V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 oktobra 2017 Šport


V  drugi kvalifikacijski  nogometni tekmi  za nastop na evropskem prvenstvu v letu 2018 je ženska reprezentanca Slovenije  U – 19 v Šimkentu   premagala Kazahstan z rezultatom 4:0. Za Slovenijo je dva zadetka dosegla  Adrijana Mori iz Olimpije po enega pa sta k zmagi prispevali še Maruša Česnik in Sara Makovec članici Ženskega nogometnega kluba Teleing  GMT Beltinci. Po  izidu 0:0 proti Walesu čaka Slovenke v torek 24.oktobra še zadnja tekma  proti Angliji.

V  12.kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U 15 je Vipoll v Veržeju premagal Gerečjo vas z rezultatom 2:0, Maribor  je bil boljši od Mure s 5:1.

V Lendavi  je  400 gledalcev spremljalo prekmursko prleški derbi v 12. kolu druge slovenske nogometne lige   med Nafto  1903 in Farmtechom iz Veržeja, ki so ga dobili nogometaši Nafte z 2:0. Za Lendavčane sta dosegla zadetka: Marko Roginić in Vedran Vinko.  Povejmo še, da je v Murski Soboti  pred 600 gledalci novomeška Krka  z rezultatom 2:1 premagala Muro, kar je Murin  prvi poraz , edini in  hkrati vodilni zadetek za Muro je dosegel Amadej Maroša.

V 10.kolu 3. slovenske nogometne vzhod je Tromejnnik Gostinstvo Sukič iz Kuzme  v Radencih premagalo Radensko Slatino z 1:0, zmagoviti zadetek je  dosegel Mitja Botjak. Avto Rajh Ljutomer je premagal Radgono s 4:0; zadetke za Ljutomerčane so k zmagi prispevali: Primož Panič, Alen Brumen, Andrej Lotrič in Tine Celec.

V nižjih nogometnih ligah so igrali takole: Bakovci – Kema Puconci  3:2, Cven – Serdica Kleparstvo Šinko  1:1 in Renkovci – Graničar 3:0.

V 8. kolu ciprske  nogometne lige  je Pafos za katerega sta igrala prekmurska nogometaša  Erik Janža in Mitja Lotrič premagal Nea Salamis s 4:0 in se povzpel na tretje mesto.

V 13. kolu  deželne avstrijske nogometne lige je ekipa avstrijske Radgone premagala Mettersdrof s 3:2. Za zmagovalno ekipo Radgone sta dosegla po en zadetek  dosegla nekdanja igralca Mure Denis Kramar in Matic Maruško, zanimivo je ,da so gostje vodili z 2:0.

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti v prekmursko štajerskem derbiju  Maribor premagal Soboto z rezultatom 5:2. Za Soboto je dvakrat zmagal Tomaž Roudi.  Preostala prvoligaška namiznoteniška  tekma 3. kola  med  Mengšem in  puconsko Kemo bo  v torek 24.oktobra.

V  3. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je Kema v gosteh  prijetno presenetila in premagala Ptujčanke s rezultatom 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Staša Matis in Ana Kovačec ter enkrat Nuša Vogrinčič.

V 2. kolu v  3. slovenski namiznoteniški ligi za člane so Cirkovce premagale II. ekipo Keme z rezultatom 5:2; za Kemo sta po enkrat zmagala brata Jure in Rok Smodiš.

V  3. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so igralci Panvite Pomgrada v Murski Soboti, po najboljši igri v letošnji sezoni,  gladko s 3:0 premagali Salonit Anhovo iz Kanala. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Aljoša Bogožalec 26, Andrej Grut in Jakob Rojnik po 11 in Gorazd Flisar 8 točk; pri gostih je Saša Gadnik zadel 13 točk.  V  prvem kolu 3. slovenske lige, vzhod so Radenci premagali Šempeter s 3:0, Mežica   je bila boljša od II. ekipe Panvite Pomgrada s 3:1.

V  3.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige je Aliansa iz Šempetra v Puconcih premagala  Kemo s 3:0. Pucončanke so priložnost za boljši izid zapravile v drugem nizu ko so vodile s 16:9 in 21:20 ter i nato niz izgubile  s 27:25.  Za Kemo so dosegle največ točk: Iva Škraban 17, Nina Kovač 15 in Diana Oletič 8 točk. V prvem kolu 2. slovenske lige, vzhod so Ptujčanke, ki jih vodi nekdanji trener Keme Bojan Novak premagale Ljutomerčanke ,ki jih trenira Andrej Tot z rezultatom  3:1. V 3. slovenski ligi, vzhod je  bila Sobota  boljša od II. ekipe Prevalj s 3:0.

