Domov

Šport in šah

28 oktobra 2017 Šport


V Sevnici in v  Radečah sta bili na programu zadnji tekmi državnega prvenstva v športnem ribolovu za veterane na katerem so bili uspešni tudi pomurski ribiči. Posamično  se je najbolje odrezal  Radenčan  Miroslav Matjašec , ki je skupno na petih tekmah ulovil 50,5  kg rib in  zbral 12 kazenskih točk   in  osvojil naslov državnega prvaka. Med ostalimi pomurskimi ribiči se je  Zoran Vidic iz Murske Sobote uvrstil na  7. mesto  ulovil je  38,9 kg  rib in zbral    24 kazenskih točk.  Med ostalimi pomurskimi ribiči je bil  Radenčan Željko Mavrič uvrščen  na   17.mesto med  74. ribiči. Moštveno je zmagala Ribiška družina Majšperk za katero so tekmovali tudi pomurski ribiči: Miroslav Matjašec, Branko Novak in Avgust Prelog, Ribiška družina Koper za katero so tekmovali: Zoran Vidic,  Željko Mavrič  in Štefan Černjavič  je bila šesta med 16. ribiškimi družinami.

V Trzinu je bilo finale državnega prvenstva v streljanju z zračno puško za upokojence na katerem so tekmovali tudi člani Društva upokojencev Murska Sobota kot regijski prvaki.  Posamično  je zmagal Štefan Balaško iz Murske Sobote, ki je zadel 188 krogov, drugi je bil  Bojan Lampreh iz Krima in  tretji  Milan Gomboc iz Žalca oba sta zadela po 182 krogov.  Moštveno je zmagalo Društvo upokojencev Slovenje Gradec s 517.krogi, Društvo upokojencev Murska Sobota  je bilo v postavi: Štefan Balaško, Marjan Huber in Jože Kovačič s 498.krogi uvrščeno na osmo mesto v Sloveniji.

V uvodni tekmi 11.kola v  3. slovenski nogometni lige, vzhod  sta v Veliki Polani   domača Polana in Rakičan sinoči presenetljivo igrala 1:1 kar so prve izgubljene točke  vodilne Polane. Pred 250 gledalci je za Rakičan dosegel zadetek Marko Bagari v 41. minuti, izid pa je izenačil Rok Vori v 57. ,minuti.  Na lestvici vodi Polana z 31. točkami pred Odranci, ki jih ima 27, Rakičan  je na 10. mestu zbral 9 točk.

Na prvem turnirju nove tekmovalne sezone v borilnem športu  taekwondo  je v Ljubljani v kategoriji do 80 kg  med člani zmagal Lendavčan Beno Misja. Na poti do prvega mesta je Misja premagal Miloša Djordjića iz ekipe Dragan Ljubljana z rezultatom 12:4 nato Nemanjo Milovića  z 8:1 in v finalu je bil boljši še od  Jake Plohla z rezultatom 11:2  oba iz Kluba Cagi z Ljubljane.

V Zrečah sta Atletska zveza Slovenije  in Združenje atletskih veteranov Slovenije  razglasila najboljše atlete veterane v Sloveniji za leto 2017, ki so v letošnjem letu tekmovali doma in po svetu. Na absolutno četrto mesto v Sloveniji  se je uvrstil  Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov član Športnega društva Radenci. Posamično  je bil Mauko  v kategoriji skokov drugi in tretji v kombinaciji: skokov, meta in tekov. V letošnjem letu je Mauko v svoji  kategoriji starosti  nad 60 let   skupno izboljšal  devet državnih rekordov, najboljši izid  je dosegel na svetovnem  dvoranskem prvenstvu v peteroboju v Južni Koreji, kjer je bil tretji.

Na  mednarodnem srednješolskem tekmovanju dijakov iz Zalaegerszega, Varaždina in Lendave sta bili tokrat v Lendavi tekmovanji v badmintonu in odbojki.  Lendavčani   so v badmintonu premagali Varaždin s 3:2 in Zalaegerszeg s 5:0 ter osvojili prvo mesto. V odbojki je bil najboljši Varaždin, ki je bil boljši  od Lendave  in Zalaegerszega z 2:0. Lendavčani so v odbojki premagali Zalaegerszeg in se uvrstili na drugo mesto.

V prvem kolu  vzhodne slovenske »C« lige v elektronskem pikadu  je vodilna I. ekipa Pltivice premagala Bar bazo Bad girls Logarovci s 14:3. Še preostala rezultata: Snajperji Sodinci – Top gun Elrad Grlava  4:13 in Alibi bar Ljutomer – Plitvica II 13:4.  Drugo kolo bo na programu v sredo 8. novembra.

V 9. kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati:  Mladost Pertoča –  Nemčavci 0:3, Rakičan – Rogašovci 3:2, Noršinci – Dokležovje 1:3, Borejci – Cankova 1:6, Bakovci – Old boys Murska Sobota 0:4 in Čarda  Martjanci – Sebeborci 2:1.  Na lestvici vodi Dokležovje s 24.točkami pred ekipo Old boys iz Murske Sobote  in Bakovci, obe ekipi sta zbrali po 21 točk.

Na 6. hitropoteznem šahovskem turnirju Univerzitetne knjižnice v Mariboru  je med 46. šahisti zmagal Karel Cojhter iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor, ki je zbral 7 točk in pol. Na tretje mesto se je uvrstila pomurska šahistka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je z zmagovalcem turnirja zaostala za pol točke.