Čarda Martjanci  7:4, Sebeborci – Bakovci 3:1, Old boys Murska Sobota – Borejci 7:4, Cankova – Noršinci 5:4 in Rogašovci – Mladost Pertoča 3:0.

V 4. kolu prve državne članske šahovske lige je v Zagorju  Triglav iz Krškega kar 5,5:0,5 premagal Radensko Pomgrad iz Murske Sobote.  Pol točke je za soboške šahiste osvojil le Boris Markoja.  Po štirih kolih so soboški šahisti na 7. mestu, danes pa se bodo pomerili z vodilno ekipo Železničarskega šahovskega kluba Maribor.

Na 30. hitropoteznem šahovskem turnirju v Gornji Radgoni je zmagal Silvester Puntigam z 9,točkami in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s 7.točkami, tretji pa je bil v Gornji Radgoni na šahovskem turnirju Marko Jenuš s šestimi točkami.