Na mednarodnem turnirju v judu v Bihaču v Bosni in Hercegovini so med 405 judoisti iz sedmih držav tekmovali tudi  člani Kluba borilnih veščin Lendava in  osvojili pet medalj. Med 10 letniki je zmagala Sara Sep, druga   je bila Lana Škraban. Med 12 letniki je bila zmagovalka Veronika Horvat, Rok Mujdrica pa je bil drugi. Med 14 letniki se je  Nikolas Foschini uvrstil na tretje mesto.

 

Prleška judo šola Ljutomer je privabila na tradicionalni turnir v judu Prlekija open 2017  129 judoistov iz 22 slovenskih klubov. Tekmovanje v kadetski konkurenci je bilo  tudi uradno   za točkovanje  Judo zveze Slovenije.  Moštveno so zmagali Ljutomerčani  pred Bežigradom in  Lendavčani.  Med  mlajšimi kadeti so  zmagali: Niki Zmazek, Gabrijel Zadravec in Miha Rudolf iz Partizana Ljutomer ter David Žido iz Murske Sobote; drugi mesti sta si priborila: Luka Podgorelec iz Kluba borilnih veščin Lendava  in Blaž Küplen iz Murske Sobote. Med kadetinjami sta zmagali:   Diana Šterman iz Ljutomera in Tamara Ferencek iz Lendave, druga pa je bila Evelin Munda iz Partizana Ljutomer.

Med starejšimi dečki so v Ljutomeru zmagali: Nejc Škerget, Kai Šterman in Niko Kuzma vsi iz Ljutomera , Luka Žerdin in Maj Mlinarič  oba iz Lendave. Na drugi mesti sta se uvrstila Nejc Kalamar iz Beltinec in Rok Škerbenta iz Ljutomera.  Med starejšimi deklicami sta zmagali : Zaja Munda iz Ljutomera in Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru, na druga mesta  so se uvrstili: Urška Rižnar, Lara Crnjak in Lana Ivezič vse iz Ljutomera in Maša Kulčar iz Lendave.

Na prvem turnirju državne  lige v streljanju s standardno zračno puško v Ljubljani  so bili  v prvi »A« ligi Turniščani sedmi, Črenšovci deseti in Tišinčani enajsti. V prvi »B« državni ligi so bili Gančani drugi, Ljutomerčani tretji, Jezero iz Dobrovnika peto in strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  šesti. Posamično je v prvi »B« ligi zmagal Peter Šomogy iz Dobrovnika s 414.  krogi, drugi  je bil Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani s 411,4. krogi.

V 5. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je  Rudar v Trbovljah premagal Radensko iz Murske Sobote s 6:2. Pri Radenski so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 573, Dušan Pohovnikar 562 in  Jani Steržaj  552 kegljev. V ženski konkurenci  je  II. ekipa Celja bila boljša od Radenske s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 527, Marika Kardinar 526 in Vlasta Hojnik 503 keglje.

V  prvem kolu slovenskega rokometnega pokala so igralci Pomurja v Murski Soboti premagali  Alples iz Železnikov s 33:24 in se uvrstili v šestnajstino slovenskega pokala.Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali:  Mitja Kozelj 8 ter Jure Hedl in Gregor Gregorec po 7.

V 4. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Metlika v Radencih premagala radgonski Arcont  s 37:32. Za Arcont so največ zadetkov dosegli: Matevž Žunič 9, David Ketiš 8in Matej Ivanek 5 zadetkov.

V  5. kolu prve državne šahovske lige v Zagorju je Železničarski šahovski klub Maribor premagal Radensko Pomgrad iz Murske Sobote s 5:1. Za soboške šahiste sta remizirala Boris Markoja in Štefan Cigan.

V 3. slovenski šahovski ligi, vzhod je v Črni Dravograd premagal ljutomersko sekcijo Radenske Pomgrada s 4:2, III. ekipa Maribora pa je bila boljša od Ljutomerčanov s 3,5:2,5. Radgončani  so premagali  Črno s 4,5: 1,5 in izgubili proti Ptujčanom s 4,5:1,5.