V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

23 oktobra 2017 Šport


V Šentjerneju na Dolenjskem je na tekmi letalskih modelarjev za svetovni pokal sodelovalo  80 tekmovalcev iz 9 držav.  V članski absolutni konkurenci se je  Boštjan Bagari iz soboškega aerokluba z večjimi jadralnimi modeli F l A uvrstil na tretje mesto. V mladinski konkurenci je zmagal  Žiga Tomašev, drugi pa je bil Martin Bencik oba iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote.  Slovenski modelarji bodo imeli v soboto 11. novembra na letališču v Murski Soboti še državno prvenstvo.

Na drugem turnirju evropske  lige prvakov v elektronskem pikadu so  igralci Pikado kluba Ton Gun Grlava v švicarskem mesu Solgen imeli tri dvoboje in se odlično odrezali.  Ekipa v postavi: Ludvik Kiraly, Leon Mertük, Monika Kolbl, Aleš Zadravec, Miha Topolnik, Timi Potočnik, Darko Marinič in Roman Tivadar je premagala prvake Švice z 10:3, proti prvakom Francije je bila boljša s 13:0 poraz pa je  utrpela proti Avstrijcem z rezultatom 10:3 in je trenutno na 3. mestu v svoji skupini.   V posamični konkurenci je med 194. igralci Leon Mertük osvojil 17. mesto, v  mešanih dvojicah  pa  je bil Ludvik Kiraly – Laly s soigralko Sylvijo Schabpach iz Švice deveti.

V srbski Kanjiži  na močnem mednarodnem turnirju v rokoborbi v grško rimskem slogu  so med 357. tekmovalci iz 15 držav sodelovali tudi tekmovalci Rokoborskega društva Murska Sobota. Najbolje se je v kategoriji do 55 kg uvrstil Nik Bedők, ki je bil peti, Blaž Bukvič pa je bil  v svoji težnostni kategoriji sedmi med 16. rokoborci. Soboški rokoborski klub bo v petek 27. oktobra novinarje seznanil  z organizacijo 3. Balkanskega prvenstva za kadete in starejše dečke,  ki bo v Murski Soboti od 2. do  5.  novembra.

Na prvem  turnirju za pokal Strelske zveze Slovenije v streljanju z zračno puško so bili  v Ljubljani odlični pomurski strelci. Najbolje se je odrezal Jure Sočič, ki je med kadeti s 411,4 zmagal in dosegel državni rekord. Njegov sotekmovalec Patrik Farkaš je bil  posamično  drugi s 394,4. krogi, soboški strelci  pa so moštveno, v ekipi je bil še Blaža Makari ,osvojili prvo mesto.

Med mladinci posamično je v Ljubljani  zmagal Jan Nagy iz Črenšovec , med mladinkami moštveno  so bile  Ljutomerčanke v postavi: Nuša Špindler, Kristina Žižek in Antonija Kosi  druge.  Med  pionirkami moštveno so Tišinčanke v postavi: Kaja Kolman, Lina Miholič in Lana Škodnik zmagale, soboški strelci z ekipo: David Győrek, Timotej Plahut in Blaž Serdt pa so bili moštveno drugi.

Igralke Ženskega košarkarske kluba Pomurje iz Murske Sobote so v kategoriji starejših pionirk v drugem kolu prve slovenske košarkarske lige zabeležile drugo zmago, tokrat v gosteh proti Slovenskim Konjicam z rezultatom 57:25. Za  Pomurke so največ točk k zmagi prispevale: Blaža Čeh 16, Aneja Stojko 12 in Mia Žekš 7 točk. V prvi tekmi mini pokala Spar pa so mlajše pionirke Pomurja  v gosteh premagale II. ekipo Celjank  z rezultatom 22:12, kjer sta bili najboljši strelki Neža Lukač in Zoja Slavic.

Košarkarji Radenske Creativa iz Murske Sobote  so v drugem kolu prve slovenske košarkarske lige U – 17 premagali Janče z rezultatom 80:67. Največ točk k zmagi sta pri soboški ekipi prispevala: Domen Ziško 33 in Luka Pojbič Kovačič 25.

V  7. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu je Srebrni breg iz Martinja premagal Tromejnik iz Kuzme s 3:1, Monošter pa je bil boljši od gornjih Petrovec z 8:4, tekma med Slovensko vésjo in Gornjimi Slaveči je bila preložena. Na lestvici vodi Tromejnik iz Kuzme s 13.točkami.

V 6. kolu članske državne šahovske lige v Zasavju je ljubljanski Duol premagal Radensko Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 4,5:1,5. Za soboške šahiste je zmagal Jernej Skuhala, remiziral pa je Matej Titan